Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz balazs1022 #51824 üzenetére

    Amikor a 3+1 fájlos, újrapartícionálós dolgot játszod végig, akkor a telefon - független magyar XEH rom esetén - átáll ALB csc-re, mint az első, romban elérhető csc-re. Ha tehát független XEH romot raksz így fel, akkor azon belül rootolást követően csc changerrel tudsz csc-t váltani XEH-re, mivel az a rom ún. multi csc-s. (viszont pl. vodás csc-re - vdh - nem lehet a független xeh rommal váltani, mert az a csc nincs benne a romban).

    A szolgáltatós romok nem multi csc-s romok - hanem single csc -, így azokon belül nem tudsz csc-t váltani és azért nem működik rajtuk a csc changer sem.

    Én azt vettem észre, hogy ha van mentésed az efs-ről (ami még eredeti csc-t tartalmazta), akkor azt az efs mentést visszaállítva, majd újraindítva a telefont megváltozik a csc is az efs-ben eltárolt változatra.

    Ezt viszont tőlem jobban hozzáértőktől kérem, hogy erősítsék vagy cáfolják meg, de egy vodás telefon vdh-s csc-jét csak így tudtam visszaállítani, mivel nem tudtam melyik multi csc rom tartalmaz vdh-s csc-t és próba cseresznye alapon visszaraktam az eredeti efs backupot, melyet követően már vdh-nak mutatta a csc-t a kies és a tárcsázó *#1234# is.

Új hozzászólás Aktív témák