Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    Akkor egy kis Botania gyorstalpaló early kezdéshez.
    Alap esetben a csillámló mystical flowereket kell keresni, 16 féle van, mindenhova generálódnak.
    Mivel itt nincs generálva, Agricrafttal kell a vanilla növényekkel kikeresztezni a magokat. Mivel black megcsinálta és odaadta őket, így nem kell szarakodni vele, mert amelyik megvan azt már Botania szinten is lehet termeszteni. Elég 1 virág mindegyikből. Kézben/asztalon lebontod 2 szirmot ad, azt elülteted fűblokkra és egy csontliszt megnöveszti tall verzióra, majd ollóval kell kiütni és az a növény 4 szirmot ad. És így tovább, a réten rohangálós módszerrel elég hamar fel lehet őket nyomasztani nagy mennyiségre. Vagy aki Agricrafttal csinálja, sprinkler alatt gyorsan nőnek, csak végig kell futni rajtuk lenyomott egérrel és dobja egyesével a szirmot.
    Lekraftoljuk a Lexica botania könyvét, abban sok infó van, de a receptek a titan miatt a NEIben pontosak.

    Következő lépés megcsinálni a Petal apothecary-t, a madáritató szerű szarját. Ebbe kell víz minden alkalommal, meg szirmok, és a végén vanilla seedet beledobni. Üres kézzel kattintva az utolsó receptet auto belepakolja invből és csak a mag kell bele, hasznos.
    Kell még csinálni Wand of the Forestet, ez a prüntyprünty botja, meg Mortart ami a kraftasztalba téve a szirmokat porrá őrli.
    Következőnek pure daisyt kell csinálni, a virágot körberakva stone-nal vagy fatörzzsel és egy perc múlva átalakítja livingwooddá és livingstonnená.

    Utána jön a mana része, kell daybloom mint kezdőnövény, loot bagek dobnak overgrowth seed-et, ezzel kell fűre kattintani és ráültetni a virágot, mert ezen nem száradnak ki sose. Sima füvön egy nappalt bírnak ki kb.
    Érdemes kezdésnek vagy 10-20-at lekraftolni, de jó lassúak és csak nappal termelnek a napfényből. Könyv írja mik vannak még.
    A virágokból egy mana spreader szedi ki az anyagot és egy mana pool felé továbbítja, vagy ha van mana distributor akkor egyből három fele osztja. A virágokat, spreadert, poolt, minden linkelni kell egymással a bot segítségével, guggol kattintva, de csillámlással mutatja is.
    A poolt kiütve elveszik a mana, mana tabletben lehet hordozni, guggol kattintva lehet állítani a bottal a poolt hogy mit csináljon. Egy tabletbe fél pool mana fér el. A tablet ha nálunk van, abból fogyasztanak a nálunk lévő cuccok.
    Loot bagek dobnak black és blacker lotust, azokat a poolba dobálva, ha van benne minimális mana is, akkor átalakul manává. Gyötrelmes az elején a mana gyűjtés, sok időt elvisz ebben a pakkban.

    Következőnek kell a Runic altar, ez már manával működik, a pool elé rakva egy másik spreadert a poolból szívja ki a manát ami szükséges a kraftoláshoz. Az anyagokat rádobálva vagy kattintva kell belerakni, majd egy livingstonet a végén és ha végzett akkor a bottal rákattintani. Ebben kell lekraftolni a rúnákat az elején ami kell a következő kraftolójához a Terrestrial agglomeration plate-hez.

    Ez már multiblokkos 3x3, középen livingstone, sarkain is livingstone, a maradék 4 lapis blokk. Közepére a livingstonera kell rakni a platet amit a rúnákból kraftoltunk.
    Kell két spark, ez manatovábbító csillámszar, a pool fölé kell egy meg a plate fölé kell a másik. Spreaderrel is működne, de az túl lassú hozzá sok kéne belőle. Ezzel kell lekraftolni a terrasteelt pl. ami a mod legerősebb alap cuccait adja majd, de most csak egy darab kell a továbblépéshez. Fél pool manát használ el, annyi legyen mindenképp a kraftolásnál. Erre csak rá kell dobálni a cuccokat és ha elkezd színes ködöket nyomni akkor hamar kész is. Mivel ezen az itemek tudnak despawnolni így fontos, hogy meglegyen a fél pool mana, kicsit több, hogy be tudja fejezni.

    Ezt az egy ingotot kell lebontani 9 nuggetre, mind kelleni fog az Alfheim portalhoz vagy Elven portal. Ez egy másik dimenzióba küldi a cuccokat és átalakulva jönnek vissza, mi nem tudunk átmenni.
    Ez egy 3x3 blokkos kapu, livingwood az egész, a 4 oldalának a közepét kivéve. Két oldalt és fent glimmering livingwood, az alja elven core.
    A kapu oszlopaival szembe, attól egy blokkra kitérve kifele kell két mana pool, azokra pedig natura pilon. A kapunak egy szinten kell lennie a poolokkal. Legalább negyedig kell lennie manával mindkettőnek ahhoz, hogy beinduljon, a bottal a corera kell kattintani. Amíg megy addig lassan manát fogyaszt, érdemes többet rakni a poolba és mindent megcsinálni vele majd kiütni a kapu egy blokkját és visszarakni akkor kikapcsol. Az indítás minden alkalommal elvesz egy kisebb adag manát, ha spórolós a dolog akkor előre kell gondolkodni vele.

    Ha zöld és beindult, bele kell dobni a Lexica botania könyvet, mert azzal megnyílnak új opciók a könyvben. Utána ezzel a kapuval lehet lekraftolni az endoflame növényt amivel alapvetően normálisabb mennyiségben lehet manát termelni, szenet eszik és ez már nem szárad ki sima füvön, de overgrowth seed-re is lehet ültetni azzal kicsit jobban termel.

    Egyszerűen automatizálható a szén adagolás, open crate kell egy fa nyomólap fölé, redstone jelet felvinni az open crafte felett lévő hopperhez, egy repeater közbeiktatásával. Mindig annyi szenet ejt le amit épp a virágok megesznek.
    Egy plate köré 3 blokkig terjed el a szén, 30 virággal simán körberakható. Egy spreader 10 ilyen virágot bír el kb. felette kell több spreader és mindegyik virágot külön linkelni hozzájuk elosztva. Ennyi virágnál már nem sima szénnel, hanem blokkal kell etetni, mert túl lassan eszik fel a szenet és mire a végére ér az elsők már leállnának. 4 stack szénblokk tölt meg 3 mana poolt 30 virágnál.
    Nagyjából ennyi az eleje, innen lehet elindulni vele mindenfelé, jó sok szarja van még ezen kívül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák