Új hozzászólás Aktív témák

  • La Magra

    tag

    Sziasztok,
    a következő történt velem, amivel kapcsolatban tanácsot szeretnék kérni:
    Megadtam nővéremnek a Revolut kártyám adatait, mert 2 dollárért akart venni valamit neten, és az ő Maestro kártyáját nem fogadta el a rendszer. Amint fizetni próbált az én kártyámmal, azonnal kaptam egy értesítést a Revolut alkalmazáson belül, hogy gyanús tranzakciót észleltek. Gondoltam, csak a földrajzi eltérés, másik gép, másik böngésző stb. miatt.

    Amikor ránéztem, láttam, hogy nem 2, hanem 24 dollár a terhelés. Nővérem félrenézett valamit, ennyit nem akart költeni. Ráadásul ennek kb. a fele van most a számlámon, és most két opcióm van:
    - vagy jóváhagyom a fizetést és akkor megpróbálja levonni az összeget (nyilván nem tudja majd, de gondolom ilyenkor a következő topupnál történik meg a levonás, amit nem szeretnék),
    - vagy azt állítom, hogy nem én kezdeményeztem ezt a tranzakciót, így nem vonják le a pénzem, viszont letiltják a kártyám, hogy ne tudjanak többé visszaélni vele.

    A kérdésem, hogy:
    1. Megúszhatom-e valahogy ezt a sztorit anélkül, hogy akár ezt az összeget, akár a kártyámat elveszíteném?
    2. Ha mindenképp választanom kell, a kártyaletiltást fogom. Ebben az esetben tudok ingyenesen új kártyát igényelni a Revoluttól, és hozzáférni a jelenleg a számlán lévő pénzemhez?

    Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák