Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Frawly

  őstag

  Stancológépen maradhat is a Win7, mivel nem mentek vele netre. De ha netre is mennétek, akkor sem éri meg röhögve kifizetni a 350 dollárt. Nem az összeg nagysága miatt, hanem hogy nem tart örökké, nyertek most vele 3 évet, de mi lesz 3 év múlva? Megint ott fogtok állni, ahol a part szakad, sőt, akkor a stancológép gyártója, látván, hogy még jobban meg lesztek szorulva, inflációra, meg mindenféle más kifogásra hivatkozva már nem 800 ezer forintot fog kérni a szoftver átírásáért, hanem 1,6 milliót.

  A MS már 2015 óta figyelmeztetett mindenkit, hogy 2020-ra, a mai nappal megszűnik a támogatás. Szóval eddig is volt a cégeknek 5 éve, hogy valamire váltsanak. Most nagy keservesen lesz megint 3 év haladék. De amelyik cégnek nem volt elég 8 év halogatás, annak szerinted mennyi időt adjanak még? 10-100 év? Aki eddig nem váltott, nem fog váltani soha, ezért nincs értelme ezeknek a hosszú támogatási időknek sem. Aki rugalmatlan, beleragad egy rendszer egy adott verziójába, mert nem nyitott szoftverrel és nyílt standardokkal kompatibilis eszközt, szoftvert vesz, az megérdemli, haljon éhen. Én a MS helyében ezt a 3 éves haladékot sem adtam volna, és a Win7-re a kiterjesztett támogatást sem. Ez csak a lustákat, váltani képteleneket hivatott kiszolgálni, de őket meg minek?

  Egyébként ez a PH cikk nagyon felületes, mert nem elég az, hogy valakinek Pro meg Enterprise Win7-ese legyen, hanem az is kell, hogy mennyiségi licences, és ilyen csak nagy cégeknek, nagy szervezeteknek van. Magánember nem vehet ilyet, így bukta a Win7 frissítéseit is. Másrészt ez a fizetős, 3 éves support nem is warezolható majd le, mert új Windows termékkulcs kell hozzá, új aktiváció, tehát nem az lesz, mint az XP esetében, hogy csak egy Registry hack és már menni is fog ingyért.

  Amit el tudok képzelni, hogy valamelyik extra 3 éves supportot használó nagy cég rendszergazdája majd a 3 évben kijött frissítésekről csinálni fog havi pakkokat és kiteszi álnéven torrentre, mert találnak valami trükköt, amivel feltehető minden Win7-re. De megint hangsúlyozom, hogy csak 3 évig lesz megint haladék, aztán sokan 3 év múlva ott állnak, ahol a part szakad, mert ha 5 év alatt nem váltottak másra, akkor az a +3 sem fog már semmin segíteni, csak egy újabb időhúzás.

  „Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Hozzászólok Aktív témák