Új hozzászólás Aktív témák

• Döglött Róka

veterán

válasz izriot #94 üzenetére

A projectben a projektmanager szervez, a mernok kivitelez. Ez mindenhol igy megy.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

• izriot

tag

válasz Döglött Róka #101 üzenetére

Ezek a szerepek, elmeletben, jol mondod. Gyakorlatban egyes helyeken meg csupan rabszolgahajcsari funkciot toltenek be.

• Döglött Róka

veterán

válasz izriot #102 üzenetére

Szervez, hajt, szamonker, igen. Vannak agresszivebbek persze de ettol meg ez a feladata es a felelosseg ot terheli. Teljesen ertheto, hogy utaljak oket:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

• ksanc

őstag

ez a feladata es a felelosseg ot terheli.

Nincs ezzel probléma, ha tényleg így van. A gondok ott kezdődnek, mikor nem látja el ezt a feladatát, vagy teljesen rosszul, de nem az övé a felelősség ezért, hanem mindenki másé.
    Jellemzően ilyenkor senkit sem rúgnak ki, a HR-t azért, mert bokáig van valakinek a seggében, a mérnököt meg azért, mert ő az egyetlen, aki dolgozik és hajlandó ezt csinálni...

Egyébként úgy általában két észrevétel (arra vonatkozik, ha problémák vannak!):

1. csak az rinyáljon a melóhelyén, aki tényleg ért a szakmájához és ezt tudja is. Asztalt csapkodni úgy, hogy rendszeresen kések, csapnivaló a munkám és úgy általában sok rám a panasz, nem túl nyerő.

2. Mindig ahhoz a vezetőhöz kell fordulni, akinek nem érdeke fedezni a kérdéses személyt. Előbb-utóbb találsz olyat, aki vagy nem érdekelt ebben, vagy többet veszthet a további fedezéssel. Hiába mész a közvetlen főnöködhöz, ha együtt seggrepacsiznak esténként az illetővel. A főnököd főnökéhez, vagy annak a főnökéhez kell menni és megkérdezni tőle, hogy kérem'alássan, tessék már nekem megmondani, hogy miért jó az a cégnek, hogy néhány seggfej miatt állandóak problémák vannak és gyenge a teljesítmény? Ilyenkor vagy az van, hogy ő is seggrepacsizik és a lébecoló az alfahím, ekkor nincs mese, húzni kell a cégtől a francba, mert előbb-utóbb te leszel a hasasedény a privát partikon. A probléma az, hogy egyre kevesebb helyre mehetsz...
    Vagy az, hogy ő nem is tud róla, hogy egyes alkalmazottai szétlopják a cégét. Persze ez utóbbi valószínűtlen, de hát gyakorlatilag arra épül az egész rendszer, hogy úgysem mer szólni senki. Vagy te is beszállsz a buliba. Gerinctelenek előnyben, bár ha ilyen vagy, akkor már régen egy bársonyfotelben rontod az országot te is.

Szóval igenis el lehet érni változásokat, csak fel kell vállalni dolgokat. Az biztos, hogy ez nem könnyű egy olyan helyen, ahol dől a szar már mindenhol. De főleg az alkalmazottak "miért éppen én" mentalitása segíti ezt az egész rendszert. Vagy ahol az egész cég eleve pl. pénzmosásra lett létrehozva. Ráadásul az ember itthon könnyen belebotolhat abba, hogy akárkihez fordul, vastagon seggrepacsizik mindenki.
    Az én véleményem az, hogy sokan ilyen okok miatt mennek külföldre dolgozni, nem a fizetések miatt.

Úgy összegezve sajnos aki képes magáért kiállni és nem hajlandó gerinctelen senkibe átmenni, annak egyre kevésbé marad más választása, minthogy távozzon.

[ Szerkesztve ]

• Döglött Róka

veterán

válasz ksanc #104 üzenetére

9 eve dolgozom multiknal, hatalmas tevhit, hogy a nyugaton a cegkultura nem urambatyam alapon megy:)

• izriot

tag

válasz ksanc #104 üzenetére

"Az biztos, hogy ez nem könnyű egy olyan helyen, ahol dől a szar már mindenhol."

Nagyon eltalalt megfogalmazas. :D
    Kozvetlen fonok levaltasat sikerult elernie a csapatomnak, de ott mar a cegvezetokkel is problema volt, fejetol buzlott a hal, az ember nem tudott anelkul lepni, hogy valakinek el ne talalja a tyukszemet.
    En meg egy ideig gondolkodtam, hogy a ceges teruleti ombudsmanig el kellene vinni a dolgot, de ahhoz egyontetu tamogatas kellett volna a csapat felol, joparan voltak ott tobb gyerekkel feleseggel es jol tudtam, hogy ez nem lesz meg mert feltik a munkajukat. A ceges belpolitikabol meg az egeszbol nekem mar hanyingerem volt, ugyhogy megkimeltem magam a tovabbi folosleges probalkozasoktol es tovabbaltam.
    Mivel nagyon sok valasztas nem maradt hova menjek leleptem az orszagbol is. Meg elotte beprobalkoztam egy kisvallalkozasnal, de ott mar az interjun hanyingerem volt. Egyszemelyesen kellett volna vinna az automatika "reszleget". Ilyet mar csinaltam, koszonom, nem kerek belole. A fizetes sem lett volna versenykepes.

• ksanc

őstag

válasz Döglött Róka #105 üzenetére

urambatyam alapon megy

Igaz. Erre azt szoktam mondani, hogy az a különbség pl. a közbeszerzések között "nyugaton" és itthon, hogy ott igaz ugyan, hogy a haver cége nyerte a tendert, de tisztességesen megcsinálta a melót. Itthon meg igaz ugyan, hogy a haver cége nyerte a tendert, de nem érdekel, hogy elvégezte-e a melót, nem érdekel, hogy összedől a híd, csak az én zsebem teljen.

[ Szerkesztve ]

• nemlehet

őstag

válasz ksanc #107 üzenetére

Nyugaton már rájöttek, hogy egy jól működő rendszerből jobban lehet lopni, és ha nem feltünő a mutyi akkor valójában a kutyát nem érdekli. Itthon meg erőből le van üvöltve aki észre vesz valamit. Mondjuk úgy tűnik sok munkahelyen ennek lesz lassan vége, mert az ilyen cégeket ott hagyják a fiatalok mint eb a sz*rát.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

• Döglött Róka

veterán

válasz ksanc #107 üzenetére

"és itthon, hogy ott igaz ugyan, hogy a haver cége nyerte a tendert, de tisztességesen megcsinálta a melót." - ezt is tudnam cafolni :) Ne ringasd magad alomkepekbe. Ugyanaz megy mindenhol, a kulonbseg az, hogy nyugaton tobb a penz.

• ksanc

őstag

válasz Döglött Róka #109 üzenetére

Én meg azt tudnám cáfolni, hogy nyugaton több a pénz.
    Itthon is rengeteg pénz van, csak az eloszlásával van a baj...
    Ha ugyanúgy menne minden, akkor nem mennének annyian arrafelé...

nemlehet: pontosan így van :) Személy szerint engem sem érdekel, ki mekkora kurva, ha nem az én zsebemből fizetik...

[ Szerkesztve ]

• emelhu

aktív tag

válasz bambano #46 üzenetére

"az alacsony magyar fizetésnek nem csak az elvonási szint a problémája, hanem az, hogy azért hozzák ide a melót a nyugati vállalatok, mert itt alacsony a bérszínvonal"

A magyar termelékenység nem képes annyi hozzáadott értéket termelni, amivel ekkora adóterhelést képesek a vállalkozások kitermelni, ha reális fizetést adnak.

Az hogy a magyar bérek aránya a GDP-hez fele akkora a nyugatinak, az egyértelműen a pazarló és drága állam, a korrupt közeg, a kevés aktív (vagyis arányában nagyon sok inaktív) ember eredménye.

De tény, makrogazdasági szemmel vizsgálva, ha "jól működő, takarékos állam lenne és sok munkahely", akkor azonnal duplájára nőhetne a nettó.

Mindenesetre tény, mindenkit (vállalkozás, dolgozó) nagyon lehúz az állam, mert kevés az értékteremtő és hosszú a sora azoknak, akik az állam pénzére várnak.

[ Szerkesztve ]

• emelhu

aktív tag

válasz hallador #69 üzenetére

"Tudod miből fakadt a svájci frankos sztori? .... Csak éppen régen nem akartak gondolkodni, mert gondolkodott helyettük a párt/párttitkár/helyi ba....ba."

Nem itt tévedsz!
    A bizalomról szólt.
    Bíztak az államban, a bankokban, a gazdaságban, a jövőben...
    Hát ez tényleg lúzerség volt!
    Mint kiderült, ha valamiben nem szabad bízni, az a magyar állam, a magyar gazdaság és a magyar jövő!

Pedig néhány száz/ezer kilométerrel arrébb, a bizalom az gazdasághajtó erő... igaz ott nem is (jól elfedett, tákolmányokkal megerősített) feudalizmus van.

Na itt tévedtek az emberek, azt hitték piacgazdaság és jogállam meg demokrácia jön... oszt nem jött, visszatért a múlt, a feudalizmus épül ujjá.

A devizahiteles stori pont nem a kisemberek döntéseiről szólt, az teljes egészében a politikai "elit" és a gazdasági/társadalmi folyamatok következménye. Átnyúlt a kisember felett.

Persze könnyű a szerencsétlen kisember balekot megtalálni és belerúgni... egyébként nagyobb távlatokban kellene gondolkodni.

• Döglött Róka

veterán

válasz ksanc #110 üzenetére

"Én meg azt tudnám cáfolni, hogy nyugaton több a pénz.
    Itthon is rengeteg pénz van, csak az eloszlásával van a baj..." - kicsit olvass ennek utana, ne hasonlitgass egy francia vagy egy nemet GDP-t a magyarhoz mert nagyon nagy hulyet csinalsz magadbol :)

• ksanc

őstag

válasz Döglött Róka #113 üzenetére

Rajtad kívül senki sem akar GDP-ket hasonlítgatni... Hol írtam én ilyet?
    Nem azt írtam, hogy ugyanannyi pénz van, hanem azt, hogy nem a pénzhiány a fő ok. Nagy különbség, ha tudsz olvasni...

• bambano

titán

válasz emelhu #111 üzenetére

"A magyar termelékenység nem képes annyi hozzáadott értéket termelni, amivel ekkora adóterhelést képesek a vállalkozások kitermelni, ha reális fizetést adnak.": marhaság, magyar termelékenység van az audi győri gyárában, a mercinél kecskeméten, az opelnél szentgotthárdon?

nyilván nem. tehát tartom magam továbbra is a véleményemhez, hogy ugyanazt a munkát itt nem fizeti meg a megrendelő ugyanúgy, mint nyugaton, ezért hozza ide.

persze másik oldalról gondolkodva minek hozná ide, ha ugyanannyiba kerül...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

• Döglött Róka

veterán

válasz ksanc #114 üzenetére

Ha itthon rengeteg penz lenne, akkor a GDP is magas lenne, de nem. Hiaba kapaszkodsz, az allitasod netto baromsag :)

• nemlehet

őstag

válasz Döglött Róka #116 üzenetére

Most lehet pár százalékot tévedek de a magyar GDP az EU átlag kb 70%-a a fizetések meg 30-40%-a. Szerintem erre céloz. Amúgy tényleg nem arról van szó, hogy ne lenne pénz.

Most minden politikai felhangtól eltekintve pl érdemes megnézni, hogy folyton megy a picsogás, hogy alulfinanszírozott az egészségügy. Ehhez képest az állam stadionokra költi a pénzt aminek szintén meg van a maga haszna, csak éppenséggel problémákat nem old meg. (gondolok itt arra, hogy mivel a kórházak nem fizetnek a beszállítóknak hatalmas körbetartozások alakulnak ki amiknek a gyökéroka az, hogy az állam nem fizet). Vagy pl elvonnak pénzt a felsőoktatásból mondván válság van, majd bejelentik, hogy 100 milliárdért átköltöztetik a miniszterelnökséget a várba.
    Sokszor megfigyelhető, hogy nagyságrendel nagyobb pénz megy el értelmetlen, vagy erősen megkérdőjelezhető dolgokra, mint azokra amikre kéne.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

• Döglött Róka

veterán

válasz nemlehet #117 üzenetére

Ezt azokban a fejekben kene tudatositani akik megszavaztak anno ezt a diszes tarsasagot, mindennemu program nelkul. Tudniillik nem en voltam :)

• Raysen623

addikt

válasz nemlehet #117 üzenetére

Annyit korrigálnék az első százalékon, hogy kb 50% körül mozog az EU átlaghoz képest, mivel a válság óta nem igazán növekszik és még a 2006-os szintet sem értük el...

Ami pedig az egészségügyet és a többit illeti:
    - egészségügy: -600 milliárd 5 év alatt,
    - nyugdíjkassza több mint: -3000 milliárd !!!
    - oktatás: -500 milliárd 5 év alatt.
    Éves költségvetés hozzávetőlegesen 17.000 milliárd forint viszonyítás képpen.

Fenti pár szám még mindig csak a jéghegy csúcsa...De vannak akik szerint jó irányba haladunk. :W

[ Szerkesztve ]

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

• plaidshirt

csendes tag

válasz 4264adam #1 üzenetére

Szerintem is nagy probléma a valós tapasztalat hiánya. Főleg, hogy én is a saját bőrömön érzem...

• hallador

addikt

válasz big-J #79 üzenetére

Értem azért elolvastad az előzményeket is vagy, csak belecsöppentél a közepébe, felületes a válasz, talán próbáld meg végigolvasni az egészet... Értem én a liberális néphülyítést, csak az élen nem így működik.... Előre is kösz... :)

(#70) Dr. Akula

nem azzal kerülöd el hogy éjjel-nappal túlórázol, hanem hogy megfizetik a munkádat. Ha ehhez túlórázni kell, nyaralásra se jut idő, akkor nem fizetik meg.

De ah most azt mondom Te vagy a legnagyobb luzer, ahogyan ezzzel megillettél engem, akkor azért gondolom én leszek a köcsök ugye, csak a magyar logikából kiindulva?

Nekem fizetik!

És nincs rá oka? Ez itt a lehúzás országa. Aki nem kér belőle, az felpattan az 1. londoni gépre és viszlát. Aztán meg sír a kormány hogy nincs senki akinek az adójából befoltozza a költségvetési hiányt, mert aki ittmaradt az leginkább csak viszi a pénzt mert vagy segélyes/nyugger, vagy minimálbérre bejelentett. Rendesen befizető az nagyon kevés van. Mondjuk ilyen szintű intézményesített lopások mellett nem is csoda erre senki nem is akar pénzt adni.

Én is kinn dolgoztam Architect-ként külföldön, de hazajöttem és itt is megvagyok, ja dolgozni kell, igen, de nem úgy ahogy a magyar ember dolgozik, statisztikailag a legtöbbet, amúgy láttad a Csinibabacímű filmet, meg a gyárat, na nem úgy kell dolgozni, csak a magyarok főleg az idősebbek a folyamatos sírás mellett, ahhoz szokták hozzá, a mostani generáció mit látott aputól ugyanezt, ugye a többit összerakod... ?

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• hallador

addikt

válasz Döglött Róka #71 üzenetére

Az egyszemélyes hadsereg duman is jot derultem, mert ez sem igaz, a kornyezetemben mindenki specializalizalodott es jobb helyeken se mindenest keresnek, mert aki mindenhez ert az ugye...

Szerintem vedd le a rózsaszín álarcot és meséld el a kicsit "okoskodó" elméletedet az átlagos magyar állami intézményben ahol van 2 rendszergazda meg 30 féle eszköz, aztán magyarázd meg neki, hogy neki specializálódni kellett volna...

Tuti bólogatni fog neked :)

Kicsit dilettáns a hozzáállásod, de ez ilyen magyaros... Okoskodós kioktatós, szerinted amúgy az állami intézményekben mindenre fenntartanak egy embert? Vagy iskolákban? Vagy polgármesteri hivatalokban?
    Tényleg?

Elvagy te varázsolva..... :)

Nem igazan erdekel az egzisztenciad

Milyen érdekes ha te hangoztatod akkor ez frankó? Nem érzed kicsit képmutatónak a dolgot...

[link]

az inkabb hogy feleslegesen hangoztatod, hogy IT-n nincs szabadsag. Van, ez is ugyanolyan melo mint a tobbi, csak jo helyen kellene dolgozni.

Ja nem is sítok... Fentebb a további..

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• Dr. Akula

félisten

válasz hallador #121 üzenetére

Te mondtad hogy csak a 0-24h túlórával tudsz előbbre jutni, másnak sikerül anélkül is. Akkor ő a lúzer? :)

Ilyen lepukkant technológiával ami itt van, hiába dolgozol akármennyit, nem nő a termelékenység. Viszont te kidolgoztad a beled is, joggal várnád el hogy megfizessék akármi lesz is a végeredmény. Technológiát meg addig nem fognak jobbat hozni amíg ezzel is "majd csak lesz valahogy". Ha mindenki lepattan külföldre, akkor fognak felébredni a tulajok hogy nincs ingyenlóvé, bele is kéne rakni valamit ahhoz hogy kivehessenek mégtöbbet. Ezért jó az hogy aki tud az lelép, kikényszeríti a fejlődést. Jó példa az egészségügy: amíg van olyan "hülye" aki a német fizu 1/15-öd részéért is orvoskodik, addig vígan pazarolják stadionra a kórházra valót.

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz Dr. Akula #123 üzenetére

Ne csúsztass, én 10 - 14 órát írtam, és 365/24-t meg arra, hogy ügyeletben kell sokszor lenni, nem pedig, hogy annyit dolgozok.

Ilyen lepukkant technológiával ami itt van, hiába dolgozol akármennyit, nem nő a termelékenység.

Én a legújabbal dolgozom szóval nekem ezt ne mond. VMware vSphere 6 Enterprise Plus-al és több 100 Blade kerettel. Szóval értem, de ezzel én nem tudok mit kezdeni.
    A másik, hogy mi a lepukkant, mindig van lejjebb, valamint azért mindenben meg lehet találni. Én mielőtt ezt csináltam 10 évig olyan rendszerekkel dolgoztam amik már akkor elavultak voltak amikor megvették, de komoly tanulópénz volt, és hálás vagyok azokért az időkért, azoknak a cégeknek, akik akkor erre kiképeztek, sokat hasznosítok ma is belőle. Csak hát a magyar, nem akar tanulni egyszerűbb ha a feneke alá teszik a technikát, mert az nem az ő baja... Ezért is tartunk itt...

Viszont te kidolgoztad a beled is, joggal várnád el hogy megfizessék akármi lesz is a végeredmény.

Csak ezzel az a baj, hogy az itt lévő kollégák valahogy mind azt mondja, hogy én vagyok a hülye, mert ennyit dolgozok, akkor most hülye vagyok, vagy aki lehülyéz hazudik, és nem dolgozza ki a belét, érted az ellentmondást?

Technológiát meg addig nem fognak jobbat hozni amíg ezzel is "majd csak lesz valahogy".

Ebben egyetértek veled, de ez klasszikus Kelet-Európa felfogás. És Igazad van. Ehhez szoktak hozzá, és ez az aminek a magyar cégeknél, és a hanyagabb nyugati cégeknél sincs kultúrája.

Ha mindenki lepattan külföldre, akkor fognak felébredni a tulajok hogy nincs ingyenlóvé, bele is kéne rakni valamit ahhoz hogy kivehessenek mégtöbbet.

Ebben is igazad van, de aki kimegy, annak igaza van. Azok az emberek, akik döntéshozók, a régi nem törődöm majd lesz valami felfogással rendelkeznek, minden tervezés logika nélkül (éljen a kádár szocializmus, meg a proletárok, meg a párttitkár, meg a 40 év alatt 0 gondolkodásra, és fejlődésre teljesen alkalmatlan népesség, tisztelet annak az 1 %-nak aki nem ilyen). Ez Nyugat-Európában azért működik, mert legkésőbb a második világháború után, kialakult a kultúrája ennek a dolognak, amit írsz, valamibe belefektetek, akkor ki is tudom venni, de ameddig az a generáció ki nem hal, akik a szocializmus felfogása szerint neveltek, addig ez nem fog változni, aki már 2000 környékén született annak van esélye, hogy ne így fogja fel, amit írsz aki előtte, az így fog gondolkodni, mert nem fogja fel, hogy a világ nem úgy működik, mint a kádár szocializmusban, ahol 20 évente volt valamennyi változás, de az is csak akkora, hogy véletlenül se zavarja össze a proletárt.

Ezért jó az hogy aki tud az lelép, kikényszeríti a fejlődést. Jó példa az egészségügy: amíg van olyan "hülye" aki a német fizu 1/15-öd részéért is orvoskodik, addig vígan pazarolják stadionra a kórházra valót.

Ebben is igazad van, de az a helyzet, hogy a kádár szociban felnőtt, és azokat is akiket annak a rendszernek a dolgai szerint szocializáltak, az az a mai 25 - 30 éves korosztály aki hiába fiatal ugyanúgy beleesik azokba a hibákba amibe az apja, anyja a 85 - 90-be, nem hal ki (mert ezt látta otthon, hogy nem kell gondolkodni majd az állam bácsi megoldja) ezeket az embereket el kell látni, és "ingyen" vagy majdnem "ingyen" mert neki jár, és ezért semmit nem akar tenni, hiszen, az anyjának, meg az apjának sem kellett fizetni ezért neki miért kell, lásd a hitelbotrányok. Addig ameddig az emberek mindig mástól várják, hogy megoldja a problémáját, addig ez ilyen lesz, és hiába, aki elmegy jól teszi, itt csak visszafejlődik! stb.

Szerintem ez még sok év, hogy az ehhez szokott emberek ne így gondolkodjanak.

• Depression

veterán

Teljesen felesleges ez az egész téma. Gyakorlat kell, nem megfelelő oktatás. Már jópár éve vezetek egy közepes autóipari céget. Nincs az az oktatás, ahol az itteni elvárásokat meg tudná tanulni. Idejönnek kis suhancok, szereznek egy kis gyakorlatot, és mennek tovább. Ez a rend, ezt kell megszokni. Nincs életpálya modell, nem is lesz. Aki értelmes, az várja a kihívásokat, aki nem, az meg leragad, de feleslegesen.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

• hallador

addikt

válasz Depression #125 üzenetére

Pontosan most adnék hatalmas nagy PLUSZ EGYET ha lehetne, és nem ellenkezne a szabályokkal!

• bambano

titán

"Gyakorlat kell, nem megfelelő oktatás.": tévedés.
    "Már jópár éve vezetek egy közepes autóipari céget.": flame
    "Nincs az az oktatás, ahol az itteni elvárásokat meg tudná tanulni.": ennek a fő oka az lehet, hogy nem is terveztek ilyen oktatást.
    "Nincs életpálya modell, nem is lesz.": lol, tehát attól, hogy nálad nincs életpálya modell, már senkinél sem lesz?

• 4264adam

veterán

Hát a megfelelő alap az kell, igaz nem tudom egy informatikai mérnöknek kell-e tudni maxvell egyenletekkel, programozáshoz is igazából a minél egyszerűbb matematikailag leírhatónak kell lennie, számolgatni, de más mérnöknek aki nem szoftveresként van azoknak szükséges ez az oktatás és kellene is.

• hallador

addikt

válasz bambano #127 üzenetére

"Gyakorlat kell, nem megfelelő oktatás.": tévedés.

Nem lesz megfelelő oktatás, mert a gyárakban a technológia 10 évvel a Magyar oktatás színvonala előtt jár, értve a BME-t is akár, ide nem fektet be komolyabb multi kivétel az MS és haveri társaságának a bohóckodásai amit ne nevezzünk oktatásnak.., nagy jó indulattal bemutatóteremnek ami szart sem ér. Ja van szuperszámítógép köszi ba.... A gyárban meg erre pont annyi szükség van mint a Lenin összesre...

"Nincs az az oktatás, ahol az itteni elvárásokat meg tudná tanulni.": ennek a fő oka az lehet, hogy nem is terveztek ilyen oktatást.

Aztán miből ha nem fektetnek be? Szerintem majd jön állam bácsi vesz két szuperszámítógépet 1000-ed annyiért mintha berendeznének valódi technológiával 5 - 6 egyetemen oktatóközpontokat, aztán ezzel le is van tudva, éljen az elmélet....

"Nincs életpálya modell, nem is lesz.": lol, tehát attól, hogy nálad nincs életpálya modell, már senkinél sem lesz?

Szerintem ,már ha életpálya modellnek nevezzük a -2-es fejlődést, meg az állami cégeknél tapasztalható agyhalott hozzáállást, akkor igen valóban van életpálya modell, valamint a magyar vállalkozó hozzáértését, ami egy mérgezett patkány logikájával ér fel, ami folyamatosan feltámad, és csak rongál, akkor van, amúgy tervezve itt soha nem volt, várj, de igen, amikor a szakmunkás képzés volt, és hatlapfejű esztergán szenvedett félrészegen az oktató, amikor nyugaton az NC alapértelmezett volt de a CNC is sok helyen, na akkor én még kalapácsot reszeltem, na ez a Lenini életpálya modell, ez azóta megszűnt, azóta életpálya modell az a levegőbe van, sehol máshol...

(#128) 4264adam

Ezek az IT-ban mind vannak. Csak éppen az IT színvonala még sok helyen a Fóti Ákos féle oktatást tartogatja, ahol 95 % elmélet, meg 3 % gyakorlat a többi elveszett az űrben. Na ennek ma semmi értelme sincsen. Vagy a gyárban tanulja meg a gyakorlat alapján a gyári képzéseken, az emberke a technológiát, mert az egyetemen nem fogja.
    Az egyetem beugrónak jó egy komolyabb gyárba, se kb semmi másra. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

• Depression

veterán

válasz bambano #127 üzenetére

Tévedés: az iskola megtanítja az alapokat, a többit a cégnél fogja megtanulni
    Flame: 3 éve vagyok a plafonon, ennél a cégnél nincs feljebb. Tervezem is a váltást, mert kezd unalmas lenni.
    Nem terveztek ilyen oktatást: de tervezünk: összedolgozunk az itteni egyetemmel, és szakközépiskolával. Viszont a "megfelelő" oktatást az itteni dolgozóknak tartjuk, és nem várjuk el az iskoláktól. (Főleg, hogy van 60 éves gépünk is, ami hibátlanul teszi dolgát)
    Életpálya: ne tévesszük már össze a nyugdíjas állással! Az életpálya folyamatos fejlődés. Ez javarészt kis cégnél való kezdés, folyamatos iskolák, majd pénz, és végül saját munka, vagy nyugdíj.
    Vegyük már figyelembe, hogy egy átlag munkás 40 évet dolgozik. Az elején a samsung szárított halat gyártott, a nokia pedig gumiabroncsokat. Folyamatos változás van nálunk is. Ha nem is profil váltás, de szinte évente jön új gyártástechnológia. Bár ugyanazt gyártjuk, alig hasonlít a 10 évvel ezelőtti céghez.
    Pláne, hogy még a tulajdonos is mondja, hogy nem az örökkévalóságnak építünk. A legnagyobb gyárakat is 2Ft-ért képesek áttelepíteni egy másik országba. Milyen életpályát akarnak?

És végül: aki ragaszkodik egy munkahelyhez, az nem is fog soha több pénzt kapni, mert megcsinálja ennyiért is.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

• Dr. Akula

félisten

válasz hallador #124 üzenetére

A német azért keres többet 3 klikkeléssel mint te 10 óra melóval, mert a 2 klikk végén valami robot több és értékesebb terméket állít elő mint te 10 óra farigcsálással. Ezért kap belőle többet. Ami persze %-ban lehet hogy még annyi se mint a tiéd. Ez a különbség a technológiában, amit túlórázással nem lehet pótolni. És igen, én a 2 klikkes melót választom inkább, mert lehet így is csinálni. Nem nagyon érdekel hogy szakmailag szebb a 10 óra gürizés, mert nem a míves motívumokra fizetnek, hanem a végeredményre. Ha mással csináltatom meg, az is pont ugyanannyit ér.

"az itt lévő kollégák valahogy mind azt mondja, hogy én vagyok a hülye, mert ennyit dolgozok"
    Te mondtad hogy ezt csak így lehet, erre jött az ellenpélda hogy hát nem. És ki az aki ugyanannyi pénzért többet akar feccölni a melóba mint kéne? Ez csak meló.

"ez klasszikus Kelet-Európa felfogás"
    Az, de itt csak ilyen van. Aki nem ilyet akar, az meg se áll Londonig. Mint látjuk, vannak páran. Erre az országra ráfér hogy rádőljön a tető, anélkül nem ébrednek fel a birka szavazók akik ezt a rendszert folyton megszavazgatják, mert így 10 Ft-tal több a nyugdíjuk / segélyük, a másik ember, az ország meg le van szarva. De hogy miből lesz pénzük ha minden befizető lepattan Londonba, azt nem tudom.

• hallador

addikt

válasz Dr. Akula #131 üzenetére

A német azért keres többet 3 klikkeléssel mint te 10 óra melóval, mert a 2 klikk végén valami robot több és értékesebb terméket állít elő mint te 10 óra farigcsálással.

A német azért keres többet, mert nem mindegy, hogy a magyar a hatlapfejű esztergán kattint 3-at, és szart csinál mint régen, vagy a kuka roboton kattint 3-at amivel 1000* annyit csinál, és pontosabban, mint a magyar álmodott róra, a kettő között elég erős különbséget érzek.

Ezért kap belőle többet. Ami persze %-ban lehet hogy még annyi se mint a tiéd.

Valóban, de mégis 10000* hatékonyabb mint a magyar.

Ez a különbség a technológiában, amit túlórázással nem lehet pótolni. És igen, én a 2 klikkes melót választom inkább, mert lehet így is csinálni. Nem nagyon érdekel hogy szakmailag szebb a 10 óra gürizés, mert nem a míves motívumokra fizetnek, hanem a végeredményre. Ha mással csináltatom meg, az is pont ugyanannyit ér.

Na igen, csak nem mindegy, hogy min kattintasz, és mennyit kattintasz, mert bizony, az a helyzet, hogy ma a felelősségért is fizetnek nem csak a kattintásra, ami magyar társadalomban szikra szinten sincs meg, mert régen sem kellett, most minek kellene... (Nyugaton kell, Magyarországon nem is érzik, hogy erre miért van szükség... Csak pénzt akar kapni, mert neki jár...)

Te mondtad hogy ezt csak így lehet, erre jött az ellenpélda hogy hát nem. És ki az aki ugyanannyi pénzért többet akar feccölni a melóba mint kéne? Ez csak meló.

Egyet felejtettél el, én nem is panaszkodtam a fizetésem miatt, de nem is kell állam bácsi seggnyalása, hogy utána majd még nagyobb szarban legyek, azután nyilván a kínai hegyi kecske is hibás lesz, csak szegény magyar proletár nem... Nem kell sírni, hogy nincs pénz, ha dolgozni sem akar, mert a magyar Magyarországon nem akar dolgozni, érdekes amikor Londonba, vagy Ausztriába kerül, hirtelen megtanul dolgozni hát nem fura?

Az, de itt csak ilyen van.

Megbukott 40 év alatt, ha meg nem veszik észre és nem a miniszterelnök, hanem az emberek, akkor az az ő bajuk.

Aki nem ilyet akar, az meg se áll Londonig. Mint látjuk, vannak páran. Erre az országra ráfér hogy rádőljön a tető, anélkül nem ébrednek fel a birka szavazók akik ezt a rendszert folyton megszavazgatják, mert így 10 Ft-tal több a nyugdíjuk / segélyük, a másik ember, az ország meg le van szarva.

Ez a szarházi kádár rendszer sara, és mai itt panaszkodó "kedves" kollégák nagy része pontosan úgy gondolkodik, mint az nagyapja 30 - 50 éve, csak már van mobiltelefon, meg laposTV. Az meg aztán hab a tortán, hogy neki jár.... Csak dolgozni ne kelljen azon hogy neki is jobb legyen...

De hogy miből lesz pénzük ha minden befizető lepattan Londonba, azt nem tudom.

Jaaaaa, engem konkrétan nem érdekel. Az ilyen emberrel aki mindig mástól várja, hogy megoldja a problémáit nem tudom, hogy mit várnak. Eddig az állambácsi megoldotta.... Ma is.... Ja én nem akarom megvárni, hogy a sok sztahanovista miatt nekem ne legyen nyugdíjam....

• hallador

addikt

válasz emelhu #112 üzenetére

"Tudod miből fakadt a svájci frankos sztori? .... Csak éppen régen nem akartak gondolkodni, mert gondolkodott helyettük a párt/párttitkár/helyi ba....ba."
    Nem itt tévedsz!

A bizalomról szólt.
    Bíztak az államban, a bankokban, a gazdaságban, a jövőben...
    Hát ez tényleg lúzerség volt!

Na igen, azért ahhoz elég komoly identitás zavarra van szükség, hogy valaki elhiggye hogy neki csak jár és ezért semmit nem kell csinálni.
    Ennek a következménye a rosszabb esetben a 1990 után a több 100 000 leszázalékolt, akinek kutya baja sem volt, csak a belső munkanélküliség miatt valamit kellett kezdeni az emberekkel...(na ezek voltak azok, akik már régen is csak követelőztek, és csak bejártak a munkahelyre de dolgozni nem kellett, cserébe lelopták a csillagot is az égről) Valamint a másik több 100 000 ejtőerrnyős akiknek megint kellett a munka, de semmit nem ért a tudásuk, de akartak dolgozni...

Már ha ezt nevezhetjük bizalomnak.

Mint kiderült, ha valamiben nem szabad bízni, az a magyar állam, a magyar gazdaság és a magyar jövő!
    Pedig néhány száz/ezer kilométerrel arrébb, a bizalom az gazdasághajtó erő... igaz ott nem is (jól elfedett, tákolmányokkal megerősített) feudalizmus van.

Teljesen egyetértek ebben veled, csak éppen nem szabad összekeverni a valódi bizalmat, és szocializmusban generált szart, mert az emberek nem most lettek ilyenen, hanem régen ilyenek voltak, csak éppen akkor lehetett lopni csalni hazudni és senki nem szólt, hogy ez nem helyes, na ezeknek az embereknek az unokái, akik ugyanilyen elvek szerint szocializálódtak, most elmondják hogyan kellene nekem élni. Ez aztán az igazi magyar virtus.

Na itt tévedtek az emberek, azt hitték piacgazdaság és jogállam meg demokrácia jön... oszt nem jött, visszatért a múlt, a feudalizmus épül ujjá.

Pontosan így van, csak éppen erről az emberek is tehetnek, mert pontosan ugyanannyit akarnak tenni a jövőjükért mint 40 évvel ezelőtt, csak éppen az nem megy, mert állam bácsi nem tud nem akar segíteni, az emberek meg megszokták, hogy neki jár, igaz szart sem csinált ezért. Na itt a bibi, ebből nem is lesz piacgazdaság meg demokrácia, egyik sem arról szól, hogy majd valaki megoldja...

A devizahiteles stori pont nem a kisemberek döntéseiről szólt, az teljes egészében a politikai "elit" és a gazdasági/társadalmi folyamatok következménye. Átnyúlt a kisember felett.

Meg azért sz is kellett ehhez, hogy kisember nagy ívben szarjon az egészre és pont ugyanannyit foglalkozzon a hitelével mint régen, ja hogy ma nem fizeti senki vissza a hitel felét ha "jó adós vagy", és függ a gazdaság attól is, hogy egy vagy 10 ember mennyit fejlődik és dolgozik ezért? Dehogynem tehet a kisember róla...

Persze könnyű a szerencsétlen kisember balekot megtalálni és belerúgni... egyébként nagyobb távlatokban kellene gondolkodni.

Pontosan, de én látom saját szüleimen, meg a korosztályán nem is akar, nekik egy számít, hogy menjen, működjön, haladjon, ja hogy ezért tanulni, fejlődni, is kellene, és foglalkozni is azzal amit használ? Ja azt nem akar, csak azt, hogy minden működjön, de ezért szart sem akar tenni.

Hiszen a szegény kisember nem része a társadalomnak, csak a politikai elit az, a kisembernek csak jár.... :R

És nincs elég jó mérnök Magyarországon! Ezzel a felfogással nem is lesz.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz hallador #132 üzenetére

"én nem is panaszkodtam a fizetésem miatt"
    Nem is arról beszélünk, hanem hogy más - mint páran írták - ugyanazt az összeget megkeresi feleannyi melóval. Lehet így is, nemcsak látástól mikulásig robotolni.

"a magyar Magyarországon nem akar dolgozni, érdekes amikor Londonba, vagy Ausztriába kerül, hirtelen megtanul dolgozni hát nem fura?"
    Itthon is annyit dolgozik. Már ha megfizetik. Suttyó bérért nyilván senki nem töri össze magát, mekis fizetésért te se 10-14 óráznál, ugye? Az meg a munkáltató baja ha nem tudja kitermelni, szar technológiával, semmire nem költéssel nem is fog sikerülni. Az árképzés meg nem úgy megy hogy akarok egy Ferrarit a nyári szezon alatt, akkor eladok x hotdogot, akkor a Ferrari árát osztom x-el, és annyit írok ki a táblára, aztán meg picsogni hogy nincs vevő.

A Kádár rendszert hibáztatni történelmi ismeretek hiányára utal. Anno nem is lehetett itt mást csinálni. 56-ban megpróbálták - látjuk az eredményét. Nem volt szabad az ország, a ruszkik rövid pórázon tartottak minket (is). Ahhoz képest hogy mi ment itt a környéken (Csauseszku, NDK), a "legvidámabb barakk" a legjobb lehetőség volt a választható opciók közül. Igen, a kádári pangás az pangás volt, de megszállókkal a nyakunkon nem volt más opció. Igazodni kellett a valósághoz, az emberek pedig alkalmazkodtak. Nem az ő hibájuk, hanem a ránk kényszerített megszállói rendszeré. Nem mintha az előző rendszerek jobbak lettek volna, az osztrákok se nekünk akartak jót, hanem maguknak, mi csak egy gyarmat voltunk. A kisember nem érvényesülhet a rendszerrel szemben, csak azon belül. Alkalmazkodni kell. Most is. Nem az emberek a hülyék ha nem kapitalista módon dolgoznak, azok pont hogy kapitalista módon racionalizálnak: ha x Ft az elérhető max fizetés (a szocializmusban ugye nem teljesítményre ment, hanem részvételre), akkor ahhoz igazítják a befektetett munkát. Ahogy te is, csak mások a rendszer határai, de alapvetően te is azt csinálod mint a kádári kisember: a lehetőségekhez képest minél kevesebb befektetéssel minél több pénzt zsebrevágni. Neked 10-14 órában sikerült megtalálnod ezt a minimumot, másnak kevesebbnél. Ha 5 órára is megkapnád ezt a pénzt, ledolgoznád a maradék 5-öt?

"Jaaaaa, engem konkrétan nem érdekel. "
    Attól még ugyanúgy te is finanszírozni fogod, az adózás nem érdeklődés kérdése.

"Ja én nem akarom megvárni, hogy a sok sztahanovista miatt nekem ne legyen nyugdíjam"
    Mi se, de erről nem kérdeztek meg, csak simán ellopták a nyugdíjunkat. Egy ígéretet kaptunk helyette hogy majd az isten meghálálja, talán marad pár fillér nekünk is a kalapban. Vagy nem. Én is fizettem magánnyugdíj pénztárba, a saját nyugdíjamra. Nem én dobtam be a közösbe.

• bambano

titán

válasz Dr. Akula #134 üzenetére

"A Kádár rendszert hibáztatni történelmi ismeretek hiányára utal.": a japánok a fogolytáborban is japánok maradtak... nem hiszem, hogy a kádár rendszer erőltette, hogy lopj a melóhelyen, hogy ne végezz minőségi melót, stb.
    ráadásul a 80-as évek közepétől már eléggé puhult az a kádár rendszer, 89-ben véget is ért. már kint van az a generáció a munkaerőpiacon, akik a módszerváltáskor váltak pajzán gondolatból pelenkapiszkolókká. az a generáció, amelyik egyetemista vagy pályakezdő volt, amikor Matyi szpícselt a nagy viskó ablakából, már az életközépi válságánál jár.

az a generáció pedig, amelyik érdemben a kádár korszakban szocializálódott a munkahelyére, már vagy a centit vágja a nyugdíjazásához, vagy nyugdíjas. Pláne, hogy volt ez a csomag, fás, ligetes.. ja nem, bokros! ott elküldtek nyugdíjba egy csomó embert.

szóval a kádár rendszert magyarázni bármiben is egyre inkább idejétmúlt.

• Dr. Akula

félisten

válasz bambano #135 üzenetére

Nem az erőltette, hanem a melós így jutott legkisebb befektetéssel legnagyobb elérhető profithoz. Mai szóval: profitmaximalizálás. :D Ma meg kábelt lopnak, meg időnként a motoromat, akkor ez a rendszer is szar.

• hallador

addikt

válasz Dr. Akula #134 üzenetére

Nem is arról beszélünk, hanem hogy más - mint páran írták - ugyanazt az összeget megkeresi feleannyi melóval. Lehet így is, nemcsak látástól mikulásig robotolni.

Ezt kétlem, ha így lenne, akkor nem, panaszkodnának folyamatosan, de mégis azt teszik.

Itthon is annyit dolgozik. Már ha megfizetik. Suttyó bérért nyilván senki nem töri össze magát, mekis fizetésért te se 10-14 óráznál, ugye?

Valóban én sem suttyó bérért dolgozom ennyit, csak éppen a magyar fizet magyart, tehát alapvetően ki a suttyó, aki fizet vagy akit fizetnek? Szóval alaphelyzetben is sántít a dolog.

Az meg a munkáltató baja ha nem tudja kitermelni, szar technológiával, semmire nem költéssel nem is fog sikerülni. Az árképzés meg nem úgy megy hogy akarok egy Ferrarit a nyári szezon alatt, akkor eladok x hotdogot, akkor a Ferrari árát osztom x-el, és annyit írok ki a táblára, aztán meg picsogni hogy nincs vevő.

Én is így gondolom.

A Kádár rendszert hibáztatni történelmi ismeretek hiányára utal.

Ezek szerinte nagyon sok embernél hiányoznak a történelmi ismeretek, mert pontosan úgy jártak el mint 30 éve, utána mentek tüntetni. Ezek szerinte ezek az emberek úgy gondolták, hogy majd az állam kifizeti. Ez mire is emlékeztet bárkit? Ja igen a kádár rendszerre.

Anno nem is lehetett itt mást csinálni. 56-ban megpróbálták - látjuk az eredményét.

Azóta , hogy ennej vége lett eltelt 25 év, ennyi idő alatt nem tanultak semmit? Elég komoly történelmi ismerethiányra utal, hogy ma a régi hülyeségeket követik el az emberek. Ezek szerint az ország fele ilyen.

Nem volt szabad az ország, a ruszkik rövid pórázon tartottak minket (is). Ahhoz képest hogy mi ment itt a környéken (Csauseszku, NDK), a "legvidámabb barakk" a legjobb lehetőség volt a választható opciók közül. Igen, a kádári pangás az pangás volt, de megszállókkal a nyakunkon nem volt más opció. Igazodni kellett a valósághoz, az emberek pedig alkalmazkodtak. Nem az ő hibájuk, hanem a ránk kényszerített megszállói rendszeré.

Nem ezzel van a baj, amit leírsz ez tény, hanem azzal, hogy 25 év alatt semmit nem változott a felfogás.

Nem az ő hibájuk, hanem a ránk kényszerített megszállói rendszeré.

De ma már nincs az mégis mindenki hibás, szemét, köcsög, csak szegény proletár nem, azért ugye ez nem egészen így van, azért az elég nagy badarság, hogy mindent ráfogunk valamire, aztán valaki megoldja, na ez mintha nem működne.

A kisember nem érvényesülhet a rendszerrel szemben, csak azon belül. Alkalmazkodni kell. Most is. Nem az emberek a hülyék ha nem kapitalista módon dolgoznak, azok pont hogy kapitalista módon racionalizálnak: ha x Ft az elérhető max fizetés (a szocializmusban ugye nem teljesítményre ment, hanem részvételre), akkor ahhoz igazítják a befektetett munkát. Ahogy te is, csak mások a rendszer határai, de alapvetően te is azt csinálod mint a kádári kisember: a lehetőségekhez képest minél kevesebb befektetéssel minél több pénzt zsebrevágni. Neked 10-14 órában sikerült megtalálnod ezt a minimumot, másnak kevesebbnél. Ha 5 órára is megkapnád ezt a pénzt, ledolgoznád a maradék 5-öt?

Ha úgy keresek, ahogyan most, akkor igen ledolgoznám, azt azért megint megkérdezném, hogy miért is panaszkodik itt mindenki? Ja csak úgy?

Attól még ugyanúgy te is finanszírozni fogod, az adózás nem érdeklődés kérdése.

Nem tervezek Magyarországon érvényesülni, a lakás megvan, ha vissza kell jönni, akkor van hova, de én nem akarok Otthon élni.

Mi se, de erről nem kérdeztek meg, csak simán ellopták a nyugdíjunkat.

Igaz a világ kb mindenhol így működik, szóval ez csak ilyen Magyar virtus. Csak ugye a magyarnak jár...

Egy ígéretet kaptunk helyette hogy majd az isten meghálálja, talán marad pár fillér nekünk is a kalapban.

Alapvetően valamiből finanszírozni kellett a 30 éves technológiai lemaradást meg a mindenre alkalmatlan emberek mindennapi életét, lást a közel 1 millió leszázalékoltat a 90'-es években, az nem volt ingyen.

Én is fizettem magánnyugdíj pénztárba, a saját nyugdíjamra. Nem én dobtam be a közösbe.

Én sem

Bambano

az a generáció pedig, amelyik érdemben a kádár korszakban szocializálódott a munkahelyére, már vagy a centit vágja a nyugdíjazásához, vagy nyugdíjas. Pláne, hogy volt ez a csomag, fás, ligetes.. ja nem, bokros! ott elküldtek nyugdíjba egy csomó embert.
    szóval a kádár rendszert magyarázni bármiben is egyre inkább idejétmúlt.

Persze az kérdés, hogy mi az oka, annak, hogy az emberek pontosan ugyanabba a hibákba esnek bele, amibe akkor így 25 év elteltével.
    Persze ha jobban megnézem a mai 45 - 50 éves korosztály, inkább a rendszer gyereke, mint nem szóval annyira nem vágják még a centit. És ezek gyerekei is nagyon sanszos, hogy nem sokat fejlődtek.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz hallador #137 üzenetére

Nem az panaszkodik akinek sikerül. Nincs végtelen számú jó állás, ahogy vezérigazgató se lehet mindenki, már neked is csak olyan jutott ahol éjjel-nappal gürizve lehet csak összehozni.

A tipikus magyar bér a suttyó. Lásd: orvosok. Azon csodálkozok hogy van aki ennyiért - még hálapénzzel is - egyáltalán hajlandó bejárni a rendelőbe. Kezdő jogásznak se adnak 80k-nál többet, pedig pár éve még burzsuj szakma volt.

"Ezek szerinte ezek az emberek úgy gondolták, hogy majd az állam kifizeti. Ez mire is emlékeztet bárkit? Ja igen a kádár rendszerre."
    Ezen mostanában nem is csodálkozom, ugyanolyan államosítások vannak (nyugdíj, rezsicégek, stb). Legalábbis jobb esetben, mert sokszor nem köztulajdon lesz amit állami pénzen vesznek, hanem valamelyik elvtársé. Bár a Kádár rendszer jelszava inkább az élni és élni hagyni volt, ez inkább a Rákosi rendszer.

"a régi hülyeségeket követik el az emberek"
    Ez viszont már nem Kádár hibája, ezért nem őt kell szidni, hanem azt aki tátott szájjal tapsikol egy birkameneten.

"Nem tervezek Magyarországon érvényesülni, a lakás megvan, ha vissza kell jönni, akkor van hova, de én nem akarok Otthon élni."
    Ez nem is baj, ha hiányzik a befizetésed az állambácsinak, meg még sok emberé, akkor majd muszáj lesz elgondolkoznia hol kúrta el, nem kicsit. Másból úgyse értenek. Ha csak felvonulgatások vannak a Kossuth téren, azt leszarják. Ezt már nem tudják. És ez jó, előbb-utóbb kikényszeríti a változást.

"Alapvetően valamiből finanszírozni kellett a 30 éves technológiai lemaradást meg a mindenre alkalmatlan emberek mindennapi életét, lást a közel 1 millió leszázalékoltat a 90'-es években, az nem volt ingyen."
    Inkább vonnák meg tőlük az ingyenpénzt, egyből elmennének dolgozni. Én is ismerek olyat aki 40 évesen már nyugdíjas lett, de nem őt hibáztatom hogy élt a rendszer biztosította előnyökkel (adót se fizet senki többet mint muszáj), hanem a rendszert hogy ezt hagyta.

• bambano

titán

válasz Dr. Akula #138 üzenetére

a fateromat műtötték tavaly ilyenkor, negyed guriga volt a tarifa zsebbe.
    napi 3-4 ilyen műtét, azért az nem kis pénz, jóhogy bejárnak az orvosok...
    ezért megy az őrjöngés az eü-ben, hogy ezt a volumenű zsetont nem bírják kontrollálni, pláne nem bírják rátenni a kezüket.

• 4264adam

veterán

válasz bambano #139 üzenetére

+1
    Nagymama Tegnap szív műtét.... Plusz minden egyes ápolási ellátás 500Ft persze van öreg aki 1000/1500-at ad sima kis arréb tolásért beszélgetésért naponta többször is az ápolóknak...

• bambano

titán

válasz hallador #137 üzenetére

"Persze ha jobban megnézem a mai 45 - 50 éves korosztály, inkább a rendszer gyereke, mint nem szóval annyira nem vágják még a centit. És ezek gyerekei is nagyon sanszos, hogy nem sokat fejlődtek.": ezzel a mondatoddal nagyjából az összes ma élő embert vérig sértetted, úgyhogy ezen gondolkodni kellene még egy picit.

• moha21

veterán

válasz hoffman_ #31 üzenetére

"a magyar mérnökök kiemelkedően jók"

khm ez a kijelentés azért elég erős túlzás._:)

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

• moha21

veterán

Ja csak az is ilyen kihalásos szakma. A fiatal esetleg még jobb orvosnak sokszor esélye sincs csak akkor ha csontig benyal vagy sógor koma stb.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

• Dr. Akula

félisten

Neked vagy nekem nem kicsi. De német szemmel az. 150k vagy 1.5 milla nem mindegy. Ez nem úgy megy hogy örüljön hogy van munkája, ez nem a "van helyette 100 másik" segédmunkás kategróia. Ilyen zsebpénz mellett nekünk kell örülni hogy egyáltalán nincs már mindegyik Berlinben. Hálapénz nélkül már rég ott lenne. Persze én se rajongok érte, mert egyszer már kifizettem adóban, az a baj hogy abból is stadion lett, pedig nem arra adtam.

• bambano

titán

válasz Dr. Akula #144 üzenetére

miért nem látom, hogy az orvostársadalom megpróbál fejlődni?
    én azt látom, hogy összeállnak egy nagy monolitikus blokkba, védik egymás hátát, kimossák egymást a sz.ból és nagy erőkkel megtesznek mindent azért, hogy a helyzet ne változzon. tökre úgy működnek, mint az ilyen-olyan thrillerekben a titkos társaságok, pl. a koponyák.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz bambano #145 üzenetére

Hova fejlődjön? Talán nekik kéne összedobni a gépekre / gyógyszerre valót, meg a fizetésüket, vagy a fenttartónak, az állambácsinak?

• bambano

titán

válasz Dr. Akula #146 üzenetére

pl. beléphetnének a gerincesek rendjébe...
    ha állambácsi kialakít egy betegfelügyeleti rendszert, azt ne cincálják szét két perc alatt...
    pl. ne kamuzzanak a kezelésekkel kapcsolatban...
    stb.

• Gausz

aktív tag

válasz bambano #147 üzenetére

Én egyszer voltam egy adott fogorovosnál 2011 végén, majd 1 hónapra rá kimentem külföldre dolgozni. Idén nyitottam ügyfélkaput, majd megnéztem a betegéletutamat. 3 kezelésre írt be, mikor már a közelben sem voltam. A NAV az ilyeneket is nézegethetné... Aztán azon is gondolkodni kellene, hogy nem csak poénból csinálják, hanem a kiváló magyar egészségügyi rendszer kényszeríti őket erre.

• Dr. Akula

félisten

válasz bambano #147 üzenetére

Előtted is adott a lehetőség hogy havi 150k-ért megváltsd a magyar egészségügyet...

• bambano

titán

válasz Dr. Akula #149 üzenetére

nagyon szívesen beállok az eü-be, csak azt a szakirodalom hentesmunka néven ismeri :P

Új hozzászólás Aktív témák