Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
napalmot rájuk!
egyébként természetesen törvénytelen, amikor valaki regisztrál egy oldalon, akkor adott céllal adja meg az adatait, és ez nem az, hogy más onnan leszipkázza.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Penge_4
veterán
"ezeket az információkat a közösségi oldalakról, e-mail- és levelezőlistákról, piaci elemzésekből, választói névjegyzékekből szedik majd össze – és ehhez nem fogják a felhasználók engedélyét kérni, hiszen publikus adatokról van szó."
Erre most 3 válasz fogalmazódott meg bennem
1 (polkorrekt): Be kéne tiltani az ehhez hasonló kezdeményezéseket.
2 (radikális): Céget feloszlatni, büdzsét alapítványok között szétosztani, testüket felajánlani az orvostudomány számára.
3 (realista): Az 1. pont hülyeség, mivel már az durva, hogy ehhez hasonló kérdés egyáltalán gondolat szintjén felmerül. Hogy még meg is csinálják azzal teljesen egyértelmű még a leghülyébbek számára is, hogy az evolúció csődöt mondott az emberiség egyedfejlődése során. Így tehát: hülyeség közösségi oldalakra regisztrálni. Levelezőlistákra csak olyanokra, ami nem publikus, vagy eldobható mailcímmel és kamu névvel, szavazni járni pedig úgyis felesleges úgysem változik semmi. -
Jhonny06
veterán
Elképzelem, ahogy ülsz a gép előtt, böngészed a maileket és egyszer csak: "Ráérsz 8-kor?".
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #2 üzenetére
Olyan, hogy a marketingest kapták el, nem a jogi előadót...
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
zoo8800
veterán
Hamarosan szükség lesz egy közösségi oldal írtóra is a vírusírtó mellett.
rip and tear, until it is done
-
Psychonaut
veterán
Kiváncsi vagyok, hogy a Facebook vagy az illetékes amerikai hatóság pereli be őket előbb...
-
bambano
titán
válasz Psychonaut #7 üzenetére
a facebook szerintem tűzfalazni fog.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nagyúr
bármilyen antipatikus a kezdeményezés, sajnos igaza van az ürgének. ha a postaládádra kiírod a telefonszámodat, akkor hogy tudsz valakit felelősségre vonni azért, mert leolvassa és felhív?
zárójelben: össze sem tudom számolni, hány olyan nőt ismerek, aki a koráról enyhén pirulós pillázással hallgat, ha érdeklődnek iránta, miközben az IWIW-en ott virít, hogy mikor született. na ez ugyanaz a problémakör...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
BiP
nagyúr
(#4) Jhonny06: Ilyen jellegű spamet kaptam már.
(#9) gbors: nem, sajnos nincs igaza. Csak azért, mert megadom (én annyira nem) az adataimat egy közösségi oldalon, hogy adott céllal megtekintsék, az nem jelenti azt, hogy párt keresek. Tehát a nyilvános adataimat felhasználják úgy, hogy én ebben a színben tűnjek fel.
Ez olyan, mintha azt nyilatkozom, hogy "nem b*sztam lóval", majd a blikk másnap lehozza, hogy "... b*sztam lóval". -
bambano
titán
súlyos tévedés, az adataidat adott céllal és adott adatkezelőnek adod meg, nem pedig az egész világnak.
ha kiírod a webedre, hogy műszaki segítség ezen a telefonszámon és felhív egy ügynök, azt nyugodtan feljelentheted.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
remington2
senior tag
Az Avast Social Defender behatolást észlelt az Ön privát szférájába.
Karanténba másol / Írt
Sajna, nem poénkodva: elvileg - jogilag - talán igaza is lehet. Ugyanis a jóemberek nem nagyon olvasgatnak szabályzatot meg szerződést, amikor regisztrálnak, amiben akár az is benne lehet, hogy hozzájárul az adatainak továbbadásához. A nyereményjátékok jelentős részén ugyanez van, aztán néz, mint Jani a moziban, hogy mit keres a postaládájában a személyre szóló reklámajánlat.
Mondjuk, én nem bánnám, ha a facebook adataim alapján egy szőkeség megsértené a privát szférám, és visszaélne a . . . . na mindegy
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
zoo8800
veterán
válasz remington2 #14 üzenetére
Na erről beszélek
Egyébként 1-2 kéretlen levélbe (vagy kérőbe) még nem halt bele senki.rip and tear, until it is done
-
Depression
veterán
A párom első mondata erre:
''Elmennek a b*dös p*csába!''
NCOrr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Mr.Csizmás
titán
privacy beallitasok, mindenre lakat, ha keresnek csak a nevemet latjak, semmi egyeb infot, profilkepet se.
ez a gyujtogetos azt hasznalja ki, hogy az fb-n regeles utan default nyilvanos minden adatod, ha nem modositasz semmi beallitast a kontonal.
a csavo egy zseni...sajnos.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Badman 4ever
őstag
válasz Mr.Csizmás #17 üzenetére
+1
Én is így csinálom, ha nem akarja az ember, akkor nem tudnak meg róla semmit se, max. a nevét.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Inv1sus
addikt
Nem kell kiírni az adatokat Facebookra? Váó megoldottam a problémát. Mennyit kapok?
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Penge_4
veterán
És bízol az adatbázisban? Volt már pár balhé, amit itt is megírtak, például a publikus e-mail címes trükk, a kép szereplőinek jelölgetése és még sok más.
Ha már mindenképp késztetést érzel, hogy regisztrálj, nem egyszerűbb egy fake profillal egy erre a célra létrehozott felhasználói fiókkal?
-
lapa
veterán
eddig úgy voltam vele, hogy mi a ráknak ez a felesleges szar, de most már tuti regelek.
mégis mekkora naivitás kell már ahhoz, hogy az ember leköcsögözze azokat, akik a saját hülyeségét használják ki? majd jól beperelik, aha. sokra mennek vele.
ott van kinn az adat az interneten, aki csak tud vissza fog élni vele. mit nem lehet ezen érteni?
még aszondom 5 éve oké, meglepődnek az emberek, mert ellopják a kártyaszámot, meg nem érkezik meg a nigériai űrhajóshoz a pénz stb., de manapság ezeken csodálkozni meg mérgelődni...
-
Enclave
aktív tag
Most megy a sok ledöbbenés és morgás de én munkahelyi e-mail fiókba landolni láttam olyan magyar(!) e-maileket (persze a levélszűrő által spam-ként megjelölve), amiben egy illető/cég hirdette a magyar neten fellelhető cégek publikus adatait (email címek, telefonszám, ilyesmik) összegyűjtve eladásra, konkrét árral.
Az e-mailben megjegyzésben oda volt írva, hogy semmi törvénytelen nincs az ajánlatban mivel az ilyen-olyan kormányrendelet az ilyesmit nem tiltja (csak ránéztem, nem olvastam részletesen a levelet).Így szvsz amit az amerikai cég kitalált, az annyira nem is új ötlet (csak itt a publikus közösségi adatokat gyűjtik össze), amikor itt Mo.-n a cégek publikus adatait árulják így...
(akinek meg a párja aggódik az ilyesmi "adatgyűjtések" miatt, gondolom a gyűjtések során figyelembe veszik az olyan részeket mint "in relationship with..." így ők kiesnek a rostán...)
OFF:
Igaz nem ide vág de egyes helyeken azt irkálják,h. készül egy tervezet ami szerint az internetezőknek egyfajta "fényképes jogosítványt" kellene használniuk, hogy pl. ne lehessen névtelenül garázdálkodni (lehet ezzel mindjárt kihalnának a trollok a fórumokról? ) a neten és ezt az alkalmat megragadva az "arcoskönyv" örömmel vállalkozna ezen feladatot ellátni.
(bár nekem személy szerint ez-az ötlet nagyon nem tetszene, egy cég kezébe adni az összes net felhasználó adatait, kicsit visszaélés gyanúsnak tűnik a dolog )
Ezek után más hasonló jellegű oldalak is létrejöhetnek, amiknek nem feltétlen a párkeresős megközelítés a céljuk és így ez a lépés csak a kezdet a publikus adatok összegyűjtésében, amit ha megfűszerezünk a "netes jogosítvánnyal", igazi "érdekes" oldalaknak nézhetünk elébe... (pl. valakit beválasztanak a helyi horgászegyesületbe mert egyszer "kedvel"-t nyomott vagy hozzászólt fórumon egy horgászos cikkhez, aztán csak akkor kap észbe, amikor küldik a csekket a horgászegyesület tagdíjáról )
[ Szerkesztve ]
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
Penge_4
veterán
"lehet ezzel mindjárt kihalnának a trollok a fórumokról?"
A többség nem, mert sok közülük amatőr. A TOR-t, proxykat és egyéb eszközöket használók halnának ki.
Cserébe az internetet bekebelezné a mainstream média és csak technológiailag lenne több egy TV csatornánál vagy bármelyik könyvtárnál.
Nemhogy Wikileaks, kuruc.info és 4chan nem lenne, (hozzáteszem: torrent oldalak és warez sem) de még olyan információ sem jelenne meg, amit előtte nem pecsételt le legalább 3 szerzői-jogi "szakember".
De a vége úgyis ez lesz. Csak még pár milliárd embernek regisztrálnia kell valós identitással a Facebookra, megadni a telefonszámát a Google-nak (biztonsági okokból) a Gmailhez és hasonló felelőtlenségeket elkövetni.
Valamint kellenek még terroristák is, akiktől rettegnek az emberek, hogy az idősebbek is belemenjenek.
-
geezer
aktív tag
-Szia, Kata vagyok. Láttam a FaceBook oldaladon, hogy van még egy Pepsid!
-Bocs, de ne másszál bele a Privacy Policy-mbe... -
TOM-202
senior tag
Na az én adataimat nem lopják el, mert nem vagyok fönt a FB-on.
Én ezek után már nem is leszek! -
sunone
aktív tag
regen a telefonkonyvbol kineztek a szamodat es felhivhattak a porszivougynokok..
-
F e Z o
veterán
Sajnos igazat kell, hogy adjak, a csávó valóban egy zseni. Egyébként tök felesleges kirakni a telefonszámot, meg az egyéb elérhetőségedet. Ha esetleg rámtalál egy rég nem látott ismerős, ír egy üzenetet, s vagy megadom neki a számom, vagy nem.
H2O über alles!
-
jozefgucci1
addikt
Volt eből idehaza is balhé anno , hogy sok csak viszontlátta magát vagy csak szóltak neki fenn van társkereső oldalon.Ők nem is tudtak róla egyszerüen lenyúlták az iwiwes képeiket.Megjegyzem elég hivalkodó képek lehettek , de így jártak.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
EmberXY
veterán
Azon túl, hogy pofátlanság, és nem etikus, mit keresne egy "randioldalon" olyan ember, aki nem önszántából regisztrált oda??
Up the Irons!
-
ddekany
veterán
Itt a lényeg nem derült ki... Milyen formában fogják mutatni a facebook-ról összeszedett embereket? Mert gondolom nem úgy, mint aki társat keres... Épp ezért viszont nem értem, hogy ennek mi az értelme. Arra buzdítják majd az tagokat, hogy zaklassanak véletlenszerű embereket, mert a közelben laknak, stb? Mert ez a valóban társkeresőknek is csak kellemetlen lesz, elvégre kb 0 az esélyük a sikerre...
Amúgy a facebook teljesen para... Én közelébe sem mentem soha, de mégis jöttek az e-mail címemre facebook meghívók, olyanoktól akik valóban ismerősök, szóval nem sima spam-ról van szó. Felvitték az e-mail címemet a picki kezükkel a facebook-nak, vagy mi? Hát komolyan, kapják be... ha én nem viszek fel semmi adatot, a sok önkéntes spicli ismerős felviszi rólam.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Ezeknek senki nem szólt, hogy attól, hogy egy tartalom elérhető nyilvánosan, még nem válik felhasználhatóvá? Remélem a bíróságok majd megteszik, az emberi jogok megsértése ugyanis igen súlyos bűntény.
[ Módosította: dajkopali ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
BiP
nagyúr
válasz Rickazoid #39 üzenetére
Én is bízom benne.
Ez olyan, mintha egy reklámplakátot kitesznek mindenhova, hogy lássák, olvassák az emberek, én meg felhasználom, hogy a saját cuccom reklámozzam vele.Vagy van egy lexikon, amit bárki olvashat, aztán én meg felhasználnám máshol csak úgy.
Vagy egy zeneszám, amit mindenki hallhat a rádióban.
Ezeket védi a szerzői jog, a nyilvános adataimat meg az adatvédelmi és a személyiségi jog (remélem). Szóval a csávó visszavehetne az arcából.Ő is biztosan örülne, ha a nevét, címét, családtagjainak a nevét világgá kürtölné valaki. Hiszen ezek is nyilvánosak, leolvashatók a postaládájáról. Mondjuk olyan felhívással, hogy mindenki, aki átkerül erre a társkereső oldalra, küldjön neki egy postai levelet, hogy "Köszi." Belefulladna a papírba.
-
daninet
veterán
Ilyen-olyan oldalakon néha előjön ilyen gagyi hirdetés, hogy milyen 'jó szingli csajok" laknak a környéken. A kedvencem a nagymellű ázsiai csaj "sexlover88 from Hetényegyháza is waiting for you"
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Tidus
addikt
Nekem nincsenek ilyen problémáim, részletek az adatlapomon.
Ennyi, . -
Integra
titán
kár azon vitatkozni, hogy mi pofátlanság meg etikátlanság vagy sem..
európaiként számunkra az. usa-ban meg standard a (számunkra) forditott logika.
ők default mindent publikusnak vesznek, megadják az eszközt, hogy levédhesd, de tenned kell érte. tessék megszokni ezt a felállást és e szerint cselekedni, vagy tessék kihúzni a dugót a falból....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BiP
nagyúr
Tehát míg nálunk védik a hülyét vagy a lustát vagy a nem szakembert, ott meg szemesnek áll a világ, mindent lenyúlhatsz, ami nincs védve?
Én maradnék az itteni mentalitás mellett. -
EmberXY
veterán
Én is erre gondoltam, legalábbis arra, hogy ha önszántából nem regisztrál valaki társkeresőoldalra, akkor vagy van barátnője, vagy nincs, de nem is akar vagy nem ilyen módon akar barátnőt... Ennek ellenére ott vannak az adatai egy randioldalon... Ez abszurdum..
Up the Irons!
-
ddekany
veterán
válasz WonderCSabo #38 üzenetére
Értem. Ezek szerint csak azzal, hogy valakinek mit sem sejtve e-mailt írok (vagy akár csak ő ír nekem), máris a kapocslati háló része leszek valamilyen szinten. Mert T. ismerős/munkatárs megadja a Facebook-nak a POP3 vagy IMAP jelszavát... ez is már milyen bátor.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Az e-mail felett nagyon eljárt az idő. Le kéne már tényleg cserélni. Persze nem Google Wave-re, hanem valami értelmesebb megoldásra.
Valami hitelesítéses megoldás. Persze behatárolná a lehetőségeket, mert az elején csak digitális aláírással rendelkező mailszolgáltatók játszanának, de hosszútávon megérné.
-
Rickazoid
addikt
Na azért ez nem így van.
Nyilvános és szabadon felhasználható közt van különbség, még az eléggé másképp működő USA-ban is.
Attól, hogy ott a személyiségi jogokat rugalmasan értelmezik, és akárkit akármikor lefényképezhetsz a beleegyezése nélkül, majd legtöbb esetben büntetlenül felhasználhatod, az elkészült anyagokra (képekre például), illetve a személyes adatokra még ugyan úgy léteznek törvények. Egy fényképet például véd a szerzői jog, felteheted bárhová, de ha valaki onnan lementi az írásos beleegyezésed nélkül, az a személy bizony az USA-ban is törvényt sért és perelhető. A személyi adatok lementése és felhasználása pedig az adatokkal való visszaélés, ami szintén törvénysértés még az USA-ban is. És akkor ezt szorozd meg sokezerrel, majd terjeszd ki idővel az egész világra (ugyanis egy ilyen "szolgáltatás" sosem áll meg a határoknál, az adatok pedig mind az USA-ban vannak).[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Polllen
nagyúr
Attól eltekintve, hogy sztem az adataimat csak arra az üzleti célra lehet felhasználni, amire én engedélyt adtam, egy társkeresőnek mégis minek olyanok adatai, akik kuvára nem keresnek társat?
Nem lenne egyszerűbb kerek-perec megmondani, hogy az adatbázist tovább akarja értékesíteni és ahhoz gyűjt infot?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest