Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, max nem annyira hatásos. Főzz le ne túl forró vízben egy filtert, idd meg, majd a használt filtert áztasd ki meleg vízben, majd mikor kihűlt a víz akkor vedd ki a használt filtert, majd a vizet öntsd a paprikákra, díjazni fogják.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem csináltam még. Szerintem csak olyan növénynél számítana a dolog, ami amúgy is igényli a levelek permetezését, mert nedves területeken nő alapból. Bár a fene tudja, nem értek ehhez a részéhez. Ártani szerintem nem árthatsz vele.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
TeeJay
félisten
ha a Moruga 1hét alatt elfogyott a Habanero meg sem fog kottyanni... ellenben viszek az én szószomból és ha a Habanero neked elég akkor ettől égni fog a fejed az fix... nem csak én érzem így hanem párom is mert mindketten esszük a chilit és a szósz jóval erősebb mint a hazai darált paprika.
kb. mikor lesz az idei termés amúgy?
szeptember október körül?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bzoley
veterán
No kíváncsi vagyok mekkora lesz a sértődés. Tegnap este mindenkit kihajítottam a fóliába, pár napig kinn éjszakáznak, aztán meglátjuk hogy alakul a hőmérséklet. Tegnap egész nap az előszobából kukucskáltak kifelé, nem örültek neki.
-
Met
nagyúr
Melyek azok a fajták amik nem brutál erősek és nem nőnek nagyra alapból? De csak ha brutál erősből van ilyen akkor melyik az?
Ablakpárkányon cserépben lenne, tudom abban nem fog nagyra nőni de nem árt ha alapból sem lenne nagy, talán nem olyan nagy sokk neki."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
somasz
addikt
-
bzoley
veterán
Egy kis tavasz váró mini album
-
bzoley
veterán
Igen, egyelőre még vannak, szerencsére aránylag kevés potyog le. Viszont két napja kinn éjszakáznak, nem cipelgetem be őket a melegre, meg ne sértődjenek miatta. Eddig a vödrösöket karóztam, azok közül is leginkább a habanerok kívánták, nagyon dülöngéltek. Hegesztő elektródát szoktam használni, az van kéznél
-
Thrawn
félisten
Megjött ma az utolsó három Guinness rekorder chilli mag amit rendeltem (Jolokia, Moruga, Carolina). Meglepően gyorsan ideértek Hollandiából, 24-én rendeltem és ma már kézhez is kaptam őket. Még ajándékot is csomagoltak a többi mellé, egy 10-es csomag Thai Hot Culinary-t
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Onnan jött
Nálam nem tudom mennyire volt tudatos választás az ajándék fajta, ha a többihez nézem akkor valami méregerőset kellett volna inkább küldeniük. Persze nem panaszkodom, sőt, kíváncsi vagyok mi lesz belőlük.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ma végre szereztem palánta földet, és átültettem az újabb átmeneti helyükre a palántákat.
A kiss of the shatan magok nem keltek ki, meg a Cayennából csak 2, de az összes többi igen, így most 3-4 tő van mindegyik fajtából egy ládában, a bal oldalt lévő ládában meg a saját chilim nő. A legszélén balra pedig Magyar szőke dinnye tövek nőnek.
Ez a palántaföld amúgy érdekes. Nagyjából tőzeg, giliszta és erjesztett marha trágya, nagyon laza a szerkezete. A leírása szerin minden van benne, ami a gyökerek növekedéséhez kell, amíg ki nem lehet ültetni őket. Ezek a tövek is mennek ki nemsokára a szabad földbe, ahogy kicsit nagyobbak lesznek meg az idő is jó lesz.
-
sisu2
aktív tag
válasz CPT.Pirk #1729 üzenetére
Most amiket ültettem nem sokkal vannak lemaradva én is palántaföldbe raktam .
De most megfogadtam amit mondtál szalvétába raktam a magokat nedvesen és zacskóba nagyon jól kikeltek csak nem tudtam rendesen kiszedni a gyökereket a szalvétából és ilyen papír fecnikkel együtt ültettem el őketEzek vannak a palántaföldben:
Mohatőzeg
Síkláptőzeg
Gilisztahumusz
Marhatrágya
Agyag
Műtrágya -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szalvétába? Én spec papírzsepit javasoltam, és nem bele, hanem rá, vagyis a magok alá a nedves zsepit. Ha úgy csinálod, akkor nem megy bele a gyökér a zsepibe, de a te módszered sem okozhat túl nagy gondot, majd valami talaj gomba lebontja a cellulózt.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
Hihetetlen mennyire sokat számít a lámpázás. Tudtam, hogy hasznos, de ekkora változásra nem számítottam. Hat napig kaptak reggel héttől este hétig fényt egy 6500K-s izzóból. Tejesládát kibéleltem alufóliával, majd költöztek szépen bele. 18 kis növényke vegyesen, nagyjából 4 féle. A hat nap alatt növesztettek új leveleket, oldalhajtásokat és nőttek 2-3 centit. Jövőre már ezzel fogom kezdeni. Most úgy voltam vele, hogy hátha a korábbi ültetés miatt hamarabb is lesz termés, de nem számoltam a kevés napfénnyel. bzoley előtt egy héttel ültettem, és tized akkorák az én paprikáim. Íme: [link]
(Tudom, hogy a bal oldali paprika lerészegedett, de már kapott karót.)Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
bzoley
veterán
A korai hónapokban még nem nagyon szabad bízni a napfényben. Viszont az első egy-két hónapban(is) nagyon sokat számít a sok fény. Tavaly nálam is csak az ablakból kémlelték az eget, áprilisban szinte még a pohárból sem látszottak ki. Most meg talán túl sok a jóból, még egy hónapot ki kéne húzni valahogy. Pár darabot viszont tegnap elajándékoztam(könnycseppes smiley)
-
sisu2
aktív tag
Nekem is elég sok van nem férek el ha át kell ültetnem nagy bajban leszek .
Ezért még tejfölös pohárban van a fele pedig már 10 cm magasak,lehet ezért sem nőnek.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
bzoley
veterán
A legrosszabb, ami történhet. Legalább egy hét szobafogság, sötétben. Gyűlölöm az áprilist!
-
Gumiember
csendes tag
Új első!! Duplát vertek a Carolinára!
http://gabkochilli.blog.hu/2015/03/31/hp56_death_strain_az_uj_rekorder_chili_aki_2x_kemenyebb_a_kaszasnal_386?utm_medium=doboz&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=kult
-
Thrawn
félisten
-
TeeJay
félisten
ó mi az a 2,8milla átlag már az 5-6milliós Blair's pepper extract cuccokat figyelem
van is youtube-on pár hülye aki 16milliós kivonatot nyalogat el. nem haltak beleamúgy komoly paprika lehet, amint kapható lesz tuti veszek belőle krémet vagy szószt.
addig meg maradnak a külföldiek amiben paprika kivonat van, na azok tényleg ütnek
a hazai Moruga krémek nem nagyon hatottak meg.[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz pepe091 #1748 üzenetére
Vigyázz, némelyiken már látszik a megnyúlás a fényhiány miatt!
Nálam most ekkorák, egy hete vannak a palánta földben:
Majdnem mindegyik tő fel van billogozva, aztán reményeim szerint a jövő hét végén vagy a rá következő hét végén kiültetésre is kerülnek. A 6W meleg fehér led eddig nagyon bevált. Nézd meg mennyit nőttek a 03.27-én kirakott képhez képest.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest