Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Google Chrome
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Windows 11
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #47 üzenetére
az IE6 egy tíz éves szoftver, miért fontos, hogy mi volt benne? IE7-től kezdve van ilyen keresősáv.
keres www nélkül is, csak nyilván kicsit más lesz az eredmény.
azt továbbra sem szeretem, hogy címsávból keres, én szeretem látni, ha valami nem létezik, vagy elgépeltem. azt sem szeretem Chrome-ban, hogy a címsornál nincs lefelé gomb, tehát nem tudom megnézni a nemrég beírt címeket, csak ha emlékszem és elkezdem gépelni.
-
FTeR
addikt
válasz
cousin333 #46 üzenetére
inkább lenne az operának normális kezelőfelülete (mint ahogy talán lesz is), mint egy egyébként testreszabható, de ratyi gui.
ie-nél és fx-nél* vhogy sose éreztem szükségét, h átrakosgassam a dolgokat.btw, addonokkal (és vagy group policyval) meglepően sokmindent át lehet szabni ie felületén...
*ami ugye azzal indított, h lemásolta ie6-ot...
(a refresht meg a stopot át szoktam húzni jobb oldalra...) -
moonman
titán
válasz
cousin333 #46 üzenetére
mint FTeR is írta korábban, az állapotsáv szükséges. talán a többi böngésző még nem jutott el odáig, hogy ezt felismerje, de majd idővel rájönnek.
a nem lehet dolgot nyilván úgy értettem, hogy mellette még jól is nézzen ki, funkcionális legyen és kényelmes is. egy kezdőnek nyilván nem így állítanám be, mert nem tudná, hova nyúljon, ha pl. ki akarja nyomtatni a lapot, vagy egyéb műveletet szeretne végezni.
-
törölt tag
és ez IE6-ban van?
amúgy szerintem a chrome is keresőből csinálja, csak az ugye egyben van a címsávval. ennek is vannak előnyei, meg hátrányai. viszont így ha keresőből keresel rá, és utána rányomsz valamelyik találatra, akkor rákeres neked arra a címszóra, vagy egyből a kérdéses oldalra visz? illetve hogyha nem www-vel kezded a gépelést, akkor is keres domainekre?#28 WonderCSabo: ja, értem. kár pedig, mert örülnék egy ilyen designnak. meg annak is, hogy ha már egyszer ősidők óta nem változott semmit a külső, akkor igenis menjenek alapból a theme-ek az új verzióval is
#21 _Voyage_: nekem van egy 14"-os laptopom a feladatra, és itt számít, hogy milyen a képernyő kihasználtsága. ezért jó a title bar is a chrome-ban, meg a statusbar (hiánya), meg hasonlók. viszont annak nagyon örülnék, ha a címsáv mellett az ősidők óta meglevő "ugrás erre a címre" gombot lehagynák a *csába, és inkább lenne helyette egy címsáv törlése funkció...
#25 FTeR: a statusbar-on levő ikonokat ki lehet tenni a címsáv mellé is akár, ahogy az chrome-ban van általában.
#31 moonman: alt +click is odébbteszi az ablakot, ha éppen a teljes titlebart megtelítik a tabok. amúgy meg simán a szabad területre kattintva odébb lehet húzni.
-
cousin333
addikt
"ennél egyszerűbb felületet nehéz már kihozni."
Egyáltalán nem nehéz, bár megszokás kérdése. Az enyém sem egyszerűbb, de simán el tudok képzelni egy használható(!) böngészőt egy címsávval meg egy fülsávval, meg esetleg még egy gombbal (ami ki- és bekapcsolja az állapotsávot). De igazából még ezek sem feltétlenül szükségesek, mert ésszerűen(!) megoldhatóak máshogy. Mondjuk nem IE alatt...
-
moonman
titán
egyrészt 1920 széles képen már nem biztos, hogy mindig el akarok mászni a jobb felső sarokba a restore gombért (ugyanemiatt nem is használok böngészőt teljes képernyőn), hanem duplakatt címsorra, megaztán Win7 óta igen, lehet teljes méretű ablakot is húzni, így lehet levenni ablakosba. nekem mindenesetre "természetellenes" és nem is illeszkedik a Windows guiba.
-
ntomka
nagyúr
Ha teljes méretű az ablak, akkor nem is "látszik". És teljes méretűre azért szoktam ablakot venni, hogy... hogy is mondjam, úgy legyen! Vagy talán te ilyenkor is szoktad össze-vissza huzogatni?
Ha útban van, megy kis méretre. Ha kis ablakban kell egy másik mellé, akkor is ott az átméretezés. Simán megoldható. Mit nem értesz ezen? Minden működik ugyan úgy, szimplán nem foglalja a helyet egy "csík" pusztán azért, hogy ott virítson az ablak neve, amiről amúgy is tudom micsoda.
-
ntomka
nagyúr
"a title bar mitől felesleges egy ablakos rendszerben? és minél fogva teszed odébb az ablakot? és hova teszed a vezérlőgombokat (min/max/close)?"
Nézd meg a Chrome-ot. Felesleges részleteznem. Ott pontosan úgy oldták meg, ahogy kell. Nem vagyok Google vagy Chrome mániás, de egyes megoldásai nagyon tetszenek. Pl ez.
(#32) FTeR: "ofiszban sem csak arra van használva a title bar, h kiírja nevét meg ottlehessen húzogatni."
Igen, arra gondolok, hogy pusztán azért ficeregjen ott, hogy ki legyen írva az ablak neve, azért felesleges. Akkor már használjuk valamire.
(#34) moonman: "jó példa az iwiw, de hát az amúgy is úgy fos, ahogy van."
Ezzel teljesen egyet értek!
-
FTeR
addikt
általában azon a véleményen vagyok, h ezredmásodpercek a nagy átlagban nem számítanak. azt meg különösen viccesnek tartom, h a js sebességét a böngésző teljesítményeként értékelik.
viszont a minap 2 nem átlagos fejlesztésem is volt és ie vicces dolgokat produkált.
pl ki kellett listázni 2000+ linket (az most mind1, miért), míg más böngésző különösebben nem akadt fenn ezen, addig ie8-ban látványosan lassabb volt a render és ami még meglepőbb, a lap tetején lévő keresőmezőbe (input text) a gépelés is percekben volt mérhető. jó lenne tudni, h mi az összefüggés.
egy másiknál hasonlóképpen sok elemet kellett (volna...) egyszerre animálni, króm kivételével mindegyik böngi látványosan beakadt rajta.
persze, ne animáljuk js-ben meg oldajuk meg kevesebb elemből, de mirét ne működhetne?#31
ofiszban sem csak arra van használva a title bar, h kiírja nevét meg ottlehessen húzogatni.
nyilván arra gondol, h divat a titelbarba tenni a tabokat... -
-
ntomka
nagyúr
Ha most az IE-nek jött volna ki a legjobban a csíkja, akkor azt olvasnánk itt tőled, hogy ejnye, még így is lassabb, mint az IE. Szóval mentheted "szegény" M$ terméket, a tények akkor is ellene szólnak...
(#29) moonman: Szerintem is felesleges a menu és a title bar is egyaránt. De én változatlanul a title barról beszléltem!
-
moonman
titán
szerintem is fölöslege a menu bar. havonta ha egyszer kell a menü, akkor meg nyomok egy alt-ot. nagyon örülök neki, hogy a Windowsban az új irányvonal szerint nincsenek menük, csak néhány szöveges gomb a leggyakoribb parancsokkal.
sőt én még a command bar-t is leszedtem. ennél egyszerűbb felületet nehéz már kihozni.
-
moonman
titán
biztos egyedül vagyok vele, de annyira leszarom ezeket a grafikonokat, meg a milliszekundumos gyorsulásokat, hogy csak úgy porzik. kinyitom a böngészőt és böngészek. nem fogok attól elélvezni, hogy 32ms helyett 27,3ms alatt futott le egy javascript.
kicsit szerintem túl van már lihegve ez az egész böngésző téma amúgy is.
-
FTeR
addikt
jobb katt "Menu Bar" és ott marad neked, egyébként meg alt+.
régen js-ből lehetett tiltani a statusbart és ki is lehetett kapcsolni, de aztán biztonsági megfontolásból beégették.
az opera megoldása engem idegesít, akkor már inkább a krómos. mondjuk nekem ie és fx statusbarján is van több ikonka, szal örülök, h nem hoverpower. -
BiP
nagyúr
Vagy lehet, hogy megunták, hogy tőlük másolnak, most ők is kicsit átvesznek a többiektől.
Amúgy tényleg nagyon korrekt cikk, az új Operát pedig várjuk szeretettel.
Bár: fülenkénti előnézeti képekről (Aero Peek) van szó, amik szintén helyet kaptak a 10.5-ös Operában.
Ez eddig is megvolt Operában. Igaz, nem a Win7-be integrált, hanem saját megoldás. -
törölt tag
azokat gyorsgombbal is el lehet általában érni. viszont így ott figyel egy nagy kihasználatlan rész a 3 szem menü mellett, amivel nem lehet mit kezdeni.
persze lehet, hoyg egy 24"-os monitoron nem zavar, de mondjuk laptopon engem még az is zavar, hogy nem lehet a status bart úgy eltűnteni, hogy csak akkor ugorjon elő, ha valami történi (ahogy az operában), vagy egyszerűen csak ilyen hover jelleggel kerüljön ki az információ (chrome).WonderCSabo: érdekes, nekem fent van a 3.7 prealfa, de nem így néz ki. sőt, kinézetben igazából semmit nem változott a 3.5-höz képest.
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
WonderCSabo #12 üzenetére
Kinézet engem hidegen hagy.
De ha nem lesznek fent a menük, hogy fájl, szerkesztés, stb, hanem a tools-ba pakolják bele, mint pl IE8-ban, akkor azthiszem maradok egy ideig 3.5-nél. Amit mutattál képet, az nagyoooooon randa. -
WonderCSabo
félisten
-
_Voyage_
aktív tag
Maradok a firefoxnál, és üdvözlettel várom a 4.0-t...
-
ntomka
nagyúr
Nekem az jött le, hogy a rajongók körében a legkirályabb böngésző fejlesztői most leültek, kipróbálták a piac többi résztvevőit, egy kicsit fórumozgattak, és belegyúrták a tapasztalatokat ebbe az új verzába. Mondjuk ki: keményen másoltak.
Ami végül is nem baj, hisz ez lenne a dolguk, a piac igényeit kiszolgálni. Kíváncsian várom, hogy mennyire sikerül ez nekik. Mindig adok egy esélyt az új opera verzióknak, de nem jutok velük sokra. Hátha majd ez...Na most az opera rajongók meg fognak kövezni.
-
törölt tag
úgy érted, hogy egy soha meg nem látogatott weblap címét is ki tudja egészíteni? mert ez (chrome is például), ha jól veszem ki, akkor nem csak az előzmények alapján keresi ki a megfelelő címet, hanem ahogy elkezdessz gépelni, közben folyamatosan keres online a hasonló címek után, és a közeli találtokat dobja fel lehetőségnek (illetve az előzményekből is a gyakran használtakat).
-
emitter
őstag
Kinek mire kell.. ha csak az egyetemen böngészek, akkor én is chromot indítok. De webfejlesztéshez, meg itthoni böngészéshez FF-ot. Tényleg jó cikk, felkeltette érdeklődésemet az opera iránt, ha kjön a végleges, tuti kipróbálom.
A V8-tesztnél a jelmagyarázatban a FF 3.6b5 színe szürkéskék, míg a grafikonon sötétnarancs...
A sorrendre jobb lett volna figyelni a Részeredményeknél is, úgy könnyebb elemezni a grafikonokat, ha azonos sorrendben szerepelnek bennük az oszlopok.. -
FTeR
addikt
igazán jól sikeredett a cikk.
a tabok sift+clikk működést talán pár szóban érdemes lett volna kifejteni.
a teljesítmny teszteknél a színek túl közel vannak egymáshoz, szegény noti kijelzőjén alig láttam a különbséget a refnél.pár észrevétel:
hogy a Chrome-hoz (vagy megengedőbben: az Opera Minihez) hasonlóan automatikusan kiegészíti a címet gépelés közben
ezt már ie6 is tudta, csak engedélyezni kell.és – az Opera esetében legalábbis – a korábban meglátogatott oldalak teljes tartalmában is keres
meg ie7/8 esetén.Az új keresősáv elrendezése nagyon hasonló a Firefox megoldásához, azonban nem alul, hanem felül jelenik meg, mint a Chrome esetén
meg ie8Már csak az IE9-nek kell komoly gyorsulást felmutatnia, és végre elindulhat a JavaScript térhódítása.
ms szerint már pre-pre-alfában is hozza króm sebességét, a nagyobb gond a megjelenés (még vagy 2 év) és ha meg is jelent ie-nél nem divat a verzióváltás kényszerítése, szal míg xp/vista/w7 addig ie6/7/8 is lesz. -
hemaka
nagyúr
Nálam már elásták magukat régen. Maradok a Chrome-nál.
-
ZCoyote
őstag
Jó cikk, köszönjük!
Asszem továbbra is maradni fogok az Operánál.
-
L3zl13
nagyúr
Eddig is az Opera volt a kedvenc böngészőm. Látva a várható újításokat ez ezek után sem fog változni.
Ezeket a korai verziókat még kihagyom, majd public béta környékén teszem csak fel a gépre.
-
pilsner
aktív tag
én eddig is nagyon jó böngészőnek tartottam az operát, mindig is a kedvencem volt, és bár majd' minden riválisát nyúztam egy ideig, mindig visszatértem hozzá. az itt felvázolt újításokat pedig boldogan üdvözlöm
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Opera kiadta a következő verzió előzetesét, melyből úgy tűnik: nemcsak hogy behozták a lemaradásokat, hanem újra a leginnovatívabb böngészőt szeretnék megteremteni.
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest