Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WonderCSabo

félisten

válasz dabadab #7 üzenetére

Látom kiborult a bili a hozzászólásommal. :) De félreértettetek: én a cikkben szereplő dolgokról beszélek, ti egyáltalán kipróbáltátok őket? Talán rosszul fogalmaztam, de az "ilyen" alatt felsorolt programokról beszéltem, és nem a világ összes eszközéről, amiban van drag and drop. De mindenesetre senkit sem akartam megsérteni a hszemmel, és elnézést kérek azoktól, akik számára sértő volt.

A komolyabb IDEkhez adott GUI builderek és egyebek persze más célt szolgálnak, azok nem hihetik el, hogy megírják helyetted a programot, csak a felületet dobják össze. Egyébként van olyan eset, hogy még ezeket sem használom, pl. Android esetén jobban jár az ember, ha inkább maga írja a leíró XML-t.

Igen, valóban a programozás lényege nem az IDEben rejlik, az IDE csak egy eszköz, és nem is egy IDE használatát kell megtanulni, hanem ténylegesen programozni.

tobal: Jól mondod, erősen kiforgattad a hozzászólásomat. ;) Azért az UML különböző elemeihez hasonlítani a cikkben felsorolt eszközöket eléggé túlzás, nem gondolod?
    Egyébként sosem használtam VI-t, én is egy dögnehéz és komplex IDE-t használok általában, syntax highlightal, kódegészítéssel, kódgenerálással stb. Sőt, LabView-ban is programoztam, amire aztán tényleg illik a húzogatós elnevezés, mondjuk azt utáltam is. :)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tudomásom szerint az IntelliJ és a PyCharm is Eclipse alapú.

Szinte kizártnak tartom, hogy az IntelliJ Eclipse alapú lenne, bár nem nehéz ezt leellenőrizni, itt az open verzió forráskódja githubon. :)

Az NetBeans vs. Eclipse vs. vs. IntelliJ vitára pedig: kb. ugyanazt tudja mindegyik, ízlés kérdése. Kb. az idő folyamán ebben a sorrendben voltak a legmenőbbek, jelenleg mindenki az IntelliJ-t éltet. Én személy szerint az Eclipset használom, és sajnálom is, hogy az Android IntelliJ-re vált.

A Code::Blocks-ot valóban meg lehetett volna említeni az IDEk között, ingyenes, out of the box működik beépített fordítóval, van benne debugger is, mondjuk picit elavult a VS vagy az Eclipsehez képest, de cserébe 100x gyorsabban indul el.

Az említett SubLime Text szerintem is jó, de a gedit se rossz, és pár pluginnal egész jól lehet használni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák