Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ed_007

  aktív tag

  Az "EU vezetőket" egyre kevésbé érdekli, mihez van joguk és mihez nem; egyrészt szép sutyiban alakítani akarják a jogköreiket, másrészt a rendelkezésükre álló eszközökkel (költségvetések átalakítása, támogatások módosítása, belső elvárások támasztása, nekik nem tetsző szavazások megismételtetése, nem szimpatikus irányvonalúak képviseleti jogosultságának korlátozása, állami jogkörök kiszervezése civileknek, bíróságok politikacsináló szervezetté torzítása stb.) elég rendesen befolyásolják, hogy az egyes országok milyen irányvonalat kövessenek.
  Sajnos a jelenlegi EU-s vezetőkkel esély sincsen, hogy érdemi résztvevői legyünk az eseményeknek, még csak azt sem választhatjuk meg szabadon, hogy kihez (melyik érdekszférához, erőtérhez), miben, mennyiben csatlakozunk.
  Pedig engem érdekelne, sőt érdekem, hogy megállítsunk minden olyan folyamatot, amikor a fehér és/vagy férfi és/vagy judeokeresztény humánokat hátrányba akarják hozni, alázni akarják. No EZEKNEK a hátrányba hozó erőknek a megállítása az igazi érdek (számomra) most, nem az oroszoké vagy a kínaiaké.
  Az általad írottakat felhasználva: attól, hogy valami kínai érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen. Attól, hogy valami orosz érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen. Attól, hogy valami magyar érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen.
  Fel kellene ismerned a kettős mércét is, a sajátodat elsőként. Amikor pl. egy/több orosz vadászgép a Balti-tenger/Fekete-tenger felett, nemzetközi légtérben maradva "befogja" az amerikai felderítőgépet, nem az a hír, hogy mit keresett az amerikai gép az orosz légtér határán, hanem az, hogy milyen veszélyes volt az anyaország szomszédságában végrehajtott orosz manőver. Hasonlóan: nem az a hír, mit keresett egy amerikai repülőgéphordozó a Kínai-tengeren, hanem az, hogy a kínaiak ott gyakorlatoznak.
  Képzeld el, mekkora botrány lenne, ha a Kitsap haditengerészeti bázis környékén, Seattle-től nem messze repkedne egy orosz vagy kínai felderítő repülőgép... pedig miért ne, az is ugyanolyan távol lenne az anyaországától, mint a Fekete-tengeren vagy a Kínai-tengeren egy amerikai gép...
  Vagy a másik: nem hír, hogy mennyi olyan amerikai bázis van Oroszország környékén, ahol atomfegyver is található (mert már annyira sok van, annyira megszokott), de amikor csak EGYETLEN USA-környéki bázisra telepítettek atomfegyvert, abból majdnem világháború lett (Kubai válság).
  Legyen egyértelmű: egyiket sem támogatom, minden ország tartsa otthon a katonáit és fegyvereit, de ha az egyiknek szabad, akkor a másiknak miért nem? (Ne legyen szabad egyiknek sem.)
  Nekünk itt az EU-ban az lenne az érdekünk, hogy egyetlen másik hatalom se állomásoztasson nálunk, vagy a közelünkben haderőt. Semmilyen indokkal sem.
  Hasonlóan: egyetlen ország se korlátozza, vagy befolyásolja a polgári életet más államokban. Semmilyen indokkal. Se közvetlenül, se lobbistái útján. Ezt kellene elérni az EU vezetőinek, legalábbis az EU tagállamaira. Ez a MI érdekünk.

Hozzászólok Aktív témák