Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz r3dsnake #197 üzenetére
Az a gond, hogy a net nem korlátlan. Ez egy igen komolyan korlátos erőforrás, még ha az előfizetési rendszer sajnos a korlátlanság illúzióját is kelti.
És igen, amint azt már leírtam (csak a jelek szerint nem olvasol, csak kommentálsz), szerintem a többség jobban járna a forgalomarányos, de olcsó előfizetési rendszerrel.
Az, hogy egy korlátos erőforrást nem korlátlanul, átalánydíjért vehetünk igénybe, nem az őskort jelenti, hanem éppen hogy egy racionálisabb modellt, ami nem a pazarlást támogatja.
De ha tudsz olyan fejlesztésről, ahol megoldották volna a korlátlan sávszélesség lehetőségét, kérlek, linkeld már be, komolyan érdekelne.Én általában nem vagyok híve semminek, ami ingyen van -- helyette az olcsó dolgokat szeretem. Az ingyenességet ugyanis mindig valaki más fizeti meg, sokszor a visszaélők helyett. Mert szerintem a szomszéd hülyegyerek, aki 0-24-ben nyomja a torrentet, hogy aztán nézetlenül törölje a letöltött filmeket, fizessen csak a többlethasználatért, mint a katonatiszt! Ha fizet érte, jó, mert igazságosabban oszlanak el az előfizetői terhek, ergo a nem visszaélésszerűen használóknak olcsóbb lesz, ha pedig nem akar fizetni, akkor szépen a valós igényei szerint fog töltögetni, és több bit marad a többieknek.
Ugyan ezt kívánnám annak az orvosi rendelőnek is, ahol öt perc alatt négy tévén láttam a várókban és a rendelőkben különböző youtube-os streameket futni, amikről aztán az is kiderült, hogy akkor is futnak, ha ki van kapcsolva a tévé, tehát szintén non stop, hiszen a net ingyen van, a kis Raspberry-k nem fogyasztanak annyit, hogy érdemes legyen zárva tartás idejére kikapcsolni őket.Ez a bajom, a pazarlás. A lehetőségeink ugyan sokkal jobbak, mint egy éve, öt éve, tíz éve, nyilván sokkal többet megengedhetünk magunknak, sokkal nagyobb előnyökkel jár a technikai fejlődés, de attól, hogy több bitből gazdálkodhatunk, az erőforrás még korlátos, és nem az odafigyelés az őskori, hanem a pazarlás.
MaCS
Ja, albumok letöltése. Miért az ördögtől való az az elgondolás, hogy a kedvenc, gyakran hallgatott zenét off-line tartod, a változó repertoárt pedig streameled? Nekem ésszerű, etikus megoldásnak tűnik. Persze tudom, a hálózat tehermentesítése, azaz a közösségi érdek figyelembe vétele nem annyira triviális mifelénk...
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest