Új hozzászólás Aktív témák
-
HelloWorld
tag
Hát jó.
-
nagyúr
válasz HelloWorld #1 üzenetére
Aha, nagyon...
Am. nekem az a furcsa, hogy a facebook mellett ilyen népszerű. Tudom, hogy elvileg más-más célra jött létre mindkettő, de én úgy látom, hogy nagyon vékony határ van a kettő között. De egyiket se használom, így ez csak amolyan fejtegetés laikusként.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
atike
nagyúr
Nem rossz, bár nem használom...
Azaz... Van egy pár infó, amit innen szedek (rom stádium a telómhoz, miegymás)... Akkor mégiscsak.
-
opeter87
senior tag
Jók az újítások és kellenek is
#2 Narxis
Én használom mindkettőt (céges szinten - magánként csak fb) és nagyon kijönnek a különbségek. -
Franklin
addikt
Valaki foglalja már össze, mi is ez a Twitter.
Feliratkozok mondjuk Gipsz Jakab twitjére és akkor láthatom, hogy miket ír ki. De miért jobb ez mondjuk egy kör-emailnél vagy egy facebook bejegyzésnél? Hogyan tudok sms-ben tweetelni? Magyar számra küldhetem az sms-t? És akik feliratkoztak rám, azok is megkapják sms-ben? Vagy ők már csak neten nézhetik meg?
Nem értem az egészet :-)
-
dynamicrossh
tag
Az alapvető különbség hogy ez nem egy ismerős kereső oldal hanem egy mikroblog. Hasonlítanak de azért mégsem, pl nekem az ismerős jelölgetős likeolós megbökdösős facebooktól az idegbaj elkap. A twitter egyszerűbb. Követem akikre kíváncsi vagyok (persze itt nem jóska haveromra és hasonlókra kell gondolni hanem mittomén Bill Gécre meg hasonlók szóval aki érdekel hogy miket ír ki), aztán egy nap kétszer elolvasom a tweetjeiket. Nincs telenyomva értelmetlen hülyeségekkel, meg nem nyom az arcomba folyamatosan olyan infókat amik nem érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
Azt tudom leirni szamomra miert jo: egyreszt a feceszbukra nem regisztralok, masreszt hasznos kulonbozo cegeket, rendezvenyszervezoket kovetni, pl. tavaly az itteni busztarsasagnak besz@rt a honlapja a sok lekerdezestol mert leesett 5 cm ho (Nagy Brittanniaban meg 50 evente bekovetkezo esemeny az ilyesmi), twitteruk zavartalanul mukodott. Az egesz lenyege a gyors informacioszerzes.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
mrhitoshi
veterán
Iszonyat gyors információ szerzés a lényege.
Én nagyobb tehc oldalakat, Gyártókat, magánszemélyeket követek, meg miegymás.. és sokszor szerzek meg olyan híreket, amiket mondjuk a Mobilaréna csak 1 nappal utána hoz le, mivel a Mobilarénás srácoknak le kell fordítaniuk stb..., itt pedig gyorsan, angolul meg kapsz mindent. Ja igen! És haveroknak ajánlottam, hogy használják ők is, és amiket én újra Tweettelek, azokat a híreket ők is láthatják, ergo sokkal gyorsabb hozzájutnak a hírekhez ők is, az által, hogy "megosztottam" velük a nagyobb portálok Tweetjeit. Bonyolultnak hangzik, de baromi egyszerű az egész.
Én szeretem használni, és szerintem eddig is nagyszerű volt.[ Szerkesztve ]
PS4
-
szimplabek
csendes tag
Ez a Fb-kal ellentétben inkább egy mikroblog. Bejegyzések/postok/tweetek- nevezzük akárhogy- fordított időrendben jelennek meg egymás alatt. Olyan, mint egy akármilyen blog, csak sallangmentes, így nincs az írásoknak címe sem, és a terjedelmük is ilyen kompakt. Ha a tweethez akarsz képet/videót csatolni, akkor annak a hivatkozását, linkjét kell belemásolni. Minden a gyorsaságra van kihegyezve. Egy rendes blognál 20-40 percet is el lehet szöszölni 1-1 bejegyzéssel, itt az aktuálisan kikívánkozó pár szó megfogalmazása nem vesz igénybe többet néhány másodpercnél, és már végeztél is. Visszaolvasni ugyanilyen egyszerű és gyors- olyan, mintha a leveleződben mindig csak a levelek címeit olvasnád vissza. Praktikus, nem?
SMS-ben is lehet új tweetet feltölteni a profilunkhoz, de ez itthon sajnos nem elérhető, "csak" ezekben az országokban https://support.twitter.com/articles/14226 Ez a funkció inkább csak egy érdekesség, a mobilnet korában felesleges ilyennel vacakolni, amikor rengeteg nagyon jó és ingyenes Twitter kliens érhető el az összes létező mobilos OS-re.
Próbáld ki szerintem, kövess be pár érdekes hazai/külföldi embert, és rá fogsz jönni, hogy mire és miért hasznos!
/bek/
-
szimplabek
csendes tag
Az SMS-es részt felejtsd el! Ez volt az alapkoncepció, de mára semmi köze hozzá azon túl, hogy majdnem egy SMS a maximális hosszúsága egy tweetnek. Csak akkor látod a profilodat és a többiek bejegyzéseit + akkor tudsz újakat írni, ha desktopon/mobilon felmész a Twitter.com-ra/Yamm.hu-ra, vagy olyan alkalmazást használsz, amik ezeket kiváltják.
/bek/
-
Franklin
addikt
válasz szimplabek #11 üzenetére
Így viszont továbbra sem értem, hogy miért jobb ez, mint egy akármilyen blog vagy FB. Ugyanúgy netre kell menni, akkor már nem mindegy, hogy a twitter.com-ot vagy a jozsi.blogspot.com-ot, esetleg a facebook.com-ot írom be? Mindkettőre pontosan ugyanazt írhatom ki, pontosan ugyanannyi idő alatt. Miért kellett akkor egy új, ahogy írod, mikroblog felületet csinálni?
Ne értsétek félre, nem a Twitter ellen beszélek, csak szeretném megérteni. Asszem tényleg ki kell próbálnom, hátha akkor megvilágosodok :-)
-
Ocarina
aktív tag
Nekem nagyon tetszik az új külső, igaz telón láttam először, de ott is hasonló.
Amúgy szerintem a twitter-t "hírszerzésre" lehet a legjobban használni, én is csak arra használom.
Keelah se'lai | SEN: ZsomleHUN
-
harry
veterán
Szerintem az egyszerűségében jobb, és ahogy korábban írták is, azért facebook komplexebb, tele van mindenféle egyéb dolgokkal, amik zavarhatnak, pl ismerősök Itt nincs ilyen, azokat látod, akiket követsz, nem pedig mindenkinek a minden kis apró izéjét. Ha jól értelmezem.
Nem igazán foglalkoztam vele eddig, de pár dolog miatt valóban érdekes lehet.Igazából gondolom például egy RSS-feedként lehetne felfogni.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
tildy
nagyúr
válasz szimplabek #17 üzenetére
Hat, szerintem ellege leminositi a twitterezot, ha rss feederkent hasznalja twitteret.
Pont a twitter lenyege veszik el benne, abszolut egyiranyu kommunikacio, hozzaadott informacio meg tobbnyire nulla.Ilyeneket nem kovetek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Az ember 160 karakterbe igyekszik beszoritania mondanivalojat, ergo nem fog litaniat irni, a kommunikacio lenyegretoro es a leheto legpontosabb. Marmint azoknal, akik tenyleg jol hasznaljak a twittert.
Ami nekem nagyon tetszet titt, hogy sok szolgaltato kvazi helpdesknek is hasznalja. Jo, mert latjak masok is a segitokeszseget, es korrekt. Arrol nem is beszelve, hogya nyari londoni esemenyekrol ez volt a leheto leggyorsabb hirforras .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Xero
nagyúr
Én kampány szerűen postolgatok twitterre az esetek nagy részében. Van hogy hetekig nem írok, aztán naponta 10-20 tweet is születik.
Viszont van pár olyan ember/forrás akiktől szeretek naponta olvasni és olvasok is.
Az új koncepció ilyen formán engem annyira nem talált el, ráadásul az új iPhone kliens sem tetszik. Az előzőhöz képest szerintem sok funkció lebutult.
-
elistvan
őstag
Az alapkoncepció nem rossz, sajna a magyar tinik megint jobbára nem arra használják amire kellene hanem mondjuk kiírják, hogy ezt a pizzát ettem itt vagy rózsaszínűt szellentettem és virágillatú volt. Ami mondjuk a kutyát nem érdekli. A másik ami idegesít (jó ehhez kell egy kis alaptudás) rengeteg rövidítést tudni kell, mert ugye minél többet próbálnak belezsúfolni egy tweetbe.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
rudymester
senior tag
Én csak mobilról twitterezek és csak az új androidos kliens miatt tűnt fel a változás. Fórumos felhasználókat, néhány bloggert és videojátékkal kapcsolatos cégeket követek. 3000 csiripen is túl vagyok mobilos, videojátékos, wikipédiás témában.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
szimplabek
csendes tag
Egyébként így nézett ki a Twitter a 2006-os induláskor: http://7.mshcdn.com/wp-content/gallery/what-the-world039s-biggest-websites-looked-like-at-launch/6_twitter.jpg
/bek/
-
lgb
tag
Twitteren egyszeru nagy mennyisegu uzenet kozott keresni, es ugye nem feltetlen csak az ismeroseid kozott, ami a lenyeg. Amikor volt a legutobbi nalunk is erzekelheto foldrenges, par masodpercig azon agyaltam, hogy nekem artott meg az eppen elotte felhajtott egy pohar bor, vagy tenyleg foldrenges volt. A twitteren rakeresve masodpercekkel az eset utan (mivel eppen gep elott ultem amugy) mar talaltam megerositest arra nezve, hogy nem velem volt a baj Azert ezt jelenleg - imho/afaik - maskepp nehez megoldani, hogy ennyire "up-to-date" infokat kapjon az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.