Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Acef #6818 üzenetére

    Jó látni, hogy itt is tevékenykedsz. :)

    "OTG: két rom rootolható garvesztés nélkül. Utána kell egy másik kernel, de ettől ugrik a gar. Utána megy az OTG, de csak egy Y kábellel, külső táppal (pl: PC-usb) = nincs értelme."
    PowerBankkel lehet értelme, ha az adott eszközt el tudja látni elegendő árammal. A kernelcsere nem megoldható valamilyen módon garanciavesztés nélkül? Egyébként ez a másik kernel mit változtat/pótol? Úgy értem, milyen technikai akadálya van az OTG meglétének a kernel nélkül? (Azért is érdekelne, mert így lehet, hogy érteném, hogy mondjuk egy ősrégi Samsung Galaxy Ace-nél hogyhogy nem megoldható egyáltalán az OTG-kérdés, tehát egy ilyen kernel mit tud javítani.) Melyik kernel az pontosan, amelyik erre bevált?

    Ami miatt szeretném működésre bírni: az Y-kábel megvan (házilag ilyet készíteni nem nagy szám), a hordozható tápegység is (az említett powerbank formájában, ami elméletileg 20 ezer mAh-s, kérdés, ez valóban így van-e, mindenesetre egy darabig biztosan ellátná az eszközt), és egy USB-s minikamera lenne csatlakoztatva Samsung Galaxy S4 Minihez (aminek tehát a tápellátása megoldott lenne). Egészen pontosan így kell elképzelni:
    https://www.youtube.com/watch?v=4JIh_OtRBoM

    Csak hát ez alapból, gyári ROM-mal+kernellel Samsung Galaxy S4 Mini esetén sajnos nem működik.
    De ha meg lenne oldva az OTG, akkor remélhetőleg pl. a CameraFi segítségével fogadni lehetne a külső kamera képét. Így hasznos felhasználási területei lehetnének - akár vízóra leolvasásához is (kinek van kedve lemászni, ha nem muszáj), meg egyéb dolgokra, amihez jól jöhet a kábel hosszúsága, meg a külön kis LED-ek.

    Előre is köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák