Új hozzászólás Aktív témák

  • Austin F.

    tag

    válasz Y72 #26515 üzenetére

    "Nekem sokszor megtalálja amit fotóznék közeli képeknél is, de ha mégsem akkor végtelenre állítja -> nem szabadna ilyennek lennie a képnek, mivel nem volt túl közel a tárgy (motor). Amúgy meg az s5 reklámszövege: "hihetetlenül gyors autofókusz". Ha ez nem működik és nyomogatni kell akkor az vásárlók megtévesztése :)"

    Alapvető tárgyi tévedesben vagy.
    Az autofókusz nem azt jelenti, hogy a kamera gondolatolvasással kitalálja, hogy a képen lévő közeli és távoli képelemek közül te melyikre gondolsz, hogy melyik legyen éles; hanem azt jelenti, hogy MIUTÁN KÖZÖLTED VELE, hogy HOVÁ fókuszáljon a képen belül, utána az automata mozgatja a lencserendszert abba a pozícióba, ahol az általad választott képelem a legélesebben fog ábrázolódni.
    Ezt jelenti az autofokusz.

    Ezzel szemben van a manuális fókusz (nagyobb gépeken, ahol van fókuszgyűrű, azt a kezeddel negfogod és addig tekergeted, míg a lencsék pozíciója a saját szemeddel kontrollálva a képet ideális lesz a számodra), meg van a legegyszerűbb gépeken a fix fókusz , ahol egyáltalán nem tudsz fókuszálni, nem is mozgatható a lencserendszer, hanem olyan kicsi a frontlencse átmérője, hogy mindig viszonylag éles lesz a kép (nyilván ezzel együtt olyan kicsi lesz a fényerősség, hogy csak tűző napon tudsz majd vele zajmentes képeket csinálni, mert különben kénytelen a feldolgozó processzor ráereszteni az elektronikus képerősítést (magas ISO érték), ami telecsapja zajjal a képet. Amit utána a zajszűrő algoritmus megpróbál csökkenteni, ezzel odavesznek a finom részletek a fotón).

    Ennyit röviden az autofókuszról.

    [ Szerkesztve ]

    ~ ~ ~ Rólam: https://logout.hu/blog/austin_f/index.html ~ ~ ~

Új hozzászólás Aktív témák