Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    válasz blakey #4026 üzenetére

    Nem egy dologról beszélünk. Az egyik egy tény, a másik pedig ízlés kérdése.

    Tény és és ellenőrizhető bármelyik virágbolti BD/UHD remux NFO leírásában, hogy a magyar szinkron kbps "szintje" a béke s*gge alatt van az eredetihez képest. Csökkentett bitráta, kevesebb információ. Nem véletlen van "doboz hangja" a több pont valahányas mozirendszereken a magyar szinkronos filmeknek.

    Pl.:
    Lelki ismeretek (2021) c. film
    magyar hangsáv DD 5.1. - 384 kbps
    eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 5762 kbps

    A magyar hangsáv kb. mint egy MP3-as fájl és az eredetihez képest 15x rosszabb, kevesebb információval. Ezek szerint keveset mondtam, hogy 10x rosszabb a minőség.

    Néha, azért vannak kivételek is, amikor tudnak normális magyar hangsávot varázsolni a film alá.
    Éhezők viadala- Futótűz (2013) c. film
    magyar hangsáv DTS-HD MA - 3840 kbps
    eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 4978 kbps

    Az eltérés számszerűleg 1.3, ami szerintem nem hallható ki az eredeti hangsávhoz képest. Innentől kezdve világossá válik a dolog, hogy a 300.000 Ft-os rendszeresen és a 3 millió Ft-os rendszeresen (így tovább), miért olyan pocsék a magyar hangsáv minősége.

    Ízlés kérdése, hogy van aki szereti a szinkronos filmeket és van aki nem és inkább feliratosan nézi a mozit az eredeti hangsávval. Én az utóbbihoz tartozik.
    Szintén ízlés kérdése, hogy régebben jobb szinkronok voltak, mint ma. Ma már futószalagon, gyorsan kell szinkronizálni, amíg régebben több idő volt rá, hogy egy mesteri szinkront összerakjanak.

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák