Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Látom kiborult a bili a hozzászólásommal. De félreértettetek: én a cikkben szereplő dolgokról beszélek, ti egyáltalán kipróbáltátok őket? Talán rosszul fogalmaztam, de az "ilyen" alatt felsorolt programokról beszéltem, és nem a világ összes eszközéről, amiban van drag and drop. De mindenesetre senkit sem akartam megsérteni a hszemmel, és elnézést kérek azoktól, akik számára sértő volt.
A komolyabb IDEkhez adott GUI builderek és egyebek persze más célt szolgálnak, azok nem hihetik el, hogy megírják helyetted a programot, csak a felületet dobják össze. Egyébként van olyan eset, hogy még ezeket sem használom, pl. Android esetén jobban jár az ember, ha inkább maga írja a leíró XML-t.
Igen, valóban a programozás lényege nem az IDEben rejlik, az IDE csak egy eszköz, és nem is egy IDE használatát kell megtanulni, hanem ténylegesen programozni.
tobal: Jól mondod, erősen kiforgattad a hozzászólásomat. Azért az UML különböző elemeihez hasonlítani a cikkben felsorolt eszközöket eléggé túlzás, nem gondolod?
Egyébként sosem használtam VI-t, én is egy dögnehéz és komplex IDE-t használok általában, syntax highlightal, kódegészítéssel, kódgenerálással stb. Sőt, LabView-ban is programoztam, amire aztán tényleg illik a húzogatós elnevezés, mondjuk azt utáltam is.Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tudomásom szerint az IntelliJ és a PyCharm is Eclipse alapú.
Szinte kizártnak tartom, hogy az IntelliJ Eclipse alapú lenne, bár nem nehéz ezt leellenőrizni, itt az open verzió forráskódja githubon.
Az NetBeans vs. Eclipse vs. vs. IntelliJ vitára pedig: kb. ugyanazt tudja mindegyik, ízlés kérdése. Kb. az idő folyamán ebben a sorrendben voltak a legmenőbbek, jelenleg mindenki az IntelliJ-t éltet. Én személy szerint az Eclipset használom, és sajnálom is, hogy az Android IntelliJ-re vált.
A Code::Blocks-ot valóban meg lehetett volna említeni az IDEk között, ingyenes, out of the box működik beépített fordítóval, van benne debugger is, mondjuk picit elavult a VS vagy az Eclipsehez képest, de cserébe 100x gyorsabban indul el.
Az említett SubLime Text szerintem is jó, de a gedit se rossz, és pár pluginnal egész jól lehet használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest