Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Oh nekem nem kell levezetni miért emelt felbontást az Apple és mért pont erre amire.
Nem ellene vagyok, hanem épp azt nem értem, ha más teszi ezt mért kell szidni?
Ott az Xperia S. Most saccolok : 340ppi, iPhone4 328ppi. Csak saccra, de az arányok hasonlóak. Most mért kell a 340ppi-re azt mondani, hogy hülyeség - fölösleges - stb... és mért kell az Apple-t isteníteni az a bizonyos 328ppi miatt?
Látod mire célzok? Alig van a kettő között különbség. Mégis egyiket hülyeségnek tartják, miközben sokszor ugyanazok a másikat meg istenítik. Engem csak ez zavar az egészben. -
Dany007
veterán
Hát, nem mondom, hogy tudnék konkrét hsz-eket linkelni. Csak láttam már ismerős neveket, avatarokat a kérdéses topicokban. Én úgy vélem. De tényleg nem tudok bizonyítékot linkelni, keresgélni meg lusta vagyok. Amúgy a mai sgs3 pletykás topic hsz-ei húztak fel, de az Xperiásban is volt pár ilyen.
-
Dany007
veterán
Ja, hát van nem indexes forrás is. [link]
"During our tests, I held the new iPad in my hands. When it was at its hottest, it felt very warm but not especially uncomfortable if held for a brief period.
We also noticed that the new iPad wasn't charging while the game was running and it was plugged in. In fact, the battery continued to drain. It charged normally, however, when we weren't running a game."
Azért az utolsó két mondat igen csak árulkodik afelől, hogy a cégnél tudtak a nagyobb melegedésről. Hiszen irreális elképzelés, hogy az akku pont akkor ne töltsön, amikor nagy igénybevételnek van kitéve a gép használat közben.
Meg gondolom a vásárlói reakciók sem véletlenek. Valami csak feltűnt nekik is, ha eddig ilyenért még nem volt reklamáció, most az új iPad-nél van.
Kíváncsi vagyok mikor jönnek az első elfüstölt iPadek.
-
nagyúr
> Egészen pontosan kisebb a töltési teljesítmény, mint a fogyasztás
Errol van szo. Szerinted ez nem gaz? Van ilyen problema mas eszkozokkel is, es hihetetlenul idegesito (pelda: kocsiban hasznalod valami navigaciora, ami terheli a gepet, es 5-6 ora utan lemerul, mert a toltoaramkor nem birja a terhelest).
while (!sleep) sheep++;
-
Dany007
veterán
Jó, hát neked lehet nem probléma. De mint mondtam nem véletlen a customer kritika ebből adódóan.
Engem a mezei netbook melegedése is zavar, amikor az ölemben használom, mondjuk farmer nélkül, vékonyabb nadrágban. Persze az nem tudom hány fokos, de mocskosul zavaró. Használható így is. De ha fogni kéne azt már nem vállalnám be.Egyébként ha olyan nagy probléma, igazán lehetett volna pár mm-rel vastagabb is. Gyakorlatilag ki nem sz**ja le kategória, hogy most 9mm vastag vagy 12-13mm. Már ha tényleg ezen (is) múlna a normális hőelvezetés. (persze akkor nem lehetett volna hájpolni, hogy húh nagyobb akksi nagyobb teljesítmény és csak fél mm-rel vastagabb... de ezek szerint ez a hájp fontosabb volt)
-
Dany007
veterán
Jó, de ez meg tipikusan az a hozzáállás, amikor mindent meglehet magyarázni valahogy... És egy deka hely sincs elismerni, hogy hoppá itt lehet valami nem tökéletes.
Amúgy pl ha kocsiban navigációt használok, akkor azért dugom rá az autós töltőre a készüléket nehogy lemerüljön. Nem lehet mindig fullon feltöltve mikor épp szükség van rá. Illetve lehet ki se bírna egy hosszabb utat. A lényeg, hogy a töltő többek közt azért is van, hogy lehessen úgy használni a gépet hogy az nem merül le.
Elég csúnya lenne ha az autós töltő pl nem lenne képes tölteni a mobilt, miközben használom, de legalább szinten tartani.De ez eddig is így volt minden hasonló mobil eszköznél, legyen az telefon, navigáció, tablet, netbook, notebook stb... Nem is volt vele senkinek gondja.
De erre jön az újiPad és az erre már nem képes. De helyette kapunk velős magyarázatot, hogy erre nekünk nincs is szükségünk ez így is tökéletes, ez nem is probléma, nem is lehet hiba.Szal érted mi bántja a csőrömet...
@71:
"Ha nem járatod a vastagabb felépítéssel nyert nagyobb helyen a levegőt, kvázi semmit nem nyersz vele, csak beépítesz egy szigetelőt a fémburkolat és a hőtermelő komponensek közé. Valahogy jobban szétteríthették volna a burkolatra a hőt, "
Ezért kellett volna vastagabb ház, hogy legyen hely valami hőelvezető eszköznek - bordának - pasztának - akárminek. Nyilván én se úgy gondoltam, hogy majd az üres levegő fog ott állni
"Ha 30-35 fokosra melegedne szinte az egész hátlap, ahelyett hogy 45 fokig kúszna az a bizonyos sarok, szerintem senki nem szólna egy szót sem."
Egyetértek. Erre is megoldás lehetne egy kicsit vastagabb burkolat és valami hőelvezető hűtőbordázat. Vagy hasonló. Mert felület az van bőven. Ha egy ilyen elvezető közeggel - hűtőborda - szét lenne oszlatva a hő az egész hátfalon semmi gond nem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
45 fokon már bőven kicsapódik a fehérje, szóval lehet vele tükörtojást készíteni. Én legalábbis úgy szeretem, ha a sárgája folyós marad. Még játszani sem kell vele, elég egy letöltést elindítani, az meg megy képernyővel lefelé is, szóval simán működhet a dolog.
Szerk.: neked fizetnek ezért, hogy még személyeskedés árán is megvédd az iCuccok becsületét, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
erdoke
titán
Na jó, kerestem helyetted infót:
"Coagulation temperature of egg white. Undiluted egg white coagulates at about 60°C, or becomes jelly-like at this temperature. Coagulation may start at a slightly lower temperature, but the amount coagulated at the lower temperature depends on how long the egg is held at that point. In coagulating, the egg white changes from a clear, transparent mass to a white and opaque one. If the egg white is heated slowly, a point is reached - about 62°C. - at which it will not flow in a test tube. It is still firmer at 64° to 65 °C. In cooking, the temperature is seldom held a long time at a definite degree but may rise gradually and often rapidly.
Coagulation temperature of the egg yolk. The egg yolk requires a higher temperature for coagulation than the egg white. It begins to thicken at about 65 °C. but does not reach a stage at which it does not flow until about 70°. Since the yolk does not change color during coagulation it is more difficult to determine when it is coagulated."
Magyarul 64-65 fok kell hosszú időn át , hogy teljesen szilárd legyen a fehérje. Ha a sárgáját nem folyósan szeretné a kolléga, akkor 70 fokon kellene tartani egy jó darabig.
Sok türelmet a 45 fokon történő tojás sütögetéshez! Szeretettel várunk benneteket egy másik agyatlan fikázással a következő iPhone/iPad topikban.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Gabcseee
tag
Eggyes japán on-zen (forró fürdő)-ben a víz hőfoka eléri az 50 Cº fokot és a japcsik vígan ülnek benne órákat, főleg, ha kint egyébként "hideg" van (máramennyire lehet hideg Japánban, főleg délebbre) mégsem csapódik ki egyetlen fehérjéjük sem
Sőt ! A Finnek 70 fokos szaunában ücsörögnek és nekik sem lesz semmi bajuk tőle, nem mellesleg én is voltam már mind a kettőben, mégis itt írokEtekintetben az elsődleges gond nem azzal van, hogy meleg, hanem azzal , hogy ha a külső burkolat 50 Cº fokos, akkor belül a chip már jó eséllyel elérte a kritikus 80 Cº -ot (!) Ami a chip beljesében az elektronszálakban hőtágulást okoz és a hőtágulás miatt kitágult elektronszálak összeérve rövidre zárthatnak bizonyos áramköröket, amik átmenetile vagy végleg ki is süthetnek bizonyos áramköröket és/vagy az egész gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Elemlámpa, zseblámpa
- Peugeot, Citroën topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asztalos klub
- Windows 11
- Witcher topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...