Új hozzászólás Aktív témák
-
negyedes
addikt
En varom Azert jo lenne a megjelenes datumat tudni.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Lenry
félisten
ez a teszt alapján egy jobb P4 1GB RAMmal már könnyedén elviszi
ha az adatlapodon lévő laptopod van, annyira nem fontos az az új noti, legfeljebb veszel még 1GB RAMot
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
WonderCSabo
félisten
A cikk címe pontosabban: Mit kell tudni a Windows 7 kiadásairól?
-
Erasmus
őstag
válasz WonderCSabo #6 üzenetére
jogos, bele is írom. köc
-
moonman
titán
poénul alakul a szavazás. kéne egy pipa az OK gomb lenyomásához, hogy "Igen, tisztában vagyok vele, hogy a Windows 7 az elrontott Vistára épül, mégis a másodikra szavazok."
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #11 üzenetére
persze, de a Win7-en sem változtatnak már, nemhogy új technológiák beépítése, a Vistába se került be egy csomó minden, amikor még bő egy év volt hátra. az egy dolog, hogy az SP1 és az SP2 több apróságot betesz a rendszerbe pl. exFAT, BT 2.1, de szerintem ez inkább legalább 3-4 év kéne, hogy legyen. nomindögy.
-
törölt tag
A 7-nél is ugyanúgy rajta lesz az összes verzió egy telepítőlemezen, mint a Vista esetében?
-
GuMipOkE
senior tag
Személy szerint nem gondoltam volna, hogy a hót lomha, hdd darálós rémálom vista után a win7 ilyen tip-top gyors lesz. Minden elismerésem a fejlesztőké. A bootideje tényleg versenyben van az XP-vel, ha nem jobb.
Már "csak" bugtalanítani kellene, hogy a rendszeres csonttá fagyás, amit a 32 és 64 bites w7 is produkál, ne keserítse el a nagyérdeműt.
-
frisco
aktív tag
Megerősítem, nyúzom mindennel de még nem sikerült az op. rendszert, de még csak alkalmazást sem lefagyasztanom.
-
t72killer
titán
-
Morden24
nagyúr
-
FTeR
addikt
amikor korábban a vállalat képviselői maguk is elismerték, hogy a Vista csomagkavalkádja alaposan összezavarta a felhasználókat.
ööö, ezért cserélték a business-t professional-ra. vistánál úgy gondolták, h munkáta nem kell media center, meg movie maker (utóbbi w7-ben már nme is lesz...) és azon keveseknek akiknek mégis kéne hálózati meg média csoda egyszerre annak ott az ultimate. de tévedtek és az ultimate meglepően jól fogyott.most úgy néz ki, h HP+B=P az ultimate meg végképp speciális igényekre lesz, bitlocker, stb.
//
én a korábbi bétára raktam az új w7-et, lehet rossz ötlet volt. ie furán müxik. néha kattra indul, néha percekig! elgondolkodik, még arról megfeledkezem, h rányomtam. ez van kedvencekből nyomok új tabra is. aztán egy időután megint rendesen müxik... -
krystman
őstag
Win7-el teljesen elégedett vagyok! Sebességileg, nagyon gyors lett. Semmiféle fagyást nem tapasztaltam idáig, és szinte minden program szépen működik vele. Most, a 64bitest használom, és szerintem még gyorsabb mint a XP. Egyedül a Sleep funkciónál vettem észre, ha újra feláll, beadja az unalmasat. Remélem ilyen gyors lesz a végleges is.
-
anulu
félisten
ehh, előző boot-up time a vistamnál 4 hónap volt. a sokat szidott, lesajnált stb vistanál.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
janos1988
addikt
A m$ is a intel altal bevezetett tik-tak utemtervet alkalmazza desktop fronton. Ez van, ell kellene fogadnod vegre . Win 95 - win 98, win me - win xp, win vista - win 7...
Tehat a win 7 utan megint otvar es osszetakolt op rendszer jon ki es majd azutan jon a javitott, optimalizalt verzio
Amugy meg a 9. hsz-re akart menni, mint valasz, nem a 10.-re.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
RexpecT
addikt
[50.5%] Igen, mert a elrontott Vista helyett kell egy jól használható rendszer.
Ezen csak röhögök...Ez kb olyan mint az Intel-re azt mondani hogy sz@r,vagy az Nvidiára.Pedig amióta saját gépem van csak AMD és ATI ennek ellenére nem szoktam fikázni egyiket sem.
-
moonman
titán
válasz janos1988 #25 üzenetére
szerintem meg teljesen tévesen látod. érdekes módon a remek NT4 után egy igen jó 2000 jött és az XP sem volt annyira szar, csak a biztonsággal voltak gondok. a Vista egy különleges eset, de ezt már nem írom le hatezredszer. ha tartják a hároméves ütemtervet, akkor nem lesz több "tákolt" rendszer, ahogy te fogalmaztál.
-
vehement69
senior tag
Ezzel teljes mértékben egyetértek, de pl én konkrétan 2 milkát buktam összesen 3 alkalom miatt, amikor fél percen múlott, hogy elindul a rendszer.. Igaz azóta megoldódtak a problémáim (), de 101%ig egyetértek abban, hogy ne a bútidő legyen a legnagyobb fícsör.. Szerintem akkor már inkább oldják meg használható módon a sleepet és ne kb easter eggként legyen benne ez a funkció a rendszerben Mert igazából a sleep pont azért jó, hogy kiváltsa a reboot, vagy shutdown-start mechanizmusokat és lehessen melóra koncentrálni oszt majd hét végén csak lesz kikapcs/bekapcs. És így a bútidő megmaradna a két másik tábor elkötelezett híveinek végső menedékének Bár ne legyen több 1,5-2 percnél, az is igaz azért.. Úgy értem az ajánlott minimális konfigon
Illetve nőjön a programok futtatásának a sebessége; meg egyszerre több program futását jobban kezelje a rendszer, de a prefetch/superfetch már legalább jó irányba mutat, van merre haladni.. Van is hova
ezt a 26 féle kiadásosdit meg felejtsék már el, köcsög lehúzós banda..legyen 1 desktop és legyen 1 server. mit kell variálni? ja hogy úgy már nem tud majd balmer bácsi elég hamburgert enni? jó, esetleg egy enterprise, de az is kemény 3 verzió.. Vagy meg lehetne oldani ezt a feketefehérmadaras emberkék által fennhangon hirdetetett testre szabható telepítéssel és akkor tényleg elég csak 1 verzió is Vagy 3 külön gomb a telepítőben.. És már megint hűdezseni voltam.
bocsi akit megbántok az érzéseiben.
[ Szerkesztve ]
I am cancer in your bones
-
GuMipOkE
senior tag
válasz t72killer #18 üzenetére
Igazából gőzöm sincs, hogy miért produkálja ezt a fagyást. Az adatlapomon lévő konfigot használom. Azt gondoltam eleinte, hogy az SB Live!-om lesz a ludas, de driver nélkül, és azzal is produkálja.
Direkt letöltöttem MS-éktől a 32 és 64bites változatot is. Volt egy alkalom amikor már telepítés közben eldobta magát "irq not less or equal" szerű hibával. Többnyire hiba nélkül felment, és mindenféle +driver nélkül is csontra bebrékel időnként úgy, hogy csak a reset segített.
Majd alkalomadtán mc nézem, hogy vistás driverekkel is produkálja-e ezeket lehalásokat, feltéve hogy felmennek...Amúgy XP-t használok a munkához, ami stabilan működik.
-
GuMipOkE
senior tag
Nézd, én soxor sietek, és olyankor ha tökölészik a betöltődéssel, akkor az rossz hatással van a központi idegrendszeremre.
Amúgy meg az élet rövid, és én homokórára, meg rohangáló karikára nem akarok várni.Tudom, céges alkalmazottaknak tiszta nyerő a hosszú bootidő, mert addig sem kell dolgozni.
no offense
-
negyedes
addikt
Nem eppen domani-t, de van egy 10-15 gepbol allo halo amit en "adminisztralok" ahol lakom. Kabelen wifin meg stb egy teljes haz van bekabelezve.
A hazigazda meg pont a 3 fazisos vezetek mellet huzta az UTP kabelt , soha nem bocsajtom meg neki.[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
sztikac
őstag
válasz vehement69 #33 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek, de pl én konkrétan 2 milkát buktam összesen 3 alkalom miatt, amikor fél percen múlott, hogy elindul a rendszer..
erről mesélhetnél még egy kicsit *ezt a 26 féle kiadásosdit meg felejtsék már el, köcsög lehúzós banda..legyen 1 desktop és legyen 1 server
sőt PC-ből se kell annyiféle Tudjuk hogy van olyan cég ami 2 féle laptopot + 1 féle desktop gépet árul és a vezérük mindig jól megmondja a júzereknek hogy mi a jó nekik, de a MS-nak kicsit szélesebb réteg igényeit kell kiszolgálnia...* olyan cégnél dolgozom ahol a leállás percenként cca. 1000 € veszteséget jelent, de a hardver és a szoftver is ennek megfelelő (AIX 5.3, PowerPC4), így azt nehezen tudom elképzelni hogy valaki egy desktop gép fél perccel későbbi indulásán bukjon milliós tételt.
-
Polesz
addikt
Képzeld moonman, céges gépen Vista pöfög. Eddig nem akart felmenni az SP1, mindig valamire hivatkozott. Jó van mondom hagyjál lógva. A programok lépten nyomon omladoztak, sokszor előjött a rendszervédelem, hogy zárjunk már be, mert kevés a memória. Azt hittem szét vet az ideg. DE!
Újradobtam az egész rendszert most már SP1-es Vistával és kopp-kopp fut szalad robog a kicsi kocsi. Hiba nincs. Szóval jó lesz ez
Bár nincs Aero, de nem is hiányzik.
Amit viszont nem tudok, hogy miért nem jegyzi meg a háttérkép beállításomat. Mindig elfelejti. Ez valami extra ficsör?
Tehát a kérdésem hozzád: mit lehetne tenni, hogy a háttérkép mindig kint maradjon?
Simán a jobb klikkes menüből sem tudom kirakni az asztalra, most öszvér megoldásként behúzom IE alá a képet és ott jobb egér és háttérkép. Így kirakja a következő indításig. Erre van megoldásod?
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Killing
addikt
Hát ha egy Magyar Windows XP Professional SP3-ért 44000.- kérnek (és az Angolért is) akkor ez jó sok lehet!Még a Vista Ulitmate 64 bit SP1 (Magyar) is 57000.-
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
justaview
őstag
Moonman, teljesen igazad van. Érdekesek az emberek reakciói.
Itt irtam le erről a véleményemet: windows-linux.hu
-
anulu
félisten
domainbe lépsz be? ha igen, akkor jó eséllyel group policy van a dologban.
még azt próbálhatod meg szvsz, hogy rákeresel az össze bmp-re a docs and settings/usered-en belűl, és lesz egy desktop backround nevű, vagy valami hasonló. annak adj +R+S+H flageket, és ilyenkor nem tudja felülírni a windows
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz justaview #43 üzenetére
tetszik a cikk szintén kb megjelenése óta használom a Vistát és SP1 nélkül sem volt vele bajom. beton stabil és gyors, mint a villám. ja, hogy hardware-t kell alá adni? előfordul. aki azt hiszi, h 512MB RAM-mal és egy 2,2-es Celeronnal ellátott T*sco gazdaságos PC-n hibátlanul fog menni a Windows 7, az téved. az alá is fog vas kelleni.
nekem a Vistából a Win2k8 role-ok hiányoznak összesen... pl a Hyper-V
-
Polesz
addikt
Domainbe lépek be de nem tudok ilyen korlátozásról, persze ettől még lehet. Csak akkor az IE miért tud hátteret kirakni? Meg a háttérszínét bármikor lecserélhetem és az úgy is marad. Csak a képeket felejti el.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
justaview
őstag
válasz janos1988 #25 üzenetére
janos1988
Érdekes, amit írsz.
"A m$ is a intel altal bevezetett tik-tak utemtervet alkalmazza desktop fronton. Ez van, ell kellene fogadnod vegre . Win 95 - win 98, win me - win xp, win vista - win 7...
Tehat a win 7 utan megint otvar es osszetakolt op rendszer jon ki es majd azutan jon a javitott, optimalizalt verzio"Ha megnézed a párokat, amit írtál, észreveheted, hogy minden pár első tagja nagy ugrás, változás volt az korábbi verziókhoz képest, míg a második mindig egy kisebb lépés az elsőhöz képest. Minden, amit te otvar-nak hívsz, az nem más, mint egy nagyobb lépés a fejlődésben.
És az emberek nem díjazzák a nagy ugrásokat.
A Linux tábor ugyanezt élte meg, amikor az egyik legnépszerűbb asztali környezetének (KDE) fejlesztő csapata szakítva a hagyományokkal, egy hatalmas ugrással valami egészen újat alkotott. 1 évig köpködték a saját rajongói...
-
Necc
addikt
Nos a szavazáson miszerint "Egyáltalán nincs szükség a Windowsra." a jelenlegi értéke kb. 9%... és itt akadt meg a szemem, és egy kommentet fűznék hozzá.
Egyik internetszolgáltatónál dolgozok, és minő meglepő módon netet kötök be a lakásokba, vagy hibákat hárítok el, és természetesen ekkor a felhasználók gépeihez is hozzányúlok (mert hát ugye a netkapcsolatot be kell állítani).
Már több100 helyszínen voltam kint, megszámlálhatatlan mennyiségű gépet láttam, és valóban, annyira nem kell a népnek a csodálatos Windows, hogy a számtalan gép közül egyetlen egyszer sem találkoztam linuxxal, vagy más - nem windows - operációs rendszerrel! Hab a tortán, hogy kollégáim a többezer! esetből csakis egyetlen egyszer számoltak be arról, hogy egy gépen linux volt! Egy, a több ezerből! Sőt néha - néha belefutottam "alma gépekbe" is, és mekkora megdöbbenésemre azon is Windows futott minden alkalommal (szám szerint 3 eset).
Én szívem szerint kivenném a fent említett szavazási opciót, mert úgy hülyeség, ahogy van, a valósághoz pedig végképp köze sincs
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
anulu
félisten
hmm, lehet akkor ha local admin, akkor file security és a systemtől levenni a modify és write jogot és csak a readet meghagyni neki miután kicserélte. or whatever
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen