Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
" Magyarországon – vélhetően a dobozos Windows iránti rendkívül szerény kereslet miatt – nem. "
no, miért olyan a kereslet amien? tán az ár? gyökerei. megint ránknyomták a balkán bélyeget.
sebaj, mindenki megoldja, ahogy eddig.
-
adam320
senior tag
Nem mint ha kellene.
-
Ulkesh
őstag
Ha itthon is 150 dolcsi lenne a dobozos 3 licences változat és nem 400 dolcsi az egy licences, akkor sokkal nagyobb lenne a kereslet.
Idióták!!!
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
negyedes
addikt
Valahogy nem csodalom, ilyen arak mellet...........
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
karnokd
tag
Ezt a kiszúrást, pedig úgy készültem a családi olcsó csomagra! Hát, most se veszünk Windows-t (majd veszi az állambácsi).
Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
fatal`
titán
Talán, ha olcsóbb lenne...
-
Tikakukac
titán
Nem gond, majd a nép akkor lewarezolja, engem továbbra sem érdekel nem veszek belőle egy jódarabig
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Morden24
nagyúr
A 3 licences változat nem 150 dodó. A 3 licenc-re érvényes upgrade változat annyi, ami azt jelenti, hogy előtte már volt 3 licenced. Szóval ne keverjünk.
Aki meg manapság Magyarországon bármit vesz ilyen kategóriában, annak szél és levelek járkálnak a fejében.
Annyiért rendeltem meg a Win7HP dobozost, mint amennyibe itthon az OEM fog kerülni.Sectumsempra - For Enemies
-
törölt tag
Na jó, akkor mégse veszem meg a windowst.
-
Televan74
nagyúr
Most csak a Upgrade Family Pack nem lesz? Vagy egyátalán nem lesz Family Pack?
Ha nem lesz teljes verziójú Family Pack, akkor a család három gépből csak egy gépen lesz eredeti Win7 -t.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Morden24
nagyúr
Faszt, a magyar nem veszi meg 20K-ért sem az OEM-et. Itthon tökmindegy, senkit nem érdekel ez a piac. Úgy tűnik, őket sem, mert akkor komolyabb pozícionálásba kezdenének.
Megelégszenek azzal, hogy fogynak az oem-el szerelt ill. oem verziós cuccok, na meg persze az állambácsis buli. Ezekből legalább jön pénz.Amúgy azt azért viccesnek tartom, hogy most mindenki jön majd azzal, hogy "na emiatt nem veszem meg a Windows-t", amikor eddig sem valószínű, hogy volt otthon 3 darab retail licenc-es Windows-a, amit upgrade-elhetne.
Egyébként szerintem egy további ok arra, hogy itthon nem nagyon erőltetik, hogy nálunk abszolúte de nem jellemző a 3 gép/család, és nem azért, mert csak 1 eredeti Windows-ra van pénz.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
nagyúr
Szerintem olcsóbban se lenne, túl kicsi piac a magyar. Még kellemesebb gazdasági környezetben sincs akkora vásárlóerő, hát még most...
Thanos was right.
-
GegeWarrior
senior tag
Eddig se vettem, de asszem ezután sem lesz jellemző, legalábbis abban az esetben ha hasonló árazás lesz, mint a vistánál. Attól leszakadt a pofám. 30 ezret elkérni kissé meredek, nekem legalábbis biztos.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
Kraptor
őstag
OEM verzió eddig elég baráti árban volt itthon, mind Pista és XP is, tehát nem kell nagyon szidni Mst.
-
Kraptor
őstag
válasz GegeWarrior #15 üzenetére
Pedig 30 ezer reális ár, az nagyon is reális. 60-70 meg 100 az ami egy kicsit már irreális, szerintem.
-
MODERÁTOR
Szerintem reális a dolog, mármint, hogy épp emiatt nem vesz meg valaki 3 licenszt otthonra. Egyébként meg valszeg több fogyott volna egy emberre levetítve.
Amúgy meg úgyis lehet upgradelni, hogy felnyomom ezt próbaverzióban, majd felnyomom még egyszer a kapott kulccsal. Ez a rendje módja neki, ez nem kifogás.<-ƘƘ->
-
Morden24
nagyúr
válasz #95561216 #19 üzenetére
Már sokszor le lett írva, hogy az OEM korlátozások gyakorlatilag nem léteznek, szóval szinte lényegtelennek lehet őket tekinteni.
Na igen, laptopnál meg tökmindegy.És persze nem azt mondtam, hogy nincsen olyan család, ahol ez érdekes lehet, hanem azt, hogy nem jellemző. Na meg persze a lehetőség adott, ha nem jelent problémát a magyar nyelv hiánya, lehet külföldről is rendelni. Sőt, lehet Ultimate-et is rendelni, és akkor még a language pack sem akadály.
-
veterán
Miért is lenne nálunk
duree54
-
gorlin
őstag
Az a baj hogy itt mindenki elfelejti hogy Amerikában annyi a dobozos mint itthon az OEM.
Ugye nincs az hogy alaplapcsere és vége a dalnak ,van HIVATALOS terméktámogatás ami szerintem nagyon jó dolog.
Mindegy ,itthon meg megy a szivatás ,én nagyon szeretem a Microsoft termékeit (mondjuk a Linuxot is) ) de tényleg itt Magyarországon mindig a legdrágább szinte minden -
gorlin
őstag
"Már sokszor le lett írva, hogy az OEM korlátozások gyakorlatilag nem léteznek, szóval szinte lényegtelennek lehet őket tekinteni."
Ha cserélem az alaplapot észreveszik és többé nem aktiválják.Ezt onnan tudom hogy nekem dobozos van ,és bármit cserélhetek benne nem kell telefonon aktiválni.Kivéve ha alaplapot.Na akkor kiírja hogy ez a Windows már használatban van .Ekkor fel kell hívnom a telefonos ügyfélszolgálatot és meg kell mondanom hogy bizony ám csak egy gépen használom .Ha oem lenne nem aktiválnák.És én könyörögni ,hazudni(elromlott a régi stb) had ne akarjak már ha mondjuk 45ezer forintot fizettem egy OEM termékért.
A másik a támogatás .Tudom tudom ha jó fej a diszpécser akkor segít meg ha jó napja van .Ha nincs akkor simán azt mondja hogy uram sajnálom ez OEM termék hívja a számítógép gyártóját.Nekem ez a kettő igen is fontos
És had zavarjon ha más ugyan annyit fizet a teljesért mint én az OEM-ért ,és még legyünk hálásak hogy ez bizony egy kis piac ,ezzel az akciós OEM-el csak nekünk segítenek[ Szerkesztve ]
-
Jocy
aktív tag
"Már sokszor le lett írva, hogy az OEM korlátozások gyakorlatilag nem léteznek, szóval szinte lényegtelennek lehet őket tekinteni"
Hát ez nem igaz,ismerősöm pár hete cserélt alaplapot+procit,mert meghalt a lap és gari már nem volt rajt,így kénytelen volt újat venni.Feltelepítette az alig 1 éve vásárolt homepremiumot,majd aktiválta-volna-,de nem fogadta el,mert már "másik gépen aktiválva van a rendszer" üzenetet dobta neki.....Ezután felhívta az MS Magyarországot,és ott közölték vele,hogy OEM vistát vásárolt,így nincs lehetősége az aktiválásra az új rendszerén.......Így két lehetősége maradt: vagy megveszi mégegyszer,vagy leszed hozzá egy aktivátort.......gondolom kitaláltad,hogy melyiket választotta.....
Vehetett volna dobozost is,csak hát az majdnem dupla annyiba kerül ebben az országban,mint az USA-ban.......ezek szerint nálunk sokkal jobb az életszínvonal...[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nézd, soha még senkitől (és a komplett Win fórum így van vele itt a PH!-n) nem hallottam még olyanról, akinek nem aktiválták volna szó nélkül.
Mellesleg most ez a könyörgés, hazugság dolgot úgy írod, mintha az alternatívaként létező illegális szoftverhasználat jobb lenne.A másik a támogatás .Tudom tudom ha jó fej a diszpécser akkor segít meg ha jó napja van .Ha nincs akkor simán azt mondja hogy uram sajnálom ez OEM termék hívja a számítógép gyártóját.Nekem ez a kettő igen is fontos
Közölném, hogy évek óta külföldi Windows-t használok, és igaz dobozos, de gyakoratilag nekem Magyarországon nem jár support. Ennek ellenére (bár nem sokszor, de kellettek azért jópárszor) még sosem volt atrocitásom az MSHU-val. Ez persze logikusan nem egy hivatalos álláspont, hanem az én tapasztalatom.
És had zavarjon ha más ugyan annyit fizet a teljesért mint én az OEM-ért
Zavarhat, de az még sem pénzt, sem terméket nem szült. Persze lehet jómagyar módra puffogni a semmin. Meg lehet keresni megoldást is. Egyébként én sem azt mondom, hogy jó vagy fasza a magyar állapot, de az nem a Windows áránál kezdődik - sőt, ez aztán egy rohadt lényegtelen pontja a dolognak.
(#25) Jocy: Te vagy az első, akitől ilyet hallok. Persze megpróbálhatta volna még egyszer, egy másik üszissel, de legyen ez lényegtelen.
Egyébként meg meg kell tanulni külföldiül, és nem kell itthon vásárolni. Minden téren jobban jár az ember.
Mellesleg nem az MS Magyarországot kellett volna felhívni, hanem a termékaktivációs vonalat.[ Szerkesztve ]
-
Jocy
aktív tag
Biztos,hogy aktiválják sokaknak,én is tudok nem egy esetet, DE: ez kizárólag a telefonvonal másik végén ülő ember jóindulatán múlik! Bizonyára ő is tisztában van a Magyar jövedelmi viszonyokkal,és próbál segíteni, viszont Hivatalosan el kellene utasítania az ilyen kérelmeket! Az OEM liszensz szerződésben világosan le van írva,hogy az csak ahhoz az alaplaphoz jó,amin először aktiválták......ettől csak garanciális csere esetén lehet eltérni!
Közben olvasom a válaszodat: adtál egy jó ötletet,megmondom a srácnak,hogy fusson még egy kört! Veszteni valója már úgysincs.......
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Ezzel én is tisztában vagyok.
Amit én mondtam, az az, hogy amikor felhívod a termékaktivációs vonalat, akkor nem nagyon érdeklődik az üszis a miértek után. Persze nyilván kifoghatsz valakit aranyérrel, de eddig az általános tapasztalat nem ez.
Az MSHU nyilván azt fogja mondani, amit hivatalosan mondania kell, tehát hogy nem aktiválják újra az OEM terméket.Egyébként szerintem is próbálja meg még egyszer, a végén még megoldódik a probléma
-
Morden24
nagyúr
válasz #95561216 #30 üzenetére
Hát nemtom, mi kerül olyan rohadt sokba rányomni arra, hogy a "Windows aktiválása". De most őszintén, ez már faszkodás kategória, ne menjünk már ilyen irányba.
Szerintem a sok selejtes trójais szar között találni egy megbízható darabot, letölteni és beüzemelni kicsit több idő, vesződség és adott esetben több kellemetleség is, de hát kinek a pap, kinek a paplan.
(#32) Jocy: Neked is javaslom a külföldről (pl. amazon.co.uk) rendelést. Huszonpárezerért dobozos HP-t kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz #95561216 #33 üzenetére
Na most bocs, de 1-2 év alatt szerintem kibírod, hogy egyszer telefonálsz 10 percig (sem). Persze tudom, ilyenkor mindenki hirtelen extrafontos emberré avanzsál, aki szerint egész egyszerűen felháborító, hogy neki ennyi időt elvesznek az életéből.
Ha meg olyan a delikvens, aki 1-2-3 havonta Windows-t telepít, az azt sem értem, mi a fasznak vásárol? Szerezzen egy telepítőkészletet, aztán rearmolgasson ítéletnapig, úgysem éli meg egy install a 120 napot nála.
[ Szerkesztve ]
-
Kraptor
őstag
Nekem is eddig simán aktiválták, egy orosz nénike, semmit nem kérdezett.
-
Jocy
aktív tag
Hihetetlen,ha ez igaz,akkor olcsóbb lesz az itteni OEM áraknál.......
igen,látom......remélem még jövő héten is lesz eksön,mert akkor lesz fizu
Itt elvileg csak a kulcs a lényeg nem? tehát, ha leszedek majd egy magyar telepítőt akkor azt is tudom majd aktiválni ezzel a kulccsal ugye?[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
Én csak arra lennék kíváncsi, hogyha msdnaa-ról leszedem..és esetleg vmikor később egy winchester hiba (vagy bármilyen hiba) miatt újra kéne telepítenem a rendszert, akkor ezt a kulcsot ugyebár nem tudom újra felhasználni, mit tegyek mégis ebben az esetben?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz GegeWarrior #15 üzenetére
Miért mennyinek kéne lennie? Ha egy EA vagy egy Activision-ös játék kerül megjelenéskor 12 ezresbe akkor ahhoz képest a Win nem drága. Meg ugye mindenkinek arra van pénze amire akarja.
Egyébként érthető mi is vezetünk a warez-ban az oroszokkal és az ukránokkal együtt. Lefogadom itt is a legtöbb felháborodott embernek nem figyel a polcon semmiféle Win, max egy 50 Ft-os DVD-n.
(Nekem OEM Vista van Home Premium de nem váltok még 7-re majd 1x talán, vagy a köv. Win.-re.) -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Egyébként egyszerű meg kell venni EU-s országban (pl. Ausztria) és rá kell rakni egy Hungarian MUI-t. (magyar nyelvi csomag amit le lehet a supporton is szedni ingyé' meg khmm nem hivatalosan is.) Persze nem személyesen neten pl. 2ezresért kihozzákházhoz webshop-ról rendelve.
Ja Morden24 jól írja OEM-nek nincs korláta én is azért vettem. Persze 1 gép - 1 OEM liszensz de csak én gépezek itthon.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
Rendeltem egyet én is Albionból, de az nem teljesen tiszta, hogy mikor fogják a számlámat megterhelni az összeggel (£80.61 tokkal-vonóval)? Akkor, amikor útnak indítják a csomagot? Vagy már megterhelték, csak nem tudok róla?
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Jaffafa
aktív tag
Nekem OEM XP Home (Magyar) van + ugyanaz németül is. Mindkettö alatt volt Alaplap csere és nem kellett hivogatnom senkit ^^. Simán megy mindkettö azóta is. Mielött arra gondolna vki, nem, nem warez vagy egyéb haveri megoldás. Origi mind2. Biztos mákom volt. Morden24 nek meg igaza van, mert nálunk itthon inkább mindenki évente 3 új telefont cserél, de 20-30k egy OS-ért ami kiszolgál 7-8 éven kersztül "nehogymáfizessek mikor van warez, szemét májkrémszoft" meg nem venne. Persze még a tört verziót is szidják mint a bokrot.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
vince
őstag
ok, köszi, erre tippeltem. reménykedünk, hogy erősödik addig a forint
"Ez a W7 esetében olyan okt. 22. környékére (vagy aznapra) tehető."
Delivery estimate: 2 Nov 2009 - 6 Nov 2009
Dispatch estimate for these items: 21 Oct 2009[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Mr.Csizmás
titán
50 hsz., és még egy linuxos se volt???
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- EREDETI - CHOICE - BUNDLE - STEAM KULCSOK - UPDATE!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! - STEAM kulcsok / Aragami, Transformers, Oddworld, stb. - 2024.08.08.
- Kaspersky Small Office Security aktív: 2025. június. 30.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen