Új hozzászólás Aktív témák

  • kingabo

    őstag

    válasz szacsee #4395 üzenetére

    Amit belinkeltél az nem folyamatos vinyó írás, pontosabban nem írja a rozi folyamatosan azokat a file-okat. Minden rozi szál kap egy könyvtárat a slot-on belül és ide írja a boinc a szálnak szükséges adatokat a csomag ELSŐ indításakor, utána a szál már csak olvassa amik a listában vannak, nyilván bizonyos időközönként a számolási eredményeket meg az állapotmentést kiírja. Ráadásul a Ph! teszt alapján ez a pár mega még bőven messze van a napi 30gigától és még azzal is 17 évet bírhat legalább az ssd (kép alatti rész)

    Megnéztem process explorer-rel, hogy mennyit és milyen időközönként ír a rozi a vinyóra: nálam 2-3 percenként 32-200KB-t (aztán meguntam a várakozást :DDD ) Trim-el az emiatti lassulások is elkerülhetőek.
    SZERINTEM. :)

    Egyébként ez a ramdisk-es dolog vajon rozinál megoldható? Notim van, szinte non-stop megy a gép, de sokszor a vinyó csak azért megy mert a rozi irogat rá. (pl éjjel) Mondjuk boot után elindul a randisk, oda egy batch file átmásolja a szükséges file-okat, ezután elindítja a boinc-t, lekapcsoláskor meg a ramdiskből a vinyóra visszaírja a dolgokat.

    Engem nagyon érdekel a dolog, mert szeretnék venni ssd-t (bár még az álom szintjén van csak) és jó lenne nem akkor szembesülni majd pl ezzel a problémával.

Új hozzászólás Aktív témák