Új hozzászólás Aktív témák

  • FefeeX

    veterán

    válasz Indiant #1954 üzenetére

    Szerintem ez függhet a gyártási időtől is, ahogy ugye most állítólag már máshogy is néz ki, de lehet, hogy közben már korábban is cseréltek belevalókat gyengébb anyagra...
    Az enyém sem melegszik pl, de ma megyek az újért, beflesselem aztán megpróbálom, hogy az mit csinál.

    Viszont a ramsünözésről azért annyit tudni kell, ami minden drágább VGA hűtő infójában is benne van, hogy a nem burkolt chipeket lakkozzák, ami nem hővezető réteg, tehát ha erre rakod a bordát, akkor gyakorlatilag többet ártasz, mint használsz. Alkohollal (arcszesz pl, vagy gyógyszertári alkohol) le kell mostni ezt a réteget a chipekről, mielőtt rárakod a hűtőbordát; aztán ezek között is vannak különbségek, kezdve onnan, hogy ugye itt nem cserélhető rajt a gríz, mert az a ragasztó is; az olcsóbb bordákon meg nyilván rosszabb hővezető tulajdonságú paszta van. Tehát nem mindegy, mit és hogyan raksz rá, ha hűteni akarod.

    csocsoszán: hogy mi van benne, alapvetően ez a lényeges, aztán, hogy milyen házba rakják, és hogy oldják meg a hűtést (ez különböztet meg egy MacBook Airt egy olcsóbb tömeggyártású notebooktól; persze vannak már más által gyártott, halk, kevésbé melegedő gépek is szerencsére)
    Azonban a Dune-ben és a Popcornban Sigma chip van, ami magasabb minőséget képvisel, mint az ebben használt Realtek. Ez egy tény, amin nincs mit vitatkozni :)

    A DVD írókba meg kb 3 cég gyárt belet, aztán ezt veszed meg, mint ahogy IPS panelt is csak az LG gyárt, mégis hogy sztárolják a DELL-t, mert állítólag a meghajtás fontosabb, mint maga a panel. Én meg nem tudom, különbséget nem nagyon látok. Minden esetre a Pioneer DVD íróim mind át lettek flashelve, és azóta is boldogan működnek :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák