Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    Nakéremtisztelettel!

    A mai vacsorához a csirkemellet csíkokra vágom és bepácolom. A pácban mustár, méz, só, bors és persze olaj van. Ebben a pácban hagyom érlelődni egy éjszakát.
    Mielőtt megpirítom jól lecsöpögtetem a húsról a pácot (mivel megégne). Amikor a csirkemell csíkok már jól megpirultak, teszek hozzá apróra vágott hagymát és egy nagy csipet sáfrányt és így pirítom tovább, míg a hagyma kicsit megpuhul. Ekkor rakok mellé apróra vágott paradicsomot és egy keveset a megmaradt pácból is. Hagyom kicsit rottyanni és utána felöntöm egy kevés húslevessel (víz is megfelel). Ezután kicsit letakarom és hagyom, hogy a hús megpuhuljon. Amikor majdnem jó, mellérakom a felvágott zöldbabot és vékony csíkokra vágott répát. Így is főzöm még pár percig, majd amikor a zöldség is megpuhult, jöhet egy jó maréknyi felkarikázott póréhagyma és egy jó adag tejszín, valamint a mandula, amit szeletelt formában és (száraz serpenyőben) kissé megpirítva adok hozzá. Forralom egy kicsit és már kész is! Párolt rizzsel tálalom és a tetejére még szórok egy kevés szeletelt, pirított mandulát.

    A desszert káposztás rétes(szerűség) lesz, de nem rétestésztát, hanem vajas leveles tésztát készítek hozzá. A vajat és a lisztet értelemszerűen a leveles tésztához használom fel.
    Tölteléknek a káposztát a szokásos módon megpárolom (viszont csak egész kevés hagymát teszek hozzá), egy nagyon kevés sóval és pár csipet borssal, de mivel ez desszert lesz, amikor már puha, hozzákeverek egy jókora adag mézet és ezzel még hagyom pár percig párolódni. Ezt töltöm a leveles tésztába és mehet is a sütőbe. Amikor megsült, hagyom kicsit hűlni és langyosan, kevés mézzel meglocsolva tálalom.

    Jó étvágyat!

    [ Szerkesztve ]

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák