Új hozzászólás Aktív témák

  • Parallaxis

    addikt

    válasz gorillas #36320 üzenetére

    Az amoled sokkal tovabb birja ,nagyobb a felbontasa szebb a kepe keveset fogyaszt es az olede a jovo

    A többire nem reagálnék, mert nincs értelme, de ha nem akarsz butaságokat írni, akkor olvass el pár Displaymate tesztet, meg cikket és rájössz, hogy amit írtál messze nem igaz.

    Az AMOLED nem bírja tovább, bármit is jelentsen a tovább bírás, tekintve, hogy az organikus alapanyagok már fél év után elkezdenek lebomlani és ez általában 1-1,5 év után beégés formájában láthatóvá is válik (ha alacsony fényerőn használod, akkor esetleg tovább bírja beéégés nélkül, de a kijelző fényereje akkor is mérhetően csökken).

    Az AMOLED-nek pont nem nagy a felbontása, tekintve, hogy pont a bomlási folyamat késleltetése miatt különböző trükköket vetnek be pl. a pentile, meg a diamand elrendezés. Ez viszont azt eredményezi, hogy a fizikai felbontással csalnak és egy 1080p-s IPS panel közel azonos alpixelszintű felbontással rendelkezik, mint egy QHD-s pentile elrendezésű AMOLED (ha vitatnád, akkor less meg egy PS4-es VR sisakot, meg egy Gear VR-t S7 Edge-el, aztán majd átgondolod ezt a dolgot).

    Nem fogyaszt kevesebbet, sőt, jóval többet fogyaszt (1,5-2x). A kisebb fogyasztás érdekében szeretik a gyártók erőltetni az inverz megjelenítést, mert természetesen ilyenkor kisebb az AMOLED fogyasztása. Ámde mihelyt normális tartalmat nézel (weboldal, e-book, videó, játék stb.), ahol nem a fekete a domináns, azonnal megugrik a fogyasztása és már nem is olyan takarékos. Tudod, ez is mérhető és a Displaymate oldalán számszerűsítve fent vannak az adatok. A fogyasztási problémán az sem segít, hogy az OLED kijelzők lusták, a kikapcsolt állapotából a ledek elég lassan kapcsolnak be, ezért van az, hogy azoknál a készülékeknél, ahol teljesen kikapcsolják a ledeket fekete tartalomnál lilás utánhúzás látható, mikor fekete háttéren világos szöveget scrollozol. Ezért ma már nem kapcsolják le ilyenkor sem a ledeket hanem pár százalékos fényerőn járatják őket (ez meg a WC-tesztnek nem tesz jót, ami azt jelenti, hogy fekete tartalomnál tök sötétben a kijelző derengése mellett kirajzolódik a kijelző ragasztása ami sokaknak nem tetszik).

    Az OLED-é a jövő. Nos meg fogsz lepődni, ebben egyetértünk, de még sokat kell fejlődnie ennek a technológiának. Az IPS most jár a fejlesztésének a végén, nagyon nincs már mit javítani rajta, az OLED meg még nagyon gyerekcipőben jár, évek kellenek még ahhoz, hogy komolyabban elterjedjen a mindennapokban és a jelenlegi problémáit kinője. Nem véletlen, hogy monitorkén még nem használják, TV-ként, meg még csak most kezd bejönni a piacra. Ezeket az eszközöket nem 1-2 évre vásárolják és elég nagy botrány lenne belőle, ha a garancia lejárta után csapkodnák az asztalt az elégedetlen vásárlók a beégett kijelzők miatt.

    Ha megnyitod az iphone 4-5-6 topikot rengetegen panaszkodnak,hogy az ips beeg , nem kene tagadni az igazsagot ,barki lathatja

    Senki nem mondta, hogy az IPS nem éghet be, mindenki látott már bankautomatánál, reptéri terminálnál ilyet, de ehhez 0-24-es folyamatos üzem kell maximális fényerővel és még ekkor is helyrehozható a kijelző, mert véglegesen nem roncsolódik a kristályrács ilyenkor sem.
    Ez egy mobilnál nem életszerű, így nem is igen jellemző, de nyugodtan linkelj pár képet, ha gondolod, akár magánba is.

    Akkor gyere be a tremobilba es ott megmondjak,hany telefonod volt naluk

    Ki mondta, hogy minden készülékem T-s volt?

    De, hogy megnyugodj:

    és ezek csak azok, amik gyári garisak voltak és be lettek regisztrálva.

    Egyéb kérdés?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák