Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    Játéknak rendeltem egy ilyen routert Aliexpressről (innen), mert sokan írták, hogy meglepően gyors, és mivel hamarosan váltok FTTH Digire, valószínűleg szükségem lesz a sebességre.

    A router kicsit több, mint 2 hét alatt érkezett meg Hollandiából(?), amiben benne volt a hosszú hétvége is, tehát igen gyors volt a szállítás. Ráírtam az eladóra, hogy ha lehet, akkor ne China Telecom matricásat küldjön, és bár nem válaszolt rá, de a routeren nem volt matrica. Eredeti csomagolásában, bontatlanul érkezett, amerikai adapterrel, de EU-US átalakítóval.

    Leforgattam rá OpenWrt-ből NBD staging branchét, mivel ebben benne van már a HW offload támogatás az MT7621 chipsethez, feltelepítettem ezen leírás alapján, majd rövid konfiguráció és a HW offload bekapcsolása után elkezdtem próbálgatni.

    Te úristen, erre én sem számítottam. Egyelőre sajnos csak 500/22 UPC kapcsolaton lóg, de max sávszélességen töltve, akár több szálon is a router CPU-ján semmi terhelés nincs. Nulla százalék.

    Össze fogom még hasonlítani a wifi teljesítményét is a régi routeremmel (TP-Link C2600), de engem eléggé meggyőzött.
    Nyilván nem akkora csoda ez a teljesítmény gyári szoftverrel, de végre egy olyan eszköz van a kezemben, aminek segítségével nem kell teljesítménykompromisszumot kötnöm azért, hogy az OpenWrt lehetőségeihez is hozzáférjek.

    Vegyétek ezt a routert, mert ennyi pénzért ajándék.

Új hozzászólás Aktív témák