Új hozzászólás Aktív témák

  • Roxkex

    senior tag

    Sziasztok !

    Minap kicsit kellett trükközgetnem mert a készülékkeresés tárhelye sérült volt. Ezt sikeresen is megoldottam egy fastboot full rom relock reinstallal és persist.img újra rakással (habár utóbbit csak recoból tudtam)

    Az offban írtak során kíváncsi lettem mi a legújabb xiaomi.eu rom és iszonyat nagy örömmel konstatáltam, hogy bezony van stable 12 droid 10-en :D Szal nagy vigyorral az arcomon fel is húztam mint ahogy azt illik !
    Viszont van egy kis parám. Én általában amikor felrakok bármilyen romot a gyári bill-t nem szeretem használni (még akkor se ha az a gboard ... PEDIG ...), mert van bennem egy kis követési mánia, hogy mivel a xiaomi.eu custom rom nem moddolt-e a bill ami a romban van. Ezért le szoktam törölni titanium backuppal. Viszont most nem tudtam, mert "az apk nem található". Szerettem volna a system/app vagy system/priv-app ban megkeresni de ott se találtam. Valakinek van ötlete, hogy hol rejtőzhet ?
    Egyébként ideiglenesen megcsináltam azt, hogy a (su) pm uninstall -k --user 0 com.google.android.inputmethod.latin parancsal letöröltem. Viszont (és itt nyer értelmet a fenti "PEDIG....." szavam) amikor vissza raktam a google playből (mert jobb szeretem Én felrakni mint, hogy "gyárilag" benne legyen - tudom hülyeség de kérlek titeket ezt most ne fírtassuk - lényeg, hogy jobb szeretem ha felhasználói appkéne ÉN rakthatom fel nem rendszer appként van beleépítve a rendszerbe) akkor szinte egyből fel is települt, az az nem volt "letöltési idő" (ez nem a jó net miatt van az FIX!). Szóval Én arra tudok gondolni, hogy a fenti command amivel töröltem az nem teljesen törli le, tehát még ott van csak ilyenkor újra tudja telepíteni és ezt "érzékeli" a gplay, hogy ott van és azt húzza fel.
    Két kérdésem volna:
    1. Akkor amit a xiaomi.eukba raknak gboardok az fix, hogy oroginal moddolatlan ? (A fenti történésekből arra tippelek, hogy igen de érdekelni a Ti véleményetek is)
    2. Esetleg valakinek nincs ötlete, hogy tudnám mégis TELJESEN ki törölni a gboardot (gyári billt - com.google.android.inputmethod.latin).

    Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

Új hozzászólás Aktív témák