- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
quarros
tag
válasz iMaverick #49 üzenetére
"A szoftvert Te sem gondolod komolyan, hogy más szoftvert tenne rá az ami verzióra és a "mindenki más"-ra."
Zárt és nyílt fw-re gondoltam de ebben az esetben a gyártónak tudnia kéne azonosítani hogy melyik router hol került eladásra (USA vagy világ) és az alapján megállapítani hogy mehet e rá nyílt szoftver vagy csak gyári. Na ezt a nyűgöt semelyik gyártó nem akarja bevállalni. Bár a mikrotiknál már látom hogy az egyes tipusok tipus kód szerint is szét vannak osztva arra hogy USA vagy International.
"Szerintem csak a bootloader részt kellene ilyen USA/Global verziókra felbontani..."
Az a baj hogy csak a védett bootloader önmagában még simán megkerülhető lenne. Még 2016-ban írtak egy olyan megoldásról ami megoldást jelenthetett volna de természetesen azóta semmi hír. -
quarros
tag
válasz #72042496 #48 üzenetére
"Melyik Mikrotik modelleket ajánlod? Csak érdekelne, mégis kb. milyen routerekről van itt szó, mert a pártíz dollárosaktól az ezer dollárosakig mindenfélét látok tőlük."
A mit ajánlok rész főként azon múlik hogy mik az igényeid. Mert bár nagyon szeretem a mikrotikot azért ők is csinálnak kaki termékeket időről időre. Pl az előbb említett hAP ac2 a kiadás pillanatában egy nagy kalap #### volt a wireless teljesítménye és bugzott mint a franc, de idővel ezt javították és egyre stabilabb és stabilabb gép lett belőle. Ugyhogy az eredeti kérdésedre válaszolva feladatkörök szerint felosztva:
1. Wireless ap/router (consumer szint): egyenlőre egyik mikrotik eszközt sem ajánlanám jó szívvel mivel az ac sáv teljesítménye nem kerül kihasználásra hatékonyan (bár utoljára kb 4-5 honapja néztem de akkor még komoly gondok voltak a IPQ-4018 implementációja körül)
2. Vezetékes router: Itt már csak a net sebességed és a klienssávod a döntő mert elég lehet neked egy hEX S -is (én most ideiglenesen itthon pont ezt használom a digi bekötéséig és egy 240-es UPC kapcsolatot tökéletesen kiszolgál) de elmehetünk a CCR szériáig is mondjuk egy gigabitek kapcsolatnál ahol az egész kapcsolatot titkosítani szeretnéd openvpn-el.
Az meg hogy mit ajánlanék az átlag felhasználónak pont ellentétben van azzal amit korábban mondtam mert: hAP ac2. (tuti idővel megoldják a nyügjeit de még tanulniuk kell ezt a chipsetet)
[ Szerkesztve ]
-
quarros
tag
válasz #72042496 #48 üzenetére
Na felnéztem a Mikrotik oldalára és szembeköszönt az új RB4011 -es széria és az árát megnézve azt hiszem hogy ez tuti kategória nyertes a vezetékes kategóriában akkor ha nagy sebességet kéne route-olni és open vpn-t használni. Amennyire látom a hardver (chipset azonos más portkiosztás) szinte ugyan az mint az RB1100AHx4 de az ára a kétharmada és van rajta egy 10
GB-s sfp port (yaaay). Ha a stabilitása is olyan jó lesz mint az elődeinek akkor azt hiszem egy új király született.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elvárásokról nem írtam, mert a router egy olyan téma, amivel sose foglalkoztam. Használtam a szolgáltatóét, aztán kész. Magam se tudom, mi kéne, de így is teljesen jó iránymutatást adtál.
Amit össze tudok szedni, hogy 500-as UPC internetem van, emellé legyen stabil Wi-Fi, és persze most a hír kapcsán felfigyeltem a biztonsági kérdésekre. Főleg, hogy már van NAS is, amit kiengedek majd a netre, ezért az OpenVPN is fontosnak látszik.
Újabb dolog megy az "ebből műveld ki magad legalább alapszinten" listámra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt hiszem témába illő.
TÖBBEZER MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ TP-LINK ROUTER KERÜLT VESZÉLYBE -
quarros
tag
válasz #72042496 #55 üzenetére
Ebben az esetben javasolnám hogy nézz bele legalább ennek a srácnak a tutorialjaiba. Mert ha az első pár videó után elborzadsz, akkor a mikrotik nem neked való. Közben benéztem a mikrotik forumokra a hAP ac2 kapcsán. A wireless helyzet bár javult de még mindig nem tökéletes, viszont ahogy nézem még mindig gőzerővel fejlesztenek szóval valszeg lesz jobb is.
-
Lenry
félisten
Bár a mikrotiknál már látom hogy az egyes tipusok tipus kód szerint is szét vannak osztva arra hogy USA vagy International.
igen, az USA verziókban bizonyos WiFi frekvenciák nem használhatók
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
SkyLine3000
addikt
Ahogy többen is írják: ha lenne mit frissíteni... A legtöbb ember egyáltalán nem ért a routerekhez, aki meg igen, azok döntő többsége azért nem frissít, mert nincs mit. Nekem Tp-Link wifim van. Kb 1x lehetett jó régen frissíteni és annyi...
Már egy ideje gondolkodok is rajta, h lecserélem, csak nemtom, mire lenne érdemes? Lehet, el kéne felejteni ezeket a 8e ft-os routereket is?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SkyLine3000 #64 üzenetére
Valószínűleg el, csak ezzel is az a baj mint a többivel. Akármelyik topicban jársz mindenhol az van, hogy nem szabad semmin spórolni. Dehát kéremszépen nem 500k-1m-kat keres mindenki havi szinten, hogy mindenből szinte a legjobbat vegyük.
-
quarros
tag
válasz SkyLine3000 #64 üzenetére
Egy dolgot tudsz csak tenni ha nincs rá pénzed hogy "drágább" routert vegyél. Benézel ide és megnézed hogy a routered támogatott-e.
Ha nem akkor "stop goto start". Ha támogatott akkor csekkold a gyári szoftvered verzióját. Ha 2016 utáni akkor valószínűleg zárt. Ebben az esetben ha szerencséd van egy hosszas netes keresgetés után megtalálhatod ennek a kijátszását. De nem lelkesítelek mert ez egy időt rabló és meglehetősen hálátlan feladat. Régen még a lezárásos időszak előtt sok barátomnak ismerősömnek openwrt-sítettem a routerét de még a firmware-lock nélkül is tudott sajnos gondot okozni néha lockal együtt meg jaj.Szóval megint csak igaz az a régi mondás hogy ha nincs pénzed legyen időd
(De utálom ezt kimondani)[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Nem arról van szó, h ne lenne rá pénz, csak nem akarok azért 100ezrekért venni, de az a 25-45ezres sáv még elmegy. Család mellett azért nem olyan egyszerű gazdálkodni. Csak milyet lenne érdemes venni? Nem akarnék úgy járni, h veszek egy jóval drágábbat a mostaninál (vmilyen dualband ac legalább) aztán ugyanott vagyok, ahol a part szakad.
Ha tudom, h valamit sokat fogok használni és kell a minőség, akkor megveszem a drágábbat.(#66) quarros: Este ránézek, köszi! Csodálkoznék, ha 2016 utáni lenne a legfrissebb firmware a routeremre...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SkyLine3000 #67 üzenetére
De sok ember a 20-40k-sat sem engedheti meg magának, ahogy említetted család mellett. Én amit ilyen ársávban tudok ajánlani: Nekem pl ASUS RT-AC66U van tomato fw-el, és jól teljesít, a másik amit most tanulgatok az a Mikrotik. Csak az inkább mélyvíz beállítani, de ott amit beállítasz azt csinálja. Persze ott is van quick setup, de sokan azt mondják nem az igazi.
-
tjsz
senior tag
Ezért érdemes olyan routert venni, amire "3rd party" firmware tölthető. Pl. Tomato vagy OpenWRT vagy DD-WRT vagy.......
A 3rd party firmware-ek rendszeresen vannak frissítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest