Új hozzászólás Aktív témák

  • blg

    senior tag

    válasz arcitec #1512 üzenetére

    Pont azért lenne jó mindenre activity-t használni, mert pl. ha tv-t activityvel kapcsoltad be (tv nézés activity), és utána elindítod a házimozi activity-t, akkor a távirányító tudja, hogy a tv már be van kapcsolva, és azt nem akarja újból bekapcsolni, csak átváltja a házimozi activityben beállított bemenetre.

    Valamint a beállításokban azt is meg lehet adni, hogy az activity-ben szereplő eszközöket be és ki kell-e kapcsolni, vagy állandóan be vannak kapcsolva. A média lejátszót lehetne így beállítani.

    Én pl. htpc-vel házimozizok, és nem akarom, hogy a távirányító kapcsolgassa ki-be a htpc-t, ezért a házimozi activity-t úgy állítottam be, hogy a pc állandóan be van kapcsolva (de a pc be- és kikapcsolásának parancsát beprogramoztam egy gombra a távirányítón, tehát továbbra is be és ki tudom kapcsolni a htpc gépet a Harmonyval, amíg a házimozi activity aktív).

    Nyilván klímát nem activityvel kell kezelni, de szerintem klíma vezérlésére a gyakorlatban nem is praktikus a Harmony használata, mivel a klíma távirányítóinak LCD kijelzői a klímák user interface-ei, azon látod, hogy mikre van beállítva a klíma. Ha a Harmony-t használod klíma irányítására, ezeket az infókat elveszted. És lehet, hogy magán a klímán is van LCD kijelző, de általában kevesebb információt mutat, mint a távirányítójának a kijelzője.

Új hozzászólás Aktív témák