Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolto

    őstag

    válasz MK VII #4942 üzenetére

    Az a véleményem, hogy ha bármilyen képrögzítő eszköz képes olyan nyersanyagot előállítani, amiből -- ha mint fotó (értsd: ötlet, meglátás, kompozíció, téma) érdemes arra -- lehet használható képet előállítani, akkor az nem "rossz", hanem csak "lehetne jobb is".

    Persze _jobban_ megnézve az összes képről kiabál, hogy mobillal készültek, mert a gyenge dinamikát semmilyen szoftverrel nem lehet javítani, ami beégett és bebukott, az örökre úgy marad, de Wa2x_ kolléga az ékes bizonyíték arra, hogy ha valakinek van szeme hozzá és ismeri a vasat, amivel képet rögzít (annak korlátaival együtt), akkor szinte bármivel lehet esztétikailag "jó" fényképet csinálni. Hallottál már Purciurról? Ennek ő a nagymestere.

    Wa2x_ sose mondta, hogy egy-egy képén nincs utómunka, de némi utómunkát még egy DSLR-rel készült képen is elvégez néha az ember. Sőt. Csakhogy az mit sem von le a kép értékéből. Ergo nem a telefonok kamerájának a minőségén kell rugózni, hanem meg kell tanulni fotózni velük :) Ha jó a kép, akkor azt nézzük, nem azt, hogy beégett-e itt-ott vagy gyenge-e a vonalélesség.

    Kicsit olyan ez, mint a zene. Ha jó a szám, akkor engem kevésbé zavar, ha nem tökéletes a hangminőség, amiben hallgatom. De ez nagyon messzire visz, csak nem bírtam magamban tartani :B

    Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home

Új hozzászólás Aktív témák