Új hozzászólás Aktív témák

  • Headless

    őstag

    válasz F34R #2179 üzenetére

    Leírni ne fogom, de pl itt egy leírás miket ad hozzá az -O2-höz.

    [link]

    De igen teszteltem egy egyszerű for cikluson javítani tudott. Mivel egy nagyon "gyengye" hardverről van szó minden egyes kernelel töltött cpu idő a valós teljesítményt csökkenti. Minden egyes optimalizáció segíthet, amennyiben nem okoz gondot. nálam 30+-napot mentek ezek, majdnem az összes csomagot használva.
    persze shellről van szó, ami nagyon lassú egy c++-hoz képest, így egy kicsit felnagyítja a különbséget, meg ügye egy specifikus eset.

    measure() {
    I=0
    while [ $I -lt "$loopcount" ]; do
    I=$((I+1))
    done
    }
    loopcount=100000
    for j in $(seq 1 4); do
    echo "Started $j process(es) $b"
    start=$(awk '{print $1}' /proc/uptime)
    for i in $(seq 1 $j); do
    measure > /dev/null &
    done
    wait
    end=$(awk '{print $1}' /proc/uptime)
    elapsed=$(echo $start $end | awk '{ print $2-$1 }')
    echo "Elapsed time: $elapsed sec $b$b"
    sleep 2
    done

    i7 4790 eredményei 8 szálig 0.5 sec

    Ezt futtatja a weboldalunk is aol több routerhez van infó.[kép] Az első teszt a legelső buildem amikor még teljes mértékben a 17.01-es branchet használtam 4.4.112-es kernellel talán. Az alatta lévő O2-vel készült (4.4.121). És a most futtatott ami csak felül látható az O2 kernel O3 4.14.29 .Volt egy másik build is aminek az eredményei nincsenek bent de jelenleg a 11-es build az, amikor az elsőhöz hasonló értékek születtek 4.4.121-es kernellel ott O3 volt mind a kernel, és csomagoknak.

    12-es build jelenleg tr letöltésileg talán jobban áll valamivel, de a nyers ereje kevesebb. Ez ügye a network flow offloadnak köszönhető, amivel gigabites PPPoE net esetén 10-12% CPU terheléssel 900+ mbps-el NAT-ol. Míg dhcp-n még kevesebb, és a torrenthez ügye elég egy 100-as is hogy kiakassza az ember, vagyis felfoghatjuk minden egyes erőforrás mehet az IO-nak és a transmissionnak. ez a build jelenleg erre képes. A sebességek a grafikonon 1 perces átlagra értetendőek. Illetve beletartoznak egyéb adatforgalmak is ha éppen akkor volt használva a net. (tűzfalon áthaladott forgalmat mérik)

    [ Szerkesztve ]

    LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

Új hozzászólás Aktív témák