Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortein
tag
Nálam a szobában tartott paprikán megjelent néhány levéltetű, csak néztem nagyot, hogy a rákba kerültek ezek ide. Nincs valami bevált bió védekezésetek ellene? A szappanos öblítésen kívül.
-
lev258
veterán
válasz Mortein #7202 üzenetére
Szappanos mosás, meg használt fogkefével is lehet fizikailag eltávolítani. Teljesen bio az a katicabogár, illetve annak lárvája. Vannak még házi praktikák, de nem állítanám, hogy valóban működnek vagy épp elég hatékonyak.
A levéltetűnek van egy szárnyas változata is, ami tavasszal nagy mennyiségben fordul elő és terjeszti az új generációt.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Mortein #7202 üzenetére
Amíg csak pár darab van, addig kézzel intézd el őket. Én kb. minden népi praktikát kipróbáltam, még csilit is főztem vízbe de semmi hatása nem volt egyiknek sem.
Nagyobb inváziónál meg nem tudsz mit csinálni, be kell locsolni a földet azzal a kék szemcsés felszívódó cucc vizes oldatával, az másnapra elpusztítja az összes kis tetvet, x idővel később pedig elbomlik nyom nélkül.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
looser
addikt
válasz CPT.Pirk #7204 üzenetére
Mi a neve? Az egyébként nem szívódik fel a termésbe is? Nekem régebben volt ilyen gondom (azóta meg nem nagyon termesztgettem) de akkor semmi sem segített sajnos. Ilyen kemikáliáktól meg félek. Bár ha az ember megeszi a bolti zöldséget, gyümölcsöt, azok is sok mindent felszívhattak életük során.
szerk.: most olvasom az aláírásod, király! Nekem még eredetiben megvan a kazi, a '90-es évek elején vettem egy bizományiban :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mospilan 20 SG, bármelyik gazdaboltban kapni, csak pontosan adagolni nem egyszerű, mert komplett kertek számára tervezték: [link]
Be kell tartani a leírásában részletezett bomlási időket és szerintem úgy általában nem alkalmazni, ha termési időszakban vagy.
-az a kazi nagy kincs manapság. Mondjuk ezzel te nyertél, én akkoriban még nem jártam koncertekre, hanem a sulit kezdtem.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Digitalpimp
senior tag
válasz CPT.Pirk #7206 üzenetére
Venni kell Kínából ékszerészmérleget, azzal szépen ki lehet mérni. Nekem is van századgrammos.[link]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Digitalpimp #7208 üzenetére
Hmm jah, a drogmérleg.
-
talaj
újonc
Szombathely környékén van valakinek eladó palántája?
-
TeeJay
félisten
én már idén nem csinálom a chilit
tavaly is nyomattam 3 nagy Red Morugával és mire lett volna termés lerágta mindet a vándorpoloska
idén inkább majd veszek ha olyan lesz valahol
most rákattantunk az édes chili szószra
olyat akarok majd valahogy gyártani gyengébb chilibőlMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Weareus
addikt
válasz Digitalpimp #7173 üzenetére
Hát igazad lett. Nem keltek ki a Carolina R. magok. Szvsz hőlégszárítóban, sütőben, vagy más, nem természetes módon szárították ki őket - talán nem is véletlenül. Adtam a magokból kertész ismerősnek is, mondtam, hogy ha kikelnek nála, visszavásárolom a paprikát. Nála sem keltek ki.
Úgy tűnik, ha akarok ilyen paprikát, netről kell rendelnem magokat és nem szárított termést...Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Weareus #7213 üzenetére
Abból gondoltam, akik eladásra készítik a szárított paprikát azoknak nincs idejük hónapokat várni amíg magától kiszárad. Ők valamilyen gyorsított eljárást alkalmaznak ami nem kedvez a magok életképességének.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7214 üzenetére
Aszalógép... Én is azt veszek nyáron, mert a napon, meg sütőben szárítás nagyon időigényes, főleg húsosabb, rohadásra, penészedésre hajlamos fajtáknál. pl. Jalapeno.
Apropó...Csoki haba:
A jalapeno macanudo F1 brutális nagy, öröm lesz sajttal tölteni. Még ki sincsen fejlődve rendesen, de már köröket ver méretileg a sima jalapenora. A termés szára olyan, mint egyik-másik palántámnak a töveCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zsiga68
őstag
Szerintem félbe kell vágni a termést és ugy kiszárítani. Akkor nem lesz penészes.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz vendingo #7215 üzenetére
Szép, alakul rendesen. Nagy kedvenc a narancs után, a mérete meg az intenzív aromája miatt. Na meg az ereje sem elhanyagolható. Idén lesz nekem is egy.
Én a kínai fajtákat csak bevagdosom négyfelé, nagyon szépen szárad úgy is. A vékony húsúak meg egybe simán fellógatva.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7218 üzenetére
Köszi
Úgy olvastam, hogy a csoki csípősebb a többi színnél. Ez igaz?Nem tudom mit csinálok majd vele, mert nekem már ehetetlen kategória. A formája és a színe fogott meg. Nálam a jalapeno az etalon. Azt bírom bőségesen fogyasztani, és mindenre felhasználható, nagyon univerzális.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szerintetek most már ki lehet ültetni a palánták a szabadba? Vagy inkább várjak még egy hetet?
-
fausto
addikt
Ok, köszi, akkor még várok
-
Digitalpimp
senior tag
válasz vendingo #7219 üzenetére
A Red Savina után a legerősebb. Az 500K fölött van, a csoki 400K-500K között. Viszont nagyon aromás, különleges íze van. És nagyon jól néz ki éretten. Enni ezeket már brutális, de szószba mehet más paprikákkal "hígítva".
-
vendingo
veterán
válasz Digitalpimp #7224 üzenetére
Frankó. Én amikor vettem abban a hitben voltam, hogy 300-350 között vannak a habák, az a maximális ingerküszöböm, módjával bírom fogyasztani, de az 500 már nagyon brutális lesz. Szerintem porként/pehelyként fogja végezni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zsiga68
őstag
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz Digitalpimp #7224 üzenetére
Azért a Habanero még szerintem a magában is ehető kategória. Én savanyúságnak szeretem a legjobban. Isteni aromája van.
-
Weareus
addikt
Egyetértek.
Ma volt gombapöri, tejfölösen. Szóltam asszonynak, durrantson bele egy Carolina Reapert. Ha keménynek érzem magam, csakis ez jöhet szóba. Általában nincs vele gond, de azért evés közben az önbizalmam alább szokott hagyni...
A Habanero meg erősségre nem igazán érződik nálam, volt, hogy egy egész üveggel betoltam belőle, a leve viszont azért ütött. (Sapros volt...)
Alkalmasint az íze tényleg eszméletlen jó.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
addikt
Sziasztok!
Idén én is vettem premierseeds-ről magokat. Viszont a habanero még mindig apró 10cm magas.Többi paprikám sem annyira táltos. Kaliforniai paprikák már teremnek,de a chilik nem. Már ki lett ültetve a fóliasátorba.
Ez ilyen lassan nő vagy meg kéne turbóznom a növekedésüket?
Másik jövőre szeretnék lámpával csíráztatni. Mit javasoltok? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz grabber #7231 üzenetére
Habiknál szabad földben olyan 60cm körüli magasság várható el augusztusra. Adjál nekik Volldünger Linz tápot az öntözővízzel együtt, attól majd megindulnak. Azt kapni bármelyik agro boltban.
A lámpás nevelés meg elég problémás tud lenni. Lényegében a csírázás után minél több fény kell nekik, de nem meleg és nedves környezet, mert akkor begombásodik a föld. Grown light, piros-kék ledszalag, fénycső, van n+1 lehetőséged, ki kell tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz rob2174 #7229 üzenetére
Bármi. A Hegyes Erőstől kezdve a Palócon át a Numex Joe E. Parkerig minden. Idővel kiderül.
-
hefike
tag
Sziasztok!Lakásban nevelgetek csokis habikat.A tavalyiak megnőttek kb 180 cm-re.Mit lehet tenni,hogy ne nőjenek ilyen magasra?Lehet metszeni őket,hogy inkább bokros legyen?Az új vetés most kb 15 cm,februárban vetettem.Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, lehet metszeni őket, de az új töveknél csináld azt, hogy nem ülteted át őket nagy cserépbe. Ha a gyökerét nem tudja növeszteni, akkor a felső részét se fogja.
Csinálhatsz belőlük bonsai-t is, itt a leírás hozzá: [link] - pont ideális megoldás lakásba.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
peestike
őstag
Miskolc és környékének egy közérdekű közlemény lehet, hogy 400 huf volt a 10-12 centi körüli kaszás palánta a búza téren.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A tejfölös doboz azért egy picit kicsi. Én az annál kicsit nagyobb cserépre gondoltam és fiatal növényt még annyira nem vágnék vissza, magától sem fog túl nagyra nőni. Sacc / kb. kis cserépben 40-50cm magasság várható, ami teljesen normális.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz peestike #7237 üzenetére
Köszi. Csak azokból a kicsikből lehet, hogy idén már semmi se lesz, főleg ha ilyen "jó" idő lesz.
-
peestike
őstag
válasz Digitalpimp #7240 üzenetére
Majd tudok nyilatkozni.
A fatalii féle kathumby-ból 5 db lett, (4 elhalt menet közben, ha jól emlékszem 16 szemet dugtam el január végénl) az erkélyre kellett még egy, így lett kaszás. A 2 legelső kathumby már hozza a bimbókat.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
vendingo
veterán
kb 21 palántát ültettem ki, a maradékot elajándékoztam. Az összes jalapeno terem, már hetek óta eszem Sikeresen összeporoztam a csoki habaval, jönnek a torz kegyetlen erős termések.
Csoki haba is fejlődik szépen, valamelyiken 14-17 paprika is van.
Nekem jól indul az idei szezon. 1-2 palánta szétégett a napon, de már húztam fel hálót, minimális a veszteség.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Mortein
tag
válasz grizlisandor #7242 üzenetére
Nem fogja kiégetni a marhatrágya?
-
peestike
őstag
Ma délutánra az erkélyen több palánta elég sok levelet ledobált. A föld az nedves, gondolom a nap lehet a bűnös. Vagy lehet más is?
Holnap reggel azért odébb tologatom, hogy ne legyen kitéve tűző napnak.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Enton
addikt
válasz peestike #7247 üzenetére
Itt találsz bővebb infót ilyen témáról:
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Mortein
tag
válasz grizlisandor #7249 üzenetére
Tápozol ezen felül valamivel? Azért kérdezem, mert ez egy könnyen hozzáférhető "bio" megoldás, mindenféle műtrágya használat nélkül, persze azt leszámítva, ami a florimo-ban alapból van.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest