- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave1984
őstag
Nálam is kivan kapcsolva az automatikus telepítés, egy két hétig Samsung storbe jelzi van frissítés, én nem engedem frissíteni pár hét után gondol egyet és magától frissül! Hát csesszék meg ha úgy állítom be hogy ne frissítsen automatikusan akkor miért teszi?
Más a Májusi XEH update el nálam is gyengébben szerepel az akku. Áprilisi nagyon jó volt.
Remélem Júniusban javítják újra utána a havi frissiteseket se rakom fel, mert bizonytalan megint mit szurnak el!Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Parallaxis
addikt
válasz Flagstaff #29299 üzenetére
Biztonságos Wifi ikon NEM volt az app drawerben
Most sincs, mivel ez nem egy alkalmazás, hanem a beállítások részeA smart switch ikont is csak pár nap múlva pakolta ki az app drawerbe.
Az is alapból a rendszer része (ha nem frissíted, akkor a beállításokban találod csak meg) és frissítés után kerül ki mint önálló alkalmazás.
Az más kérdés, hogy Androidon ez az egyetlen root nélkül is némileg használható backup/restore alkalmazás, szóval igencsak ajánlott a frissítése és a használata is.Kicsit túl sok a user error egy Nexushoz képest.
Jóval több a szolgáltatása a Samsungnak a talpas Nexus-hoz képest. Ha ez nem jön be, akkor miért ezt a gyártót választottad? -
Parallaxis
addikt
válasz kelly416 #29300 üzenetére
Gigászi tévedés. Ugyanúgy femlászott hozzám is a történetek vagy mi a szutyok, meg sok minden más is a galaxy store-ból, amik előtte nem voltak fent.
Ugye tudod, hogy a Történetek sem önálló alkalmazás, hanem a Samsung Galéria része?---
Egyébként teljesen jogos a Samsung hozzáállása!
A sok hozzá nem értő user nem frissíti az alkalmazásait aztán sír, ha valami gond van, pedig azt már hónapokkal ezelőtt javította a gyártó.. teljesen jó dolog, hogy egy idő után magától lefrissíti azokat.
Én egész egyszerűen le is tiltanám a készüléket/vagy korlátoznám addig, míg a delikvens nem rakja fel a legfrissebb biztonsági csomagokat és javításokat.Új alkalmazásokat egyébként SOHA nem telepít egyik Store sem.
-
Rinocerosz
őstag
Igazaból ez az aku idő bizonyos szempontból elég de más szempontból már kevés.
Pár napja eléggé a telóra volt utalva gps,spotify,internetezés,messenger(videóhívás),ttelefonáltam vele, picit jatszottam, megneztem egy sorozat részt rajta,youtube éskészült pár kép és kicsike videó...nem tudom mennyire számitanak naptárba írogattam, jegyzet,drop ox,google drive(amiket kellett felmentettem) meg a remindert használtam.
És bizony a megszokott 6 óra vagy az feletti üzemidőm elég szépen le is csökkent.
Már délután 2-re alig volt benne :(
Szóval szerintem sokat számit az is, hogy ki mire használja a telefont.. egyszerűen ha tenyleg használod a telefont akkor nem sokat bír.. nem tudom mikor jön el az az idő amikor már 1 kőkemény napot is ki tudnánk vele húzni. Mert szerintem egy s10plus vagy note 9 se bírt volna sokkal többet.Talán ha majd a samsung bemutatja azt a grafén alapú megoldást :)
-
csorbajeno
veterán
válasz fzboxx #29307 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint, ha Recovery-ből csinálod a FR-t, akkor induláskor kérni fogja a legutolsó samsung acc-ot, megelőzve ezzel a lopás esetén a további használatot. Ugye, ha találsz( ) egy telefont és Recovery-ből csinálsz egy Fr-t és használhatod tovább, mintha te vetted volna elsöre is Na ennek a kivédésére van ez és ezt szerintem az OEM feloldás sem oldja fel.
-
fzboxx
senior tag
válasz csorbajeno #29308 üzenetére
Akkor rosszul tudom...
-
veterán
válasz Parallaxis #29302 üzenetére
Jóval több a szolgáltatása a Samsungnak a talpas Nexus-hoz képest. Ha ez nem jön be, akkor miért ezt a gyártót választottad?
Megírta, hogy kényszerből választotta az S9+ telefont.
(Tartották a puskát a fejéhez )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Sungoo
addikt
válasz Rinocerosz #29306 üzenetére
Egyébként én elég sötéten látom ezzel kapcsolatban a jövőt. Mindenki azon küzd, hogy minél nagyobb SOT-ot hozzon ki a készülékéből, ami azt jelenti, hogy egy nap, a tizenpár óra készenlétből 5-7 órát a telefonon lóg. Lehet, hogy a koromból adódóan látszik nekem ez szörnyűnek, de szinte elvesztjük a való világgal a kapcsolatot. 20 éves fiatal lány van a környezetemben, és elhűlve látom, hogy szinte testrészévé vált a telefon. (napi 3-4 töltés)
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Parallaxis #29303 üzenetére
Nem a frissítésekkel van gond (bár azért de, mert sokszor azok nyírják ki a korosodó telókat, amik a régebbi szoftverrel jól működnének még mindig, "tervezett elavultatás"), hanem azzal, hogy nem kérdez, van-e szükségem ilyen alkalmazásokra, hanem csak úgy feldobálja még akkor is, ha más alkalmazás részét képezi. Na de mindegy. Töröltem, tiltottam, háttérfolyamatot beszüntettem itt-ott. Hátha egy kicsit csend lesz.
-
Rinocerosz
őstag
válasz Sungoo #29311 üzenetére
Használattól függ vannak olyanok akiknek ez az életük és a közössegi médiához vannak nőlve. Én is ismerek olyat aki már reggel azon izgul, hogy fognak e neki írni... vagy csinálnia kell egy képet magáról, hogy minden napra fent legyen egy róla.
Viszont ha hasznos dolgokra akarjuk használni(gps,zene,film) elég hamar kinyúlik ami hosszútávon a telefon élettartamát is csökkenti.
Azért írtam, hogy olyan helyzetbe kerültem az nap, hogy sokat kellett utazni meg unatkozni és ezert használtam többet a telefont de egyébként teljesen elvagyok nélküle ma is még van 75% a telóba ez meg holnapra is elég lesz.. és így jön ki kb az átlag 6 óra.
-
eladogeppc
veterán
Nekem S9+-on sajnos 4,5 óra a max kijelző időm.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
inyas
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek itt a fórumon!
Lenne egy kérdésem samsung galaxy s9+ készülékről van szó: Miért van az hogy minden hang üzenet jelzés hangereje megfelelő hangerejű, csak egyedül a facebookon jövő üzenet hangja alig hallható?A messenger hangja is jó.Van esetleg valahol csak a facebooknak külön állítási lehetőség,vagy esetleg a készülék hibája lehet? Egyébként 4 hónapos készülékről van szó.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz csorbajeno #29315 üzenetére
S9+
Arra akartam utalni, hogy FR után ugyan így max 3h kijelző volt, 1 simmel.
Most, dual sim 4G, és így tudott ennyit, szerintem kb. 5 óra lett volna a vége, de estére töltőre tettem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
eladogeppc
veterán
Pénzhiány és az akku idő miatt majdnem PocoPhone F1-re cseréltem az S9 pluszt.
Aztán meggondoltam magam, és a fizum is megjött.
Röhej, hogy nem akarnak 100eFt-ot érte adni magánemberek. Vicc.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
lcdtv
tag
Megnézné valaki aki használ Routines appot, hogy működik a hangok automatizálása. Nálam a mostani frissítés letiltotta. ( Tasker sem fér hozzá )
-
Vitaqo
senior tag
Hali!
Van egy ledes tokom, és néha feldobja azt, hogy: "Gratulálunk az új tokjához...." Ezzel kapcsolatban az értesítést hol lehet kikapcsolni? Nekem random dobálja fel.
-
rgeorge
addikt
válasz Vitaqo #29323 üzenetére
Valami nincs rendben azzal a tokkal. Ilyen értesítést akkor küld a telefon, ha újra észleli a tokot, ezt normális esetben nem teszi meg, esetleg a telefon újraindításakor.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
veterán
Valami alkalmazás eszi a párom telefonján a mobilinternet keretet. Ma jött az SMS, hogy elhasználta a havi keretét (előző hónapban 25-e körül fogyott el a keret, akkor még nem tartottuk gyanúsnak a dolgot).
Viszont a telefon Adathasználat menüje alig mutat mobiladat felhasználást
Milyen netre feljutó alkalmazás kerülheti meg a telefon mobilinternet forgalom mérését?
Mivel lehetne lefülelni a mobilinternet forgalmat?
-
samu74
addikt
válasz eladogeppc #29321 üzenetére
A telefon, főleg egy csúcs nem jó befektetés. Vegyél inkább aranyat.
-----------
-
kekedi
senior tag
válasz Donki Hóte #29327 üzenetére
Én a data counter widgetet használom. Így látom a főképernyőn az eddigi adathasználatot (meg a wifit is), csak itt is be kell ugye állítani a fordulónapot.
Meg lehet nézni vele, hogy melyik nap, melyik héten, hónapban menyi net ment el. valamint, hogy melyik program menyi netet fogyasztott. (akár az aznapit is)Viszont nekem teljesen megegyezik a telefon által mért adatforgalommal, valamint a szolgáltató által számolt adattal is. Egy próbát éppen megérhet
De amúgy én nem is halottam ilyesmiről. Fura.
Nem tudom mennyi "nem gyári" alkalmazása van fent neki. Esetleg írd össze aztán a legismeretlenebbeket érdemes lehet kilőni. (ide írd is meg ha publikus)
szerk:
Valamint a Viber, messenger, facbook, instan kivül én minden másnál kikapcsolom a háttérbeli adathasználat-ot. Talán még a google szolgáltatás van bekapcsolva, meg pár samsungos mizéria.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kekedi #29329 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbáljuk.
Viszont kell egy kis idő, mert most mondta a kis drágám, hogy a másik kártyájáról is lezabálta a mobilinternet keretet ez a trükkös alkalmazás. (Mivel a havidíjas előfizetése a Vodánál van, a prepaidja meg a Telekomnál, így a szolgáltatói hibát máris kihúzhatjuk a lehetséges hibaforrások közül.)
Most először feltöltöm a Telekom Domino kártyáját pénzzel, aztán a pénzt átkonvertálom Maraton mobilinternetre és csak azután tudunk mobilinternet forgalmat mérni
-
Fitzgerald
veterán
válasz eladogeppc #29321 üzenetére
Ja, az mondjuk mókás hogy jelenleg kb. 30000 forintnyi különbség sincs a Poco F1 meg az S9+ között a használt piacon, aztán a hardvert leszámítva nagyon nem egy liga a kettő.
Ilyen ez. Én 2 évre vettem az S9+ -t, aztán majd jövő tavasszal inkább megkapja valaki a családból, minthogy eladjam fillérekért. -
kekedi
senior tag
válasz Donki Hóte #29330 üzenetére
Szívesen.
Igen, ebben az esetben én is kizárom a szolgáltatói hibát.
Kitartást hozzá! Aztán várjuk a fejleményeket! -
tothl
addikt
válasz Fitzgerald #29331 üzenetére
Én 120-ért adtam el tökéletesen karcmentes állapotban, márciusban...vicc...
-
Linkin1994
senior tag
Just Samsung Things
Viccet félre téve a Samsung telefonok semennyire nem tartják az árukat.Egy Iphone xs újonnan még mindig 300k+ egy s10+ meg már csak 250.De még androidos berkekben is használt Oneplus 5t-t árulnak 90k-ért[ Szerkesztve ]
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülye a kérdés, de létezik hogyha 2 simet akarok használni, akkor ki kell vegyem a memória kártyát? -
TaaT
nagyúr
Én 85-ért vettem az S9+ (dual) telóm 2hónapja, ha 3 év múlva el tudom adni a feléért akkor azt mondom megérte.
Give them hell Ukraine!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Donki Hóte #29327 üzenetére
Gondolom mutatja az appokat is, azokban rendszerappok is benne vannak?
-
Indiant
addikt
válasz csorbajeno #29337 üzenetére
Igazából nem persze a válasz, hanem ez csak a butítás eredménye.
Korábban működött mind3 egyszerre.
Így most már nem dual simes a teló, mert csak 1 sim kártyát lehet benne használni.[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz Linkin1994 #29334 üzenetére
Na ez az, hogy az iphone xr már 220 ért kapható és most az applere alapból 1 év gyári gari van amit mindenhol használhatsz lazán veheted bármelyik gsm boltban 1mobile vagy hasonló...
S10plus is 240 körül már van mondjuk itt már figyelni kell mert egy voszont eladó 2 ev gyári garit ad még egy kisbolt csak 1 ev gyárit + valami idóta bolti garit... de ha azt nezed, hogy most 60-70 ezer ft megspórolsz aztan csak nem lesz már baja ha első evben nem volt.
-
Indiant
addikt
válasz csorbajeno #29340 üzenetére
..de ha eljön a root korszak....
-
veterán
válasz kekedi #29332 üzenetére
Kiderült, hogy (of course) a facebook zabálta le az internet keretet
A gyári adathasználatot mérő alkalmazás valamiért nem működik rendesen, február után közvetlenül május következik benne, se március, se április, se június hónapokra nem mutat adathasználatot, pedig volt!
Ezt a problémát megoldottuk, viszont lett egy másik
Valami nem engedi a telefont elaludni, 4 - 8 másodpercenként feldob a képernyőre egy piros "Nincs kapcsolat." feliratot:
Milyen app dobálja fel rendszeresen ezt a bekarikázott piros üzenetet
-
csorbajeno
veterán
válasz Donki Hóte #29344 üzenetére
Nem lehet, hogy a Simple nem tudja frissíteni a tokeneket? Vagy a Wifi be van kapcsolva?
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha jól látom az egy toast vagy mi
ezzel az appal talán rátudsz nézni hogy mi irja ki. -
kekedi
senior tag
Na akkor az megoldódott.
Nem tiltottál le valamit a nagy állítgatásban? Nem igazán van tippem rá.
-
samu74
addikt
válasz csorbajeno #29345 üzenetére
Fene tudja,nekem a root az s7-nél se hiányzott. Anno azért rootoltam mert alig volt belső tárhely/ram/erő a telefonjaimban.Amin egy elég kezdetleges rendszer(1.6 ) is futott . Itt nem látom értelmet, de biztos van aki igen.
-----------
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest