Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz thomasrc #4254 üzenetére

    1, Monitorhoz displaycal, a projektorhoz is csinálhatod vele, csak akkor a lejátszó progival kell játszani, ha lehet. Ha nem a pc a lejátszó a projektorhoz, akkor marad a hardveres kalibrálása a projektornak. Ez lassabb, neked kell szórakozni vele, míg a DisplayCal az magától dolgozik.
    2,"Én viszont pont ellenkezőjét tapasztalatom, hogy miután DisplayCAL-al csináltatok egy icc profilt és azt aktiválom Windowsban, akkor HCFR-ben elcsúszik a szürkeskála"
    Én itt pont nem találok ellentmondást. Gondolkodjunk. A DisplayCal csinál neked egy korrigálást az alaphelyzethez képest. Ezt használod a winben. Mérsz a hcfr-rel, de ha a hcfr generátorát használod, akkor ott a generátor beállításánál ki is van pipálva, hogy nincs engedélyezve a video lut. Ezért ugye megint az alapállapotot méred, magyarul az alaphelyzet és a korrigált közötti különbséget. Ha nem lenne különbség, akkor a DisplayCal nem csinált volna semmi korrigálást. Ha más mintát használsz, az is okozhat eltérést, illetve a DisplayCal mintái és a hcfr használata közben használt minták között is lehet eltérés.
    Egyébként én szoktam ellenőrzésre különböző tesztmintákat használni, az AVSHD szürkeskála videó anyaga ellenőrzésre nagyon jó, egy 3-as deltaE érték azért már igen csak látható.
    3, Ha azt csinálja a projektornál a dinamikus írisz, mint a tévéknél a dinamikus kontrasz, akkor sok értelme nem lesz használni. Mert ezek általában a sötétebb részeket még sötétebbé teszik, így lesz kontrasztosabb a kép. De ezzel már sok fekete részletet be is zárnak. Ha viszont kalibrálva lesz, akkor a kevés fénymennyiséget amúgy is meg kell emelned a gamma szint eléréséhez( már ha lehetséges), s mivel valószínűleg sokkal hullámzóbb lesz a menet, így nagyobb mértékben kell majd belenyúlni kalibráláskor.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák