- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoja™
őstag
A fejlesztők szerint a legtöbb esetben úgysem történik semmi gond, viszont a biztonságérzetet jelentősen növeli, ha tudjuk, hogy egy barátunk rajtunk tartja fél szemét.
Hát ezen jót röhögtem, főleg a -biztonságérzetet jelentősen növeli- részen. Maximum a hamis biztonságérzetet növeli. Ne legyen messzebb a fél szemét rajtunk tartó barát 1km-nél, mire odaér, vagy értesíti a hatóságokat, annyi idő alatt 10x kibeleznek.
-
L3zl13
nagyúr
Egy képzeletbeli telefonbeszélgetés:
- Rendőrségi forró drót,miben segíthetek?
- A barátommal valami baj történt, a companion app jelezte, hogy hirtelen futni kényszerült aztán hirtelen megállt és azóta nem mozdul és a hívásokra sem reagál.
- Wut?
- Tudja ez egy app ami...
...
(fél órával később)
- Értem, kérem nyugodjon meg, ha 24 óra elteltével sem jelentkezik a barátja, jelezze és kivizsgáljuk az ügyet. Bíp-bíp-bípAki hülye, haljon meg!
-
Kékes525
félisten
Az előző hozzászólásokkal ellentétben én jó kezdeményezésnek tartom. Lehet, hogy közvetlenül nem véd meg, de segíthet elkapni a tetteseket. Azt pedig jól tudjuk a kriminológiából, hogy a bűncselekmények felderítésének visszatartó ereje van.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Zoja™
őstag
A pszicho- és szociopatákat nem érdekli sem a bűnmegelőzési, sem pedig a felderítési ráta.
Még jó, hogy az USA-ban alkotmányos jog a fegyverviselés, pusztán nagykorúság, tiszta előélet és 1-2 tanfolyam kell hozzá. Nekem nagyobb biztonságérzetet adna az a tudat, hogy egy önvédelmi fegyver van az oldalamon, mint egy telefonos app.
-
Kékes525
félisten
Igaz, mindenki pszicho- és szociopa aki ilyenkor számba jöhet. A leggyakoribb, a sima rablás, vagy csak az egyszerű szemtelenkedés.
Ha fegyvered van akkor veled szemben is sokkal agresszívebben lépnek fel. Ezért, jobb, ha magánhadsereget toborzol. Akkor viszont minek a rendőrség?
-
Zoja™
őstag
Engem pont nem érdekel, hogy milyen indíttatásból törnek az éltemre.
Ahogy a kriminológia azon része sem hat meg, hogy a felderített bűncselekmények aránya a későbbiekben kihatással van az elkövetett bűncselekmények számára.Szeretem az ilyen sarkításokat, hogy magánhadsereg, meg minek a rendőrség. Sovány vigasz az számomra, hogy a későbbiekben csökken a bűncselekmények száma, ha engem agyonvertek, de a hatóságok felderítették az ügyet.
Féltem a tyúkszaros életem? Féltem hát. Én nem török mások életére, pont ezért ha az enyémre törnek, minden lehetséges eszközzel megvédeném.
-
Kékes525
félisten
Gondold át amit írtál nem a válaszomra reagáltál.
Ha nem érdekel, hogy milyen indíttatásból törnek az éltedre, akkor miért írtad? Te hoztad bele a beszélgetésbe én csak reagáltam rá.
A sima rablást elkövetők döntő többsége nem pszicho- és szociopa. Másrészt, nem téged, mint potenciális áldozatot kell hogy meghasson a felderítési arány, hanem a bűnözőket, akik odafigyelnek erre.
-
Zoja™
őstag
De, a válaszodra reagáltam. Nem nekem kellene ezen elgondolkozni, hanem neked, mert a pszicho- és szociopatákat csak példaként írtam, amit te voltál szíves kiragadni a hsz-emből és azóta is csak ezen rugózol, de nem csupán erre a két típusra szűkítettem le a kört, csak a többit nem soroltam fel.
Amivel igazából nem is lenne különösebb baj, csak elbeszélünk egymás mellet, érdemi beszélgetés viszont nem folyik, ráadásul kezd olyan érzésem lenni, hogy próbálsz olyat kihozni a hsz-em tartalmából, ami nincs is benne.
De ha esetleg kétségeid vannak a mondanivalómmal kapcsolatban, akkor most megpróbálom tisztázni, úgy, hogy érthető legyen:
Számomra irreleváns, hogy pszicho- és/vagy szociopata, drogos, rasszista, felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő, megélhetési bűnöző, vagy csak egyszerűen nem volt gyerekszobája. Az sem érdekel, hogy a felderített ügyek aránya kihatással van későbbiekre, azon az egyszerű oknál fogva, hogy nem szeretném, hogy én vagy valamelyik hozzátartozóm legyen a felderített ügy.
Egy okostelefonos alkalmazás pedig nem fogja biztonságérzetemet növelni, ráadásul aki erre támaszkodik, annak az épelméjűségét is megkérdőjelezném.
No offense, nem személyes és nem is személyeskedés, de az egyszerű emberek, mint én, nem számokban és statisztikákban mérik az emberéleteket, csökkenjen, vagy akár nőjön a jövőben a felderített és elkövetett bűncselekmények száma.
-
Kékes525
félisten
Ok! Csináljunk tabula rasa-át, kezdjük elölről.
Egyetértek veled, én sem szeretném, hogy én vagy valamelyik hozzátartozóm legyen a felderített ügy. Azonban ettől még a tény tény marad, a felderített bűncselekmények számának növekedés visszafogja a bűnözést. Ha a bűnözés száma csökken, akkor csökken az én és rokonaim, ismerőseim veszélyezettsége a bűnözők által. Ez viszont nem közömbös nekem és nem lehet közömbös neked sem. Ebből a szempontból látom értelmét az appk--nal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Egy okostelefonos alkalmazás pedig nem fogja biztonságérzetemet növelni, ráadásul aki erre támaszkodik, annak az épelméjűségét is megkérdőjelezném."
Szerinted mi a jobb:
- fegyvertelenül, egyedül, kiszolgáltatva menni haza a sötét utcán
vagy
- fegyvertelenül, egyedül, kiszolgáltatva menni haza a sötét utcán tudva, hogy egy barátod figyel rád és követi, merre jársz?
Ezt kiegészíteném azzal, hogy valódi védelmet is nyújt(hat) akkor, ha közben telefonálsz is az illetővel, így van egy (fül)tanúd, ha valami történik. A semmitől biztos, hogy jobb.
-
Zoja™
őstag
Milyen tutit mondjak meg?
Én azt taglaltam, hogy miért nem ér semmit egy okostelefonos alkalmazás, nem pedig a tökéletes önvédelmi megoldást vázoltam.
Egyébként szeretném tudni, hogy már megtámadtak-e valamilyen formában. Ha esetleg ne adj' isten ilyen helyzetbe kerülnél, akkor nyugodtan vedd elő a telefonod
De ha rám hallgatsz, akkor megőrzöd nyugalmad és a lélekjelenléted, majd egy pillanatra cselekvőképtelenné teszed a támadód ( legyen az gázspray vagy tökönrúgás, de akár egy földön heverő faág is megteszi ) és szaladsz, ahogy a csövön kifér.
-
Zoja™
őstag
Nem értem ebben mi a trollkodás, de ha annak veszed, hát legyen.
Viszont egy fotelből hátradőlve trollkodással vádolni valakit, akinek sajnálatos módon némi tapasztalata is van a fent említett helyzettel csak annyit láttat, hogy egy fórumon nőtt fel az illető és csak egy monitoron keresztül látja a világot. -
Shinjike87
aktív tag
Én veled értek egyet. Egy alkalmazás megléte nem egyenlő a biztonsággal, sőt...
De az applikáció használata biztonságérzetet adhat, tehát nem feltétlen fosol be az úton hazafelé. Gyengébb idegzetűeknek jól jöhet. Hiszen lehet sosem történik semmi, de legalább nem idegeskedsz, hogy "történhet". Nem mindenki születik tökéletes katonának.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Shinjike87 #16 üzenetére
Nálad az igazság, végülis akkor mondhatjuk, hogy egyvalamitől ténylegesen is meg tud védeni, és az a stressz. Azért ez is valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...