Új hozzászólás Aktív témák

  • hedgehog

    senior tag

    válasz szabo.csabi #1900 üzenetére

    Jó sok kérdés :)

    Én azt gondolom, hogy amíg nincs rendes forintos IBAN a Revolutnál, addig nem érdemes csak azt használni bankszámlának. Persze kérdés, hogy honnan kerül a bankszámládra a pénz (munkahely utal, vagy te fizeted be kpban... első esetben a Revolutra utalni a munkahelyednek nagyon költséges lesz, kp-t befizetni pedig nem is tudsz.)
    A Transferwise-re utalni nem drága (csak a banki költségek vannak, vagyis tranzakciós adó és az esetleges kezelési költség), de csak a saját neveden lévő számláról érkező utalást fogadják el, szóval muszáj itt is a hagyományos bankszámla.

    És igen, az utolsó bekezdésedben írtakat kell csinálnod, vagyis a TW-s számlát feltölteni forinttal a hagyományos bankszámládról, aztán én javaslom átváltani az egészet EUR/GBP/USD-be, és feltölteni a TW kártyával a Revolutot.
    Elsősorban azért, mert a Revolut nem számol fel kezelési költséget a váltásnál (6000 €/hónapig, de azt nem könnyű elérni :) meg persze hétvégén, de arra fel lehet készülni). (kivéve THB, RUB and UAH)
    A TW pedig igen, ráadásul pénznemfüggően, egy egzotikusabb pénznem akár 1,5-2% váltási költséggel is járhat.

    De egyébként bankfüggő, hogy van-e értelme ennek az egésznek... meg kell nézni, hogy a te bankod mennyiért adja a devizát. Nálam a KHB az utolsó érvényes árfolyamot figyelembe véve kb. 6 Ft-tal adja drágábban, mint a Revolut váltott volna (328 vs 322 Ft). Ez kb. 1,8%.
    A feltöltési költségem pedig kb. 1%-ra szokott kijönni (tranzakciós adó 0,3%+TW váltási díj 0,35%, és némi árfolyamveszteség a váltogatásoknál).
    Ez mondjuk 100 eFt-nál ugye egy ezres nyereség, de sok kicsi sokra megy :)

    És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kártyaletiltás, limitkezelés, virtuális kártya stb. mennyivel gyorsabban és egyszerűbben működik, mint a magyar bankoknál. Vagyis szerintem abszolút van értelme.

    [ Szerkesztve ]

    -- aka p3d3str1an

Új hozzászólás Aktív témák