Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Phülöp #21696 üzenetére

    Megnéztem egy random oldalt a másik mobilomon (ph-s cikk), 55 karakter volt. Megnéztem a passporton is, ott 65. Tényleg úgy érzem, bár ez persze szubjektív, hogy könnyebben, kellemesebben olvasom ugyanazt a cikket a másik kijelzőn. Egymás mellé tettem a cikket a két kijelzőn, a betűméret nagyjából egyező (nem mértem össze), a másik eszközön viszont ellenőrizhetően rövidebbek a sorok, és több soros egy bekezdés. Lehet, hogy személyfüggő, nekem a passport kijelzőjén nehezebb volt az olvasás. Hozzá kell tennem, hogy nem tökéletes a látásom.

    ijk:
    "Ne már, egy év intenzív használat után jöttél rá hogy nem előnyös? Ha valami nem előnyös arra legfeljebb egy hét használat után rájössz."

    De már. Alapvetően használom az eszközt, és nem tesztelem. Ebből kifolyólag hosszabb idő alatt jönnek elő, amik tetszenek, kézre állnak és amik akadályoznak. Emellett nem szoktam egyszerre ugyanazt két eszközön csinálni, így az összehasonlítás sem adott. Készülékváltásnál tud az ember ilyenekre jobban rájönni, illetve ha két eszközt nagyon rövid időn belül felváltva használ. Én legalábbis.

    "Ne magyarázza már meg nekem senki hogy egy csíkon jobb olvasni mint bármilyen nyomtatott tartalomhoz sokkal közelebb álló 1:1 széles kijelzőn."

    A nyomtatott tartalom nem igazán 1:1 arányú tipikusan, hanem sokkal inkább 4:3, 3:2, vagy akár jóval nyúlánkabb, gondolj csak a napilapok hasábjaira, jellemzően rövid sorok, hosszú hasábok. A könyvek sem tipikusan 1:1 arányúak, azt lehet mondani, hogy kivételesen szokott ilyen lenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák