Új hozzászólás Aktív témák

  • K.Zsoe

    csendes tag

    Üdv mindenkinek és Boldog Új Évet.

    Olvasgattam a hozzászólásokat, és látom többen is merüléses gondokkal küszködnek. Nos az én problémám is hasonló, de hozzá kell tennem, hogy én már 15 hónapja használom az S4 minimet stock 4.2.2 XXUAMJ1 rommal, és eddig nem voltak merülési problémáim. Éjszaka mindig repülő módba teszem a telót, ilyenkor 7-8 óra alatt 2 max. 3%-ot merül. Napközben amikor nem nyomokodom a telefont, de gsm és wifi hálózatok vissza vannak kapcsolva 1%/h merülést produkál. Azonban kb. 1 hete nálam is jelentkeztek hasonló tünetek. Éppen lefekvés előtt húztam le töltőről a telót, aztán a szokásos repülő mód, reggel (7 óra múlva) mégis le volt merülve 82%-ra. Amikor megnéztem a listát, hogy mi merítette le ennyire, az Android Operációs Rendszer volt a legnagyobb fogyasztó. Rákattintottam, hogy nézzem meg a részletes leírást, és azt láttam, hogy az OS végig ébren tartotta a telefont amíg én aludtam. Azonnal újraindítottam a telefont, ezáltal megszünt a rohamos merülés, és egész nap már csak néhány perccel növekedett az OS ébrenléti ideje.

    Az alábbiakban pár screenshot.
    1
    2
    3
    4
    Az elsőt újríndításkor lőttem, a következőt 1 óra múlva, az utólső meg már délután. Jól látható, hogy éjjel végig, 7 órán keresztül ébren volt, újraindítás után egész nap viszont kevesebb mint 10 perc az ébrenléti ideje és a százalék is csökkent.

    De azóta is időnként előfordulnak pár órás intervallumok, amikor az akksi a szokásos 1%/h-nál gyorsabban merül. Ilyenkor az OS mindig felkerül a listában az első 3 fogyasztó közé. Aztán megszűnik a jelenség és visszaáll a normális merülési arány. Mivel rengeteg akksi figyelő app is létezik, az lenne a kérdésem, hogy melyikkel tudnám kideriteni pontosan, hogy az OS melyik komponense, tuljadonképpen mi is tartja ébren időnként a telefont?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák