- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ßrainiac
addikt
Ha Samsung, akkor gondolom egy univerzalis taviranyitot kell setupolni hozza.
[ Szerkesztve ]
-
moordavid
aktív tag
Lehet, mondom csak lehet... És még a reggeli kávémon sem vagyok túl, tehát a 'lehet' itt ki van maxolva részemről Szóval lehet, hogy azok akik a tv előfizetések + a kertévén lévő reklámbevételek után kapján a zsíros csekket, vastagon kennek a guglinak, hogy ne tolják túl az android tv-t
Bár lehet feleslegesen, mert akik box-t, cast-ot, netflixet használnak, lehet már nem is rendelkeznek tv előfizetéssel, ahogy én sem.
"Like tears in rain."
-
azbest
félisten
Amikor megjött a box, aznap még a hbo go teljes képernyőn mutatta az ajánlót. Aztán gondolom változott valami, mert azóta nekem is negyed képernyőn mutatja. A cast client appot próbáltam resetelni és újraindítani, hátha elkavarodott valami. A teljes boxot most nem reseteltem. 750-es rendszer van, ami a legfrisebb rá.
Valóban némileg kellemetlen, hogy beakadozik. Azt hiszem talán a minőség váltások környékén hajlamos rá, de csak tipp.
Másik bosszantó dolog, hogy néha sikerül megbolondítani a távirányítót. Egy egér segítségével unpair-t kell nyomnom, hogy utána megint jó legyen.
-
gyugyo79
addikt
Be kéne "támadni" az hbo hungaryt, hogy legyen natív app nekünk is, szerintem nem sok változtatás kell a nemzetközin. A cast support is jó fél de lehet egy évet csúszott mire bekerült. 100% osan hivatalosan azt se árulják itthon. Mégis berakták. Hátha.
Én ma írok is majd nekik. -
appel
őstag
HBO-t csak miattatok próbáltam kölcsön hozzáféréssel. Akkor 720p50Hz volt.
Azt vettem észre a filmnél, hogy darabosabb a mozgás közben, de nem úgy szaggatott hogy bufferel, hanem máshogy. Váltottam 720p60Hz-re és jó lett. A másik meg akkor volt rossz. Eddig ez az első, hogy 60Hz kellett.
Sebaj, ezt még kibírom.
Amúgy Chromecast-en is be kellett állítani a Home alkalmazásban, hogy 50Hz legyen.Akkor csütörtökön hazahozom a lan adaptererem próbára.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nálam 3m -re van a routertől és a 5 GHz -es sáv nincs agyon használva mert a családi kütyük a 2.4 -re vannak beállítva. De már azt is próbáltam, hogy lekapcsolok mindent és 2.4 -en néztem, hátha az 5-el van baja.
De az HBO GO -nak kb. mindegy, én még a megjelenéskor vettem egy CC-t az nem is tudja csak a 2.4 -et és atom stabil általános használat mellet (nem néztem róla lokális 720p -nél nagyobb felbontású tartalmat) míg pld, nálam a steam link -hez már kevés volt a 2.4 amikor valamelyik kütyü jobban használta, vagy a család több tagja kezdett bele valamibe és ahol azt használom már 5 az nem is látszik. Ennek a hálózat kezelése jó, teszteltem, hogy a htpc-be beraktam egy gyári BD lemezt és tökéletesen a legkisebb akadás, fim közbeni töltögetés nélkül végig tudtam nézni nem is egyet így KODI -val.Viszont az HBO GO pont ugyan azt csinálja nálam is mint nálatok. Ráadásul állítottam én mindent, lehet, hogy csak véletlen de amikor 720 -as felbontásokkal néztem akkor mintha tovább bírta volna, úgy volt egy 30 perces rekord is, de utána már simán 2-3 perc után kihalt ugyan azokkal a beállításokkal ...
Én már azt is néztem, hogy egyszerre játszottam le ugyan azt ezzel meg a CC-vel egymás mellet (1m volt a kettő közt max). A CC-n simán ment tovább a lejátszás amikor ezen bekockásodott és leállt.Ami nálam a furcsa de lehet ezt is már csak beképzelem, hogy ha tesznek olyat választok aminél a forrás is már gyengébb minőségű tovább megy a teszt, meg ha elindítom a filmet és utána nyomok rá, hogy váltson caston át való lejátszásra akkor se hal ki csak később.
-
gyugyo79
addikt
Igen van mind a kettő csak CC-ből még az első széria. A CC-t akartam lecserélni erre vagyis abból most az ultrát vettem volna meg mert papíron ez ugyan azt tudta volna és plusz lett volna Kodi meg 24Hz lejátszás és az, hogy lehetőség lett volna telefon nélkül filmet indítani de persze ez utóbbi apróság számomra.
Ezért zavaró, hogy vannak dolgok amik CC-vel tudom, hogy működnek ezzel meg nem.
Ami nagyon zavar engem az :Video Station -> AC3 bug (elcsúszik a kép, Caston átküldve el se kezdi lejátszani és ez is jó CC-vel ezzel meg nem) mert nekem 90% ilyen hang van a filmek alatt és persze át tudja a NAS kódolni viszont az olyan 50% proci terhelés és kihatással van egyéb feladataira
HBO GO használhatatlansága, ráadásul nekem a sima app nem alternatíva a képminőség miatt. Akkor inkább vissza dugom a CC-t és használom azzal.
A Netflix -et meg nem is néztem még mert jelenleg láttam mindent ami érdekel és csak néha fizetek elő 1 hónapra amíg megnézem sorozataikat. De annak van natív alkalmazása az csak jó...
Amúgy pld. Kodi (a sima) az nálam jó, leszámítva azt, hogy nem tud váltani de ha 1080p 24Hz-en hagyom azért a lokális SMB-n elérhető tartalmak 99% -át lefedi. Azt amúgy túl élném ha csak nekem kéne váltanom a tartalmak közt a megfelelő képfrissítés beállításra. Ez a Video Station -t ki is tudja váltani szóval ha az HBO GO jó lenne akkor nekem ki váltaná a CC -t, de így vettem ezt és nem léptem előre semmit
Persze esély van rá, hogy egyszer jó lesz. -
gyugyo79
addikt
Angliában van ismerős akivel megvetettem volna és attól függően, hogy mennyire vagyok ráizgulva haza küldetem, vagy hozatom. Azt tudni kell, hogy posta elég horror onnan. Szóval pld. a postázással így lehet drágában jön ki a beszerzés mint amikor itthon elkezdi valamelyik cég árulni.
Ha nem felejtem el majd megkérem a kollégámat, hogy kérdezzen rá a hardverkernél , hogy tervezik e árulni mert tőlük szoktunk hetente rendelni és ők cc2-t árulnak és ráadásul nem elvetemült haszonkulccsal.HBO GO -hoz ne vegyél ultrát 720p a max amiben adnak!
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
Kipróbáltad már a http://www.hbogo.hu oldalt Chrome asztali böngészőből castolni? Első blikkre működik, minősége az én tévémen simán elviselhető.
-
appel
őstag
Chromecast-on nem is olyan régóta jó, sőt még most sem mindig 100%-os. Pár hete adtam el, akkor már vállalható volt az HBO GO-ra, de előtte folyamatosan nem jelent meg a cast ikon, befagyott, nem akart leállni, nem ment a telefonról az irányítás, csak jópár másodperces csúszással (ha éppen ment), ki-be kellett kapcsolgatni a wifit, stb. Szóval ott sem volt fenékig tejfel...
Azt sem a Google oldotta meg, hanem az HBO GO-hoz jött ki vagy 3-4 chromecasttal kapcsolatos frissítés, mire összeszedte magát.
Valószínű egy Android TV-re írt HBO Go Hungary lenne a megoldás. Az amerikait vpn-nel át tudom verni, az hibátlanul elindul, de ott semmiféle tartalmat nem lehet ingyen megtekinteni, aktiválni meg nyilván nem tudom. -
azbest
félisten
általában lassabbak a beépített cuccok, mert régebbi hardvert használna. Lehet le kéne terhelni valamivel a boxot Bár azt hiszem android tv-n nem nagyon futkározhatnak a háttérben dolgok.
futólag, ahogy próbáltam példába belenézni, a castoláskor valami html+css+javascript alkalmazást indít az eszközön, ami a felületet adja meg lehet a lejátszásba is beleszólhat.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
Hogy mi? Elvileg mindenben jobb, és sokkal többre használható. Sajnos a gyakorlatban ez nem mindig így van (lásd HBO - ami ugyan nálam ment, amikor teszteltem, de egyébként nem használom).
Amúgy a távirányító, a natív alkalmazások, és hogy nem kell hozzá telefon.
Másokkal ellentétben én nem bántam meg. A váltás 13k-ba került. -
appel
őstag
-
szpali
addikt
Igen-igen, plusz a MiGateway eszköz és a hozzá párosított szenzorok jelére automatizálást is be lehet állítani.
Nálam a hőmérséklet szenzor jelére kapcsolja ki-be a klímát, de pl. motoros redőny vezérlésére is alkalmas (feltéve, hogy IR távirányító van a redőnyhöz)[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
sBc
aktív tag
Kösz az infót!
Azon elmélkedtem, hogy webkamerát felismeri-e?
Táblagépen kipróbáltam egy Logitech webkamerát egy app segítségéve, működött, de kifagyott.
Egyébb videó-chat program van-e android tv-re?
Google-nek ott a Hangouts és a Duo. Azoknak lehet tévés verzójuk?
Igazából a Skype-ot azért szeretem, mert van benne automatikus hívásfogadás.
Anno egy régi laptopot használtam XP-vel, csak be(és ki) kellett kapcsolni az öregeknek, majd hívtam őket Skype-on és minden ment magától.
Most kapnak egy új tévét és ahoz akarok valamit.
Igen azt a távírányítós böngészést nem szeretem, de most eszembejutott, hogy ha már náluk vagyok, saját telómról át tudom küldeni a böngésző tartalmát.[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Gondolom ha mozgatod a távirányítót, mozog a kurzor
Nekem az LG TV-hez van hasonló:
https://youtu.be/gj0mf_eor0U?t=2m30s
Szeretem, jól használható[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
azbest
félisten
Ez nem tud ilyet véletlenül?
xiaomi remote app
Nyugi, magyarul is tud a felület. A thor-om android 7-tel nem kompatibilis, lehet infrát szeretne, nem tudom.
De lehet hogy wifis vagy bt-s.amúgy ez az eredeti remote.conf fájlt, ha az abban lévő értékeket tudod használni hozzá [link] 0xea 116 lesz a power, factory_code = 0x00860001
vagy megpróbálhatsz venni egy gagyi utángyártott infra távot 5 dolcsi körül és azt lemásolni [link]
[ Szerkesztve ]
-
zhorvath
aktív tag
Kollégám ma kölcsön adott egy KY-RD9700 fedőnevű adaptert.
A box rögtön átállt ethernet kapcsolatra, de baromi lassan töltötte be a YT videókat és közben is megállt többször tölteni.
Gondolom ez azért van, mert gyenge minőségű az adapter.
Azt azért jó volt látni, hogy működik a dolog, rendelni fogok egy Ugreent.Másik problémám: bedugtam egy USB hubot a boxba, bele pendrive-ot, a LAN adapter és egy külső HDD-t.
Minden működött, kivéve a HDD, mert azt már nem bírta ellátni megfelelő krafttal a hub.
Külső tápos USB hub segít a dolgon? -
szpali
addikt
Én ezzel vezérlem telefonról a MiBoxot:
http://www.gearbest.com/smart-home/pp_229556.html
(meg minden mást is a nappaliban)
Mondjuk nem árt, ha van hozzá egy ilyen is:
http://www.gearbest.com/living-appliances/pp_344667.htmliPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
azbest
félisten
Mit jelent, hogy nem működik?
Nekem apk-ból feltelepült, elindult, beléptem. De nincs csomagom. Próbáltam a közszolgálati 200 forintosra előfizetni, hogy kipróbálhassam, de azt most technikai probléma miatt nem teszi meg.
Persze az app nem tévéhez készült, egy egér erősen ajánlott a kezeléséhez.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ott csak a picsogás megy. Nem sok értelmes komment van köztük.
- Wake on lan miatt hisztizik egyik, amikor eleve csak usb adapterrel van lan, szóval egyáltalán nem garantált, hogy tudja.
- A zöld képhiba ismert amlogic bug, néhány régi tévénél nem vele kompatibilis képformátum megy ki, rgb mód erőltetésével szokták javítani olyankor, de 6os mibox rendszeren nem hallottam panaszt. Az új 7-es driver hozhatta ki. De amlogic topic szerint a 7es videodrivere minőségjavulást is hoz. Max csiszolni kell még kicsit.
- az, hogy akadna a youtube nem tűnt fel nekem 6ossal sem, a 24Hz -es lejátszás 60Hz kijelzővel lehet az oka. Hogy nem vált frekvenciát dinamikusan, már ha a kijelző is támogatja.
- nyomi srác panaszkodik hogy az újraindulgató roorete miatt amikor nincs wifi eltűnik a cast ikon... persze gondolom gondolatátvitellel kéne mennie
- hiszti mert nem megy az usb ethernet, valsz az adb debug be van nála kapcsolva, olyankor nem megy némelyik periféria usb-n át.
- döcög az amazon video. Hát hivatalosan nincs is rá. Shiledről lemásolt, félig meddig működő amazon app van. A múltkori 6os frissítés óta tud egyáltalán lejátszani bármit is ezen a boxon.Hát valóban nem köti a xiaomi a terveit a nagyközönség orrára
Majd, ha vállalható és stabil lesz a 7-es akkor kihozzák rá. Én azért vártam hátha elindul rajta a prime video, de a 6-oshoz jött 1007 frissítés kb megoldotta ezt. Ezért nem is próblátam a béta 7-et, nameg hogy jelenleg macerás vagy nem lehetséges visszatenni a 6ost utána. Féltem a hdmi hdcp-t, hogy elcseszem, ha össze
vissza próbálom frissíteni és akkor elromlanának az előfizetéses appok.
A cast mód frissítés play storeból jön és az igazi chromecastnál sem felhötlen a helyzet némelyik app castolásával az updatek után. Szóval ez nem csak itt bugzik.[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
Amikor nem kapcsol be, az nálam általában akkor fordul elő, ha a TV-t kapcsolom ki és az meg ugye hdmi cec miatt kikapcsolja a boxot is. Ilyenkor elég a tv-t ki/be kapcsolni, és akkor újra be tudom kapcsolni a boxot. Szoktam rá figyelni és a boxot rakom sleepbe a saját távirányítójával és utána a tv-t, akkor soha nincs bekapcsolási gond. Nyilván persze ezen is lenne mit javítani.
-
gyugyo79
addikt
Nálam ezt megoldotta az , hogy a fejlesztői beállításokban a : Nem kapcsol ki -> Bekapcsolva
Nálam ugyan úgy "lekapcsol" a CEC miatt amikor a TV-t kikapcsolom de mióta ezt átkapcsoltam vissza jön ha megnyomom bármelyik gombot a távon. Előtte pont azt csinálta nálam is amit írattatok.
-
azbest
félisten
hát, azon kívül, hogy azóta egy ezer valahanyas build számú nougat béta is kijött, stabilról nincs hír. A kodi topikjában szoktam nézelődni, általában ott hamar linkeli valaki, ha esemény van.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest