Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak nem tudjuk beazonosítani, hogy milyen chili lehet. Biztos nem valami fajtiszta dolog. Mindegy, nagy adag magot elraktam róluk, lesz majd mit palántázni.
Amúgy van két tő Orange Habanero tövem is tavalyról, rajtuk látni hogy a fény felé hajolnak, de csak amióta olyan helyen vannak, hogy majd egy méter a távolság az ablaktól. Amíg az ablak mellett voltak idehaza, nem volt elhajlás, csak itt már nem fértek el.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
sisu2
aktív tag
válasz CPT.Pirk #1351 üzenetére
az van nekem is narancs Habanero csak nekem még mag formában kíváncsi leszek milyen lesz látom hogy itt a fórumon jalapenok könnyebben kikeltek mindenkinél azt is ültetek lilát is meg a hagyományos zöldet azt szeretem pont jó nem olyan durva.
tavalyról ami van neked könnyen átvészelte a telet mondjuk még tél van de milyen állapotban van ?
évelő azt tudom csak nehéz át teleltetni nem,? hűvös 15 fok kell neki és kevés víz úgy hallottam, és tavasszal megint feléled..[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Nekem rengeteg Habanero kelt ki, viszonylag hamar. Valami lehet velük, mert brutál aránnyal sikerültek. Ilyen csíráztató tálban voltak pár napig, látszólag eredménytelenül. Aztán megelégeltem, felét elültettem, másik fele még maradt jó pár napot. Amit hamarabb kivettem már 3-4 centis erdő, ami benne maradt az mostanában kinőtt pár magányos 2-3 centis szálacska. Előbbi Habanero Peach, utóbbi Habanero Red, így nem reprezentatív a mintám.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A habanerok könnyen kelnek, gyak. az összes mag kihajtott nálunk. Ha a földben nem akarnak, akkor egy kis lezárható zacsiba tegyél vizes papírzsepit, és arra tedd a magokat, majd mikor már levelük van, óvatosan tedd őket földbe.
Amúgy nem kell teleltetni őket. Vannak pihenő ciklusaik a paprikáknak, de aztán ha úgy érzik, akkor megint nekiállnak virágot és termést hozni. Az enyémek heti 2 öntözést igényelnek most a hidegben, péntekenként kapnak matcha zöld teát.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
somasz
addikt
Fentebb leírtam, nem túlságosan bíztam a magjaimban a tavalyi tapasztalatok után. Akkor kb. 10% kelt ki, most kb. 90% a habaneróból, a többit később ültettem. Nem volt időm pöcsölni a külön poharakkal, ezért ment egy-egy típus egy-egy carte d'oros dobozba vagy cserépbe. Államvizsga után majd lesz időm szétültetni őket. (Majd, ha nagyobbak lettek)
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Semmi gondjuk, nem gombásodnak. Azért kell lezárni, mert akkor nem kell többet öntözni, a nedvesség bent marad. Az első levelek létrehozásáig minden tápanyagot a magból szerez a magonc, csak vízre van szüksége, meg megfelelő hőmérsékletre (szobahőmérséklet tökéletes).
A tea port a földre szoktam szórni, majd ráöntöm az állott öntöző vizet. Ez a por azért jó, mert púder szerű porrá őrölt levél, gyak. az van csak benne, ami a növényeket felépíti.
-
sisu2
aktív tag
NEKEM IS AZT MONDTÁK ÜLTESSEK 2 MAGOT EGY POHÁRBA DE OLVASTAM HOGY SZÉTÜLTETÉS UTÁN NEM NAGYON NŐTTEK . most egyet fogok ültetni poharanként aztán ha nem kelnek ki azokra ültetek másikat.
CTP.Pirk
néztem a teát igen ez egy őrlemény 5-10 mikronos szemcseméret nem semmi biztos jó lehet, jó ez a fórum mindig tanulok valamités teaként is jó mármint inni
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Nem kell lóbetűkkel írni.
A bizonytalanabbakból én is kettőt ültettem, dupla esély. Viszont ahol mindkettő kibújt, ott sem piszkáltam őket. A gyengébbnek tűnőt kidobtam a másik mellől. Ennyi veszteség belefér.
Esetleg ahogy arról szó volt, előcsíráztatod, és akkor tuti olyat ültetsz, amiből lesz valami.[ Szerkesztve ]
-
chef_ryo
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni , hogy a Moruga Scorpion-nak mennyi a csírázási ideje? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amíg csíráznak, nem kell fény. Csak ha már megjelentek a levek. Onnan meg minél több fény, annál jobb, de kell pihenő idő (sötét) is nekik.
*igen, inni is jó a Matcha teát. Még az íze sem rossz.
-
bzoley
veterán
Nálam hattól este tízig van "nappal". Lehetne héttől is, de legalább már világos van, mire felébredek
Szerintem min 14 óra nem árt, ha van. Az idei palántáim össze sem hasonlíthatóak a tavalyiakkal.
Mondjuk a levél lógatással nagyon nem boldogulok.szokeherceg:
Én még nagyon apró korukban szétkaptam őket, a gyökerük csak egy cérnaszál volt. Szétmostam őket, az új helyen jól beiszapoltam, mindezt minél gyorsabban. Aztán hogy ettől maradtak vissza a fejlődésben, vagy más oka volt, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
-
bzoley
veterán
Egyelőre jól állok, a múltkor esett egy kis eső, akkor eltettem tizennéhány liter esővizet. Még nem kell túl sokat locsolni, úgyhogy kitart. Ha lesz, akkor hólé, ha más nem lesz, akkor klór-mentes szűrt víz folyik a csapból. Ph állítással meg hasonlókkal nem foglalkozok, ami van, azt igyák
-
bzoley
veterán
Nos, az okosabbak szerint amibe ültettem föld, úgy szar, ahogy van, és hamarosan el fognak pusztulni a palántáim. Jól hangzik
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Főzz le egy adag zöld tát (igazi, natúr filteres, vagy ha van, akkor szálasat), és locsold meg őket a kihűlt lével. Eddig minden növény szebb színre váltott és erősebb lett tőle, lehet a tieiden is segítene.
-
bzoley
veterán
válasz CPT.Pirk #1372 üzenetére
Perpil szerintem csak fehér, és kamilla van kéznél, de majd szerzek. Ráérős egy kicsit, mert most szomjaztatni akarom, állítólag a túlöntözés is probléma lehet, ami rám eddig nem volt jellemző, de kipróbálom.
De állítólag a föld a gond, idővel betonná köt, és a növény nem jut táplálékhoz. Egyelőre nem látok ilyen tüneteket, aránylag laza szivacsos, a vizet is issza. Szinte szépek is lennének a palánták, de míg éjszaka a sötétben szépen kiegyenesednek a levelek, nappal a világosban lekonyulnak. Egyelőre csak a jalapenok, a többi nem nagyon tornázik még. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Udvari földdel jártunk úgy, hogy a cégnél kimentünk pocoktúrásból földet szedni, de az később beton kemény lett, nem is mentek sokra benne a növények. Oké meg nem haltak, csak nem nagyon növekedtek.
Viszont ha már zöld teát akarsz szerezni, akkor javaslom a Matcha por beszerzését, az a legjobb formája.
-
looser
addikt
Én kókuszrost téglát használtam (elképesztő, ahogy megduzzad sokszorosára) és B-s virágföldet kábé 30-70 arányban. Remek, szellős állag, jó víztartó képesség.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
somasz
addikt
Legközelebb kipróbálhatod. Úgy emlékszem, hogy 45-45% palántaföld és perlit, 10% homok az ideális.
Ugyan én a homokot kihagytam, perlit is kevesebb, de bőven elég laza így is. Locsolni meg napi egyszer szoktam, spricnivel. De csak annyit, hogy a felszín nedves legyen, éppen megjelennek összefüggő cseppek. Úgy néz ki, ezt a habanerók szeretik. A többi majd kiderül.
Holnaptól odőm is lesz bíbelődni, így tuti szétültetek jópárat a habanaero peachből. Meg most már tényleg ráfekszem a világítás témára. Az asztali lámpám kevés lett ripsz-ropsz.
-
sisu2
aktív tag
én tegnap kipróbáltam a 2 db 15 w os tornado kompaktot 6500 kelvin, nagyon vakít és sokkal fehérebb mint a hagyományos kompakt az szinte sárga volt hozzá képest ahogy bzoley is írta
bzoley: már át ültetted kicsi volt már neki a hely? mennyi fényed van most jó világos lehet nálad
mindig van valami tennivaló a palántáknál nem unatkozunk mellette én is ültettem és el lehet vele pepecselni .[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ősz óta lakásban tartott töveken megjelentek a levéltetvek, főleg a habanero friss hajtásain... Ehh, lehet elővenni a permet szert.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sima mezőgazdasági rovar ölő szerrel, amit gazdaboltban kapni, valamilyen arányban hígítva. A népi praktikák többségét próbáltam korábban, de egyik sem vállt be. Most még szabad permetezni, nincs virág vagy termés egyik tőn sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg hát.
Ennek a zacskós verzióját használtam: [link]. Nyáron mikor az egyik virágot az erkélyen betámadták a tetvek nagy számban, akkor 2 este megfújkáltam ezzel a cuccal, és a probléma megoldódott, minden tetű megpusztult.
Érdekes módon eddig minden növényem tetves lett az elmúlt 3 nyáron a panel erkélyén, de az utolsó évben a csilik nem, az említett Habanerok sem. Hogy nagyszülőknél a családi házban így télen honnan kerültek elő...Amúgy ezzel a zacskós cuccal csak az a baj, hogy nem otthoni alkalmazásra tervezték, így csak érzésre tudom az adagolást csinálni. Hasonló bajban vagyok a gomba ölő szerrel is, bár szerencsére nem volt olyan gondom már egy ideje a csíráztatásnál.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Winston: ...és ez mi?
Willy: Ez Gloria.
Winston: Igen, látom, hogy az Gloria, és EZ mi?
Willy: ... hát trágya.
Winston: Hat órával ezelőtt elindultál pénztárgépet venni, erre beállítasz egy zsák trágyával és egy bekómált Gloriával. Neked csöngettek, Willy.
Willy: De tudod, hogy kellett a trágya.
Winston: Mm...A pénztárgép is kellett. Csütörtökig ki kell vinni a pénzt, és semmi kedvem számolgatni. Ja, és ha mindenáron trágyával kell mutatkoznod, megkérhetlek, hogy légy diszkrétebb?
Willy: Ezt most hogy érted?
Winston: Mint tudod, füvet termesztünk, ugye?
Willy (vigyorog): Igen...
Winston: Te pedig megjelensz egy belőtt csajjal, és egy zsák trágyával, miközben nem úgy nézel ki, mint egy ki**szott hobbikertész! Most már kezded kapisgálni?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bzoley
veterán
Örökzöld, kedvencem
Más:
A cél szentesíti az eszközt, avagy mire jó a nápolyis vödör
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest