- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
- foobar2000
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz WonderCSabo #3 üzenetére
"Az ilyen kattintgatós, húzogatós dolgot nem nagyon nevezném programozásnak, az max UI-build és hasonló."
Igazabol maganak a fejlesztoi kornyezetnek olyan nagyon sok koze nincs a programozas lenyegehez. Az arrol szol, hogy egy kellokeppen homalyos problemat elemez az ember, modellt alkot ra meg algoritmust a megoldasra - es ez a resze nagyreszt a programozo fejeben zajlik, nem a szamitogepen.
DRM is theft
-
MongolZ
addikt
Nem személyeskedés, de eléggé nagyképű dolognak tartom azt, ha valaki leszólja azokat, akik pl. VS-t használnak amiatt, hogy "kattintgatós, húzogatós dolog". Attól, hogy az IDE jelentősen megkönnyíti a kezdő lépéseket (kinézet, elrendezés, stb.), a mögöttük lévő kódot ugyanúgy meg kell írni, szóval csak a fölösleges robotmunkától szabadít meg. Minek paraméterezzek a 0-ról egy hülye gombot, amikor simán be tudom húzni az Eszköztárról és néhány érték átírása után ugyanazt az eredményt megkapom, csak negyed annyi idő alatt?
Ilyenkor mindig az az érzésem van, hogy az öreg rókák ragaszkodnak a 20 éve bevált folyamatokhoz és a saját tudásukhoz, miközben van már újabb, hatékonyabb módszer (csak ugye az nem a megszokott).A játékoknál szintén ez a helyzet: ezek az egyszerű szoftverek nem fognak lehetővé tenni Crysis meg hasonló játékot készíteni. Teljesen más kategória. Valamint ha egy ilyen programmal rövid idő alatt el lehet készíteni ugyanazt a programot, akkor minek nekiállni a hagyományos módszerrel programozni?
Az AgentSheet elgondolása elég érdekes, egyszer lehet, hogy kipróbálom.
-
tobal
tag
Szóval akkor szerinted a modell-alapú fejlesztés sem programozás, csak mert ott is egérrel kell kattintgatni meg huzogatni (pl. RoseRT, RSA RTE, stb.)? Szerinted ha egy for ciklust UML nyelven írok le (vagyis rajzolok meg), az nem programozás, csak akkor ha szövegesen írt nyelven írom? Tovább megyek, ha ugyanazt az UML kódot egyből XML-ben írom le, ahelyett, hogy kattintgatnék, akkor az már programozás?
Tudom, ezzel erősen kiforgattam a hozzászólásod, de a programozás jóval általánosabb fogalom annál, mint amit a legtöbben (és a hsz-ed alapján te is) hisznek. A helyedben hanyagolnám ezt az arrogáns stílust, miszerint "csak az számít programozásnak, ha vi-ban írod a kódot, és még az omni completion is csak a gyengéknek való", mert jön egy villamosmérnök, és rámutat, hogy csak az számít programozásnak, ha a chip lábain te állítgatod a feszültséget .
-
ivana
Ármester
válasz WonderCSabo #27 üzenetére
Én intelliJ-t használok, régen eclipse-t használtam, de nagyon zabálta a ramot és lassú volt, illetve frissítés után többször is megesett, hogy nem indult el. (Linuxon...) Az intelliJ gyors, stabil és eddig nem találtam olyan dolgot, ami nekem kellene és nem tudja.
-
Suker10
tag
válasz WonderCSabo #27 üzenetére
Félreértették.
Egyébként igaz, egy szövegszerkesztő elég.
Pont ezért születnek a gagyi programok.
Ez az egész ott bukik el, amikor saját felületet kell írni.Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.
-
Glenda
addikt
válasz WonderCSabo #55 üzenetére
Ráadásul nagyon rá is lehet szokni. Berozsdásodnak azok a részek, amiket a tool megcsinál helyetted. Aztán még vannak olyanok, mint a Resharper meg a JustCode, na azok után szinte ordítasz, amikor "csak" az IDE van előtted...
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
kovgab
tag
"Számítógép-programozás (vagy egyszerűen programozás) egy vagy több absztrakt algoritmus megvalósítását jelenti egy bizonyos programozási nyelven. A programozásban megtaláljuk a művészet, a tudomány, a matematika és a mérnöki tudomány elemeit."
de a lényeg talán ebben sem a miben ... hanem a hogyan
és ha fapados kell, ott a processing...
[ Szerkesztve ]
Ká Úr
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest