Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz vnorbi #4443 üzenetére

    A 0-s egyenlegre való rákönyveléshez még némi részlet, ami most tűnt fel:

    Az OTP két egyenleget görget. Az egyik a kártyához tartozó egyenleg, a másik pedig a könyvelt egyenleg (amiben nincs benne az előjegyzett kártyás tranzakciók levonása). Az első az, amihez ténylegesen hozzá lehet férni, a másodikra nem tudom mi szükségük van. Nos, ez a második egyenleg nem volt 0-s a könyvelés idején.

    Ha az OTP abból indult ki (aminek a jogosságáról nem vagyok meggyőződve), hogy az előjegyzett forgalom az csak sorban áll, és az arra már zárolt összeg terhére neki szabad mást elkönyvelni, mert lehet, hogy abból a zárolásból nem is lesz tényleges terhelés, akkor volt fedezet az első feltöltés dupla könyvelésére (ami a egyúttal a ténylegesen elérhető egyenleget mínuszba küldte).

    Mindenesetre most az a helyzet, hogy a szerdai 100 ezres zárolás dupla könyvelésére az ilyen még pluszban zárolt összeg (mai készpénzfelvétel) sem lesz elég, már ha egyáltalán az a tranzakció is erre a sorsra jutna. Úgyhogy bízom benne, hogy ezt most meg lehet fogni. A banknak azért megírtam az esetet, külön kiemelve, hogy van egy ilyen még nagyobb el nem könyvelt tétel, amire szeretném, ha odafigyelnének, de persze azon a felületen, ami gyorsabb ügyintézést adna elvileg, nem lehetett egyáltalán még csak el sem küldeni, az e-mail feldolgozása meg egész biztos nem lesz meg a könyvelés előtt, de sokkal többet nem tudok tenni előzetesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák