Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Aryes #31881 üzenetére

    Mi pl 0,25 - 0,5% között fizetünk, aki ezt nem tudja az árba beépíteni, az zárjon be.

    "Rendben, fizessen havi díjat az internetért, bérleti díjat a terminálért, havi díjat a banknak a szolgáltatásért, de könyörgöm, ez érthető, mert mégis csak kényelmi szolgáltatást kap. De ha kötelező, akkor legyen ingyenes, vagy vonják le a díjat a kötelezően befizetendő adóból."

    Alapvetően enyhén téves a cégműködtetési szemléleted, nincs olyan céges adó ami kötelezően befizetendő és fix összegű lenne (illetve egy van, a Kamarai tagsági 5.000 Ft, amelyet elmebeteg módon a nav szed be és minden számlaadót terhel, egy normális országban vicc a léte is). A költségek része vagy egésze levonható az állam felé befizetendő adóalapból, tehát a banki és terminál költségek is csökkentik az adóalapot.
    Maga a bankkártyás fizetés biztosítása NEM KÖTELEZŐ a kereskedők számára, nekik az ELEKTRONIKUS fizetést kell biztosítaniuk. Ha nem akar költeni terminálra és százalékokra és profibb szolgáltásra, akkor kvázi ingyen is tudja a törvényi kötelezettségeit biztosítani az Azonnali Fizetési Rendszer használatával (AFR). Minimális díjakkal vannak erre alapuló megoldások a bankival karöltve is, pl. az OTP is kínál ilyet.

    Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Új hozzászólás Aktív témák