Korlátlan mobilnet a UPC-től minden csomaghoz

Hirdetés

Ilyen még nem volt itthon

A UPC Magyarország tavaly novemberben lépett be a mobilpiacra, és már ekkor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az ügyfeleik mobileszközeiken is többet internetezhessenek, mint a vetélytársak azonos árú szolgáltatásait igénybe vevők. A díjcsomagban foglalt adatmennyiség mellett ezt a Wi-Free szolgáltatással támogatták meg, mely az induláskor 200 000 hotspottal indult. Mára a vezetékes internetet használók modemjei közül háromszázezer ügyfélnél aktív ez a szolgáltatás, a cég tájékoztatása szerint nagyjából százezer eszközzel csatlakoznak is a 10Mbit/s sávszélességet kínáló elérési pontokhoz az ügyfelek. Fontos megjegyezni, hogy ez a szám Magyarország területére érvényes (egészen pontosan 221 településen van aktív Wi-Free képes modem), a szolgáltatást külföldön is automatikusan felismerik a mobileszközök, így tehát a UPC szolgáltatási területein jó eséllyel nem kell feltétlenül roamingolni, vagy külföldi prepaid netcsomagot vásárolni. Konkrét lefedettségi térképet természetesen nem közöl a vállalat, hiszen az egyes egységek hatósugarát rengeteg tényező befolyásolhatja (az elmúlt évben jelentősen szaporodtak ezek a pontok, hiszen felvásárlásokkal is bővítette hálózatát a UPC, például az angliai Virgin, illetve a holland Ziggo is hozzájuk került).

A UPC megbízásából készített felmérés alapján a 30 feletti korosztály leginkább a televízióhoz ragaszkodik vezetékes szolgáltatásai közül(attól válna meg a legkevésbé), de a fiatalabb korosztályokban egyre nagyobb igény mutatkozik az internetelerésre, ők ezt adnák fel legkevésbé. A mai napon bejelentett Freedom díjcsomagcsalád illeszkedik a vállalat eddigi stratégiájába, ugyanis korlátlan adatforgalmat biztosítanak a legkisebb díjcsomagtól kezdve. Ez (mármint a legolcsóbb) a Freedom S névre hallgat, viszont önmagában nem vásárolható, ha még nem rendelkezünk UPC mobilszolgáltatással, mindenképp kell mellé választani legalább egy nagyobb díjcsomagot is.

A négytagú család legkisebb eleméről még érdemes tudni, hogy azoknak, akik rendelkeznek valamilyen UPC vezetékes szolgáltatással, illetve legalább egy nagyobb mobilos díjcsomaggal, 2990 forintos havidíjat kell fizetniük érte, ezért cserébe belföldi alapdíjas irányokba 50 percen keresztül beszélgethetnek külön díjazás nélkül, illetve ennyi SMS-t is küldhetnek. Az ezen felül indított hívások, illetve SMS-ek díja 25 forint percenként és üzenetenként. Ez a huszonöt forint nem újdonság, a tavaly novemberben bemutatott díjcsomagok is ezzel az árral működtek.

Önállóan is megvásárolható viszont a Freedom M díjcsomag, ez vezetékes szolgáltatás mellé 3990 forintba kerül, ezen kívül abban különbözik az S csomagtól, hogy 100 percet és 100 SMS-t tartalmaz a többi belföldi alapdíjas irányba, és hálózaton belül bárkit ingyen hívhatunk. Mind a két csomag esetén 1Mbit/s maximális sávszélesség érhető el 3G-n. A következő lépcső a Freedom L díjcsomag, ez már 2 Mbit/s sebességre képes, ahol ezt a Vodafone hálózata és lefedettsége bírja (a UPC a vörösek adótornyait használja a szolgáltatás nyújtásához), a díjcsomagban 300 perc és SMS található, az ára pedig 5990 forint havonta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények