Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  az hogy kinek mi sok, nézőpont kérdése. és itt routingról van szó, tehát irányításról, nem tárolásról.
  ha azt mondom egy otthoni usernek, hogy 400 MBps hasznos adat, az kb. 3.3 Gbps fizikai teljesítmény, akkor mondhatja rá, hogy húúúúú.
  Ha meg azt mondom, hogy én már hajtottam meg egyszerű mezei 100 ezer forint kategóriájú szervert 800 megával tűzfalként úgy, hogy a proci terhelésen nem látszott, akkor egy olyan projektben, ami 2000 rádióteleszkópot üzemeltet, jóval egy misi alatti árú eszköz, ami megoldja a feladatot, az bizony pukkantás a jakuzziba. nem is látszik a költségvetésben, mert az excel kerekíti.

  ehhez nem kell szuperszámítógép, egy négymagos xeon rendes szerver architektúrájú alaplapban, meg rendes ethernet interfészekkel simán elvisz 3.3 Gbps-t. Egy párszázezer forintos cisco switch, aminek van 48 gigás ethernet portja, az is elswitcheli ennek kb. a 10x-esét, egy rendesebb catalyst l3 switch meg még többet. És még mindig csak a pár miller vételár környékén tartunk.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák