-
IT café
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kroland20
tag
Nekem csak a 2.4 ghz tavolsag kellene plusz10 méter es akkor kurva jo lenne. Stabil legyen kb. 5ghz eleg ha az emeleten van. Csak 1 gép hasznalja ki ami kb 2 meterre vsn. Tobbi eszkoznek eleg a 2.4ghz. Olyat lehet hogy antenna csere de nem mind a 3 ? Vagy azt egysegesen kell cserelni?
-
arcitec
addikt
Miért nem TP-LINK 4900 -ast ajánlotok az már 22eft - ért elérhető és az állítólag már jó a 4300 -ashoz képest, az tudvalevő "antenna gyenge" vagy tévedek? Akkor bocs ... ( Csak én is kíváncsi vagyok ....)
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
vargalex
félisten
válasz arcitec #2307 üzenetére
Szia!
Hát, igen. A jelenlegi áron inkább megéri azt venni. Nem csak wifi-ben erősebb, de jóval erősebb maga a vas is. Igaz, más az architechtúra is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MajaG
senior tag
A második led, mi a fenét mutat az eszközön?
Ha balról haladunk az első a táp...a második....aaaa????
-
MODERÁTOR
Bár nekem nem ilyen routerem van, de így ránézésre az a SYS LED, ami állapotjelzőként funkcionál! A User Manual-ban le van írva, hogy mely állapota mit jelent!
14. oldal / 1.4.1 pont
(System)
On - The Router is initializing or maybe has a system error.
Flashing - The Router is working properly.
Off -The Router has a system error.Ez persze csak gyári fw-ben igaz, 3rd party esetén másképp működik!
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
válasz Intruder2k5 #2310 üzenetére
Most, hogy mondod megnéztem itthon egy régi tépi linket és az!
Csak ezen ilyen b*zi zúzmara jel van. Magamtól rá nem jöttem volna.
-
MODERÁTOR
-
Ragnar95
félisten
Az OpenWRT topikban nem nagyon tudtak/akartak segíteni, úgyhogy itt is feltenném a kérdést, hátha itt valaki tudja a választ
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
MODERÁTOR
válasz Ragnar95 #2313 üzenetére
A WiFi problémádra nem tudok mit mondani, ez a TP-LINK topikokban elég gyakori kérdés, és szerintem a mai napig nincs rá olyan válasz, ami mindig mindenkinél segít! Kinek ez kinek az bevált, lehet próbálkozni velük... Pl. a minap is láttam egy sikertörténetet!
A "mennyire kezeli jól a HDD-t" kérdésed pedig kifejthetnéd kicsit bővebben is, mert ez így... Szóval jól kezeli, lehet particionálni, meg formázni is, 2TB-ig nem szokott gond lenni! Tud rá írni, és olvasni is! Filerendszertől függően változnak a sebességek, NTFS-el alacsonyabb, ext3-al gyorsabb, ext4-el pedig a leggyorsabb! Értelemszerűen egy igazi NAS-t nem válthat ki 100%-osan, mivel az egy lemezkezelő célhardver, így teljesítményben, sebességben, nyilván a nyomába sem léphet egy router, ahol ez egyelőre csak egy extra funkció, még jelentős kompromisszumokkal! Persze ha nem futja külön NAS-ra, és hajlandó vagy megkötni ezeket a kompromisszumokat, akkor remek dolog egy ilyen összeállítás otthon!
Én is elégedetten használom, bár nem pont ugyanezt a vasat!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Intruder2k5 #2314 üzenetére
Köszi, akkor megnézem ezt a beállítást, hátha. Amúgy az említett rendszernaplót hol találom?
Akkor leírom, mire is lennék konkrétan kíváncsi: exFATot kezel? NTFS-el mekkora sebesség érhető el? Ha rákötöm a vinyót, kénytelen vagyok megformázni vagy anélkül is használhatom (nem szívesen backupolnék több terányi adatot...)? Képes altatni a vinyókat, ha épp nincsenek használatban? Ha gépen fut a kliens, de a routerre kötött vinyókon vannak/azokra mennek az adatok, nincs gond a torrenttel se pl?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
MajaG
senior tag
válasz Intruder2k5 #2312 üzenetére
Hát nem egy apple design..
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
A routerhez, honnan lehetne nagyobb teljesítményű duálos antennákat rendelni? Vagy milyeneket lehet kapni? Tudnátok segíteni?
Köszönöm!
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
sepsi0
őstag
válasz Ragnar95 #2316 üzenetére
Szia!
A wifi erősséget (2,4 Ghz) vedd le 22dbm-re a csatornát auto-rol állítsd mondjuk 6-ra, vagy ami éppen nálad szabad. Nálam 6-on a legstabilabb. 5ghz-en pedig az erősséget 19dbm-re rakd.
Az NTFS vinyókat nálam jól kezeli openwrt alatt, annyi, hogy az írás-olvasás 2-3Mb/s lesz, amúgy kb. 10-et tudna.(#2318) PeLa87
[link][ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Köszi, megejtettem ezeket a módosításokat, remélhetőleg így már jó lesz
A 2-3Mbit elég karcsú sajna, főleg 80-as net mellé Ha ennyire lassan ír, akkor lehet, mégiscsak NAS lesz belőle...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
sepsi0
őstag
válasz Ragnar95 #2320 üzenetére
Hát igen torrentre lassú, ezért vettem egy kis asus gépet 200-as vinyóval és arrol megy nekem, az egész meg volt 9000ft-bol és távoli asztallal érem el, de az egyik tv-n ez a média lejátszó.... szerintem a nas az drágább...
Hát a 80-as netet talán kiszolgálná ha ext-re formáznád... talán a többiek tudnak erről valamit mondani. Én maradok ntfs-nél, ha lejöttek a filmek rádugom a gépre a vinyót aztán 60-70-nel mennek ra a filmek, belső hálón.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Hát én is nézegettem és máshol nem találtam a wdr4300-hoz, a google is csak két találatot hoz és az is az ebay.....
Én pl. nem is tudtam, hogy van ekkora duál antenna... de ezek szerint.
Szerintem mielőtt veszel kérdezd meg a kollégát, hogy van-e egyáltalán értelme megvenni...[ Szerkesztve ]
-
PeLa87
aktív tag
Ha van egy telefonom ami tudja az 5GHz-es sávot fogni, akkor érdemes bekapcsolni a routeren azt a lehetőséget? Vagy akkor a 2,4GHz-es kevesebb távot tud majd befedni?
Végül is mi a különbség a kettő között? Még nem nagyon foglalkoztam vele...
-
MODERÁTOR
-
sepsi0
őstag
válasz vargalex #2326 üzenetére
Nem megy semmi, csak másolás a Winben és 2-3MB-vel megy csak NTFS-el. Nem állítottam el semmit nem piszkáltam csak a netet és a wifit állítottam be a routeren, de nekem mindig is ennyi volt, ja és van 4db külső vinyóm (3 wd, 1 toshiba) mindegyiken ennyi.
Baj az, hogy most dolgozom és nem tudok képeket küldeni...
Csatlakoztatni a vinyót pedig a Te leírásod/képeid alapján csináltam... hozzá teszem nem vágom annyira a linuxot, de müködik a vinyó.[ Szerkesztve ]
-
PeLa87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2328 üzenetére
Ezek közül melyik képes az 5GHz-re? Csak a telefon?
Laptop: Intel WiFi Link 5100 (802.11b/g/n)
Telefon: 802.11a/b/g/n/ac elérhető
-
sepsi0
őstag
-
PeLa87
aktív tag
Na bekapcsoltam az 5GHz-es dolgot. A telefon, hogy fog rákapcsolódni? Mert csak a simára látom...
-
sepsi0
őstag
Adj külön nevet mindkét sávnak (pl. nálam wdr4300 2,4Ghz, wdr4300 5Ghz), ha ez megvolt és nem látod az 5Ghz csatit, akkor elvileg nem tudja az eszközöd. De az is lehet, hogy nem jó valami beállítás a routeren, nekem pl. nem akar menni egyszerre az 5 és a 2,4 ghz, de nem is használom, mert csak két eszközöm tudja, de elég kicsi a hatótáv....
-
sepsi0
őstag
válasz fabiandaniel #2339 üzenetére
Köszi!
Akkor nálam nem jó valami, bocsánat, hogy másokat félrevezettem.....
Én akkor is maradok másoláskor a pc-be dugott usb2 kábelnél, sokkal gyorsabb. Nekem csak minidlna miatt kell.[ Szerkesztve ]
-
datomi
tag
Nemrég szereztem be 1 ilyen routert, nem rossz cucc, a leggagyibb tablet is patentül rácsatlakozik, kivéve 1 eszközt.
Van egy acer laptopunk, amiben egy Atheros ar5b97 wifi adapter van, ez sehogy sem tud csatlakozni.
A routert látja, viszont az azonosításnál megáll a dolog.
Dhcp van beállítva, valamint wps.
Az atheros driverét is próbáltam frissíteni (win 7, 64 bit), de attól meg a win dobott egy kékhalált.
Van esetleg ötletetek, hogy miért nem megy?
Azt még hozzátenném, hogy amikor a routert beüzemeltem, akkor még azonnal csatlakozott a laptop, majd néhány nap után kezdte ezt a hülyéskedést, ekkor a routeren visszaállítottam a gyári beállításokat, majd mindent beállítottam rajta, ahogy előtte volt, ezután újra tudott csatlakozni a laptop.
Ma viszont megint nem
A laptopra a router beüzemelése óta nem került új program, a router beállításait sem piszkáltam a factory reset óta.Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
datomi
tag
válasz buborekosviz #2342 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
5 GHz-en nem működik a laptop wifije.Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
fabiandaniel
aktív tag
Ha valakinek van WDR4900 -a akkor léci írjon róla pár sort. Főleg a hibái érdekelnének, pl. mint wdr4300 -nál az instabil wifi, vagy hogy a javult -e a jelerősség 2,4 Ghz -en a két sáv szétválasztásával?
Fabi
-
őstag
Azt mutatja valamelyik grafikon a Vargalex féle openwrtben, hogy a wan port irányában milyen sebességű az adatforgalom? Le-feltöltésre gondoltam.
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen routerem van, egy Cisco EPC3925 modem-router szörnyre van rákapcsolva. A jelerősség nem a legjobb, mondjuk úgy, hogy egy alig 80 négyzetméteres családi házban a ház másik sarkában az 50 megából jön 10... (eközben a Cisconak néha 30 is jön ) Egyenlőre eredeti firmware fut rajta, de tervezem hogy rárakok valami mókoltat, csak nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, a DDWRT vagy az OpenWRT.
Fontos hogy stabil legyen, és kompatibilis iPhone -al, meg Lenovo -m Broadcom 802.11n -es hálókártyájával.
Köszönöm előre is segítségeteket! -
cyber86
őstag
Helló. Egy olyan problémám lenne, hogy wdr4300-as routerem tovább van küldve egy TP-Link TL-SG1005D-re és arra is rá szeretnénk kötni még 1 switchet SMC-t de valamiért nem oszt ipt az smc a gépeknek amik arra vannak rákötve. Valami ötlet?
-
fabiandaniel
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest