Új hozzászólás Aktív témák

  • vinczetibor

    aktív tag

    Ma érdekes dolog történt. A telefon jelezte, hogy az előző vérnyomás kalibrálás óta eltelt 28 nap, és ha továbbra is szeretném használni az órát vérnyomásmérésre, akkor újra kell kalibrálni.
    A kalibrálás előtt, kiváncsiságból végeztem egy mérést és azt tapasztaltam, hogy nagy a különbség az óra és a vérnyomásmérő között. Az óra kb. 10-zel többet mutatott a felső és alsó értéknél is.
    Kalibrálás után az óra továbbra is a korábbi magasabb értékeket mutatta, megmaradt a különbség a vérnyomásmérő és az óra között.
    Már kezdtem csúnyákat gondolni az órára, mert biztos voltam benne, hogy az 50000 forintos Omron vérnyomásmérő mutatja a helyes adatokat, amikor észrevettem, hogy bevillant az alacsony töltöttségi szint a vérnyomásmérőn. Az Omron EVOLV-on a kijelző is a felkaron van és csak a végeredményt figyeltem azt nem, hogy bekacsolás után miket írogat. Új elemeket raktam a vérnyomásmérőbe és csodák csodájára a vérnyomásmérőn is magasabb adatok jelentek meg, vagyis az óra mutatta a jó adatokat és nem a lemerülőben lévő vérnyomásmérő.
    Összegzésként, az óra a kalibrálás előtt és után is ugyan azt mérte, vagyis 28 nap alatt nem "állítódott el". Másrészt hiába írtam be a valósnál alacsonyabb értékeket a kalibrálásnál, mert a vérnyomásmérő a valósnál folyamatosan alacsonyabb értékeket mért, az órát ez nem érdekelte, nem mutatott a kalibrálás után sem kevesebbet, mint az várható lett volna.
    Az óra vérnyomásmérésével teljesen elégedett vagyok, de most már nem értem, hogy mit csinál és mire való a kalibrálás.

Új hozzászólás Aktív témák