Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz nggabi #36830 üzenetére

    igen, tudom, hogy kitkat-al jött ki. 4.4.4-re visszarakattam, de sajnos frissítette magát. illetve kitett egy egész oldalnyi értesítést, hogy frissebb verzió érhető el, amihez nem lehet nem hozzáérni véletlenül, és már frissített is. pedig ahogy belekezdett, rögtön kikaptam az aksiját, de nem lehetett megállítani. a note 3-on a legelején minden frissítést kikapcsoltam, azóta is úgy van. ezen nem lehetett úgy kikapcsolni, hogy ilyen trükkösen ne értesítsen.

    @apaszka

    az összes elcseszett, lebutított dolgát már korábban kitárgyaltuk, nem akarom újra kezdeni. én sajnos nem tudok olyan user lenni, aki akkor is örül a változásnak, ha az szembe megy a józan ésszel, ergonómiával, logikával. csak azért, mert érzem, hogy foglalkoztak velem.
    egyre több olyan véleményt hallok, mint amikor a vak gyerek azon lelkesedik, hogy a szülei naponta átrendezik a szobáját. "de jó, kell a változatosság, a kaland, a kihívás". és annak sem örülnék, ha a szervizben minden hónapban máshova tennék az indexkapcsolót. "nézze, most ide tettük a jobb hátsó ablakhoz, nem akartuk, hogy azt érezze, nem csináltunk semmit a kocsiján."
    a samsung ráállt erre a marketing stratégiára, és el is hiszem, hogy a piackutatásokon átment, hisz itt is sok lelkes véleményt hallottam az "új" dolgokról. ilyenkor kicsit irigylem az iphone felhasználóbarát stratégiáját...

    a gondom az, hogy a note3-am beázott, a gsm rész néha meghülyül, a 2 sim kártyám most egy evolveo q4-ben van. a főnökömtől fél éve kaptam egy új note 4-et, amiről mindig kérdezi, hogy na, mikor kezded el használni, de akárhányszor kézbe veszem, hogy na most... mindig - és egyre dühösebben - ba... vágom vissza a fiókba... :(((

    ami nagyon hiányzik (sok más mellett):
    - a bal gombról a helyi menük
    - a home gomb hosszan megnyomva recent list

    ami viszont használhatatlanná teszi (és feldühít)
    1. a használhatatlan recent list. ok, megkerülhető, hogy
    a./ ezt a készüléket kizárólag telefonálásra használom, minden mást intézek a note3-on.
    b./ felteszem a good lock progit, így a 0%-os recent listből egy 50%-os lesz, de ez szétcseszi az értesítési panelt (felismerhetetlen "cérna" ikonok), és zárolt képernyőnél is betesz egy plusz lépcsőt, azaz a feloldó minta előtt még egy képernyőt félre kell húzni. :W

    2. felismerhetetlenek az ikonok: kicsi kontrasztú, alig eltérő színek, vagy teljesen fehér teli pacák. a total commanderben pl csak úgy tudom megkülönböztetni az egyes gombokat, h kipróbálom, melyik mit csinál. hiába tettem fel a régi verziót a másikról, ugyanaz :( igaz, meg lehet tanulni, mint ahogy azt is megszokja az ember egy hónap alatt, hogy átmenetileg a jobb hátsó ablak alatt van az indexkapcsoló, nade van érelme?

    3. és a legdurvább, a fehér alapú menürendszer, ami az éjszakai használatot kilövi. este felébredve, vadászat, éjszakai autóvezetés közben az ember egy ekkora fehér fénnyel szembe világítja magát, eltart pár másodpercig még lát valamit... utána meg vissza. tehát ha kocsiban, tartóban, kihangosítóban (természetesen szabályosan!) tárcsázni akarok, az felér azzal, mintha a szembe jövő xenonos autó reflektorába bámulnék bele. (tárcsázót tudtam feltenni feketét, de a hívó képernyő ordító fehér... :W )

    tudom, a fehér modern, a fehér letisztult, az apple is fehér... haladni kell a korral. csak én nem akarok...

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák