- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bembee12
aktív tag
Ez mind szép és jó, de régi gépekre miért nem jobb egy linux (Xubuntu, Lubuntu), amik akár 512mb rammal is mennek?
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
törölt tag
Faternak is ilyen régi vasa van. Cserélni nem akarja. Az istenért nem tudtam átszoktatni a linuxra. Pedig anno a családi, közös használatú gépre is feltettem, de mindig ment a sírás.
-
anulu
félisten
6-7 éves gépen ha van benne 2 giga ram, egy ssd-vel megtámogatva simán megy rajta a w8.1/10.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
satz18
őstag
A lenovo x60-asom is van ennyi idős és úgy hasít rajta win10 hogy öröm nézni.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem az egyik céges gépem egy kb 6 éves laptop. Eredetileg 2 GB RAM volt benne, most 4 GB, HDD kukázva, helyére ment egy 256 GB-os SSD és HDMI-vel csatlakozik a 24"-es FHD monitoromhoz.
Teljesen átlagos irodai/számviteli szoftverek futnak rajta meg böngésző sokszor 15+ megnyitott füllel.
Ja és W10.
Nem mondom, hogy hibátlan a teljesítménye, de simán használható. Videót már nem ezen vágok.
[ Szerkesztve ]
-
celafat
aktív tag
Viszont aki linuxra sem akart átállni, az erre se nagyon fog.
-
-
azbest
félisten
7 éves t61 ssd és 8GB ram, nemrég még munkára is használtam, csak kevés lett oda a ram.
A win10 is jól futna, futólag próbáltam, de valsz ubuntu lesz rajta, mert sok hiba van még emebben (másik notin az van... még) -
Apollyon
Korrektor
A T61 idén már 9 éves konstrukció lesz. A T500 lesz idén 8. Utóbbi van nálam, ssd-vel 4gb rammal passzívan üzemel, a debian hasít rajta.
TP topikban azt mondják T500-ra is win8.1 a max. Ezeken a gépeken még vista matrica van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
jacint78
addikt
Erre találták fel a windows XP-t.
type your text here..
-
jety91
őstag
Mennyire esélyes egy ilyen felrakása pl egy Rasberry-re? Gugli nem dobott rá ki semmit.
-
Analog303
tag
...ennél idegesítőbb zenével (ráadásul ordít a későbbi narrátor hangerejéhez képest) tutorial introban még nem találkoztam
"Minden másképp van..." (Karinthy Frigyes)
-
petipetya
nagyúr
1. Linux alatt nem hozható létre az indító pendrive. Mi ebben a logika? Mert szerintem pont egy linux használó az, aki ki akarja próbálni, és nem egy vaskalapos windowsos, aki nem is olvas ilyen jellegű híreket.
2. Az USB indító létrehozása során nem tudtam kiválasztani az Acer V5-131 gépet, holott a támogatási listában benne van. Így érzésre az AOpen Chromebase Commercial telepítése történik a pendrivera. Remélem, lesz live mód.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-szp-
aktív tag
válasz petipetya #21 üzenetére
T_chris ötlete nem rossz, a hivatalos support is ezt mondja
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
törölt tag
Mert kernel bajok vannak.
Azaz amikor nagyon ment pl a P4, akkor simán fel tudtad rakni az aktuális linuxot akár egy 486-ra is, de rohadt lassú volt.
Ma már sok disztrónál nincs meg az a kompatibilitás ami kellene.
Nem túl rég kaptam egy Asus M6B00N-t, arra a 15.10-es ubuntu nem igazán akart felmenni. Át kellett írni valami kernelopciót a telepítésnél, akkor bár felment, de a frissítések megdöglöttek elég hamar.
Ha meg nem frissíted, akkor sechole van. -
petipetya
nagyúr
Nálam lesz a hiba, és egy lassú gépen (Eee PC) nincs türelmem ezzel foglalkozni. A teló driverei, toolkit, hard bricked állapotból való felélesztő eszközök vannak rajta. Kismillió sorozat epizód és olvasnivaló van így is, melyek mellett a kettőt kattintok - telepítem - kipróbálom fért volna bele.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-szp-
aktív tag
válasz petipetya #28 üzenetére
A letöltéssel nem volt gond, viszont egyszerűen nem találok megfelelő pendrive-ot, szerintem aréna lenyúlta az összeset az MWC-re ami elég nagy volt... A 64-es Kingston pedig erősen Overkillnek tűnik, de ha nem lesz más, akkor arról próbálom ki... még egy kis türelem
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
jacint78
addikt
válasz #33253120 #30 üzenetére
Egy korabeli laptopra épp ideális, másra úgysem tudod használni. Amúgy az is ökörség, hogy a noti kora szerint van meghatározva a kompatibilitás ebből a szempontból. Egy core alapú kétmagosra bármit felraksz, az öreg pentium M masinákra pedig épp megfelel az XP.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
djgeg
őstag
Valahogy nem értem, hogy ez miért itcafeés hír...
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Dezsike
tag
Ez aztán a hír... A munkahelyemen 13 éves vasak is futnak a 2-3évesek mellett. Korábban Win 7 ment rajtuk, ha a Windows Update teljesen ki volt lőve viszonylag használhatók voltak (ha a WU elkezdett frissítéseket keresni szó szerint lefagytak, az egér is alig mozdult, így a frissítéseket havonta egyszer, patchkedd utáni szerdán kézzel oldottam meg). Most Ubuntu 14.04 van rajtuk, a bootidő is kicsit jobb lett és ha egyszer elindult egy alkalmazás az tökéletesen megy, sokkal reszponzívabb mint Win alatt volt. Amiben nem történt javulás az az alkalmazások indulási ideje, valószínűleg a lassú IDE-s HDD miatt. Nem utolsó sorban a frissítések is 1-2 perc alatt fent vannak amit SSH-val a háttérben végzek úgy, hogy közben dolgoznak a gépen. Ha nincs épp induló alkalmazás észre se venni.
-
"A CloudReady egy operációs rendszer, ami szinte pont olyan mint a ChromeOS, viszont a"z meg egy Linux, tehát miért ne tegyenek fel Linuxot?
Amúgy egy 2007-es gép Linuxszal se nagyon jó sok mindenre, csak az legalább up to date lehet rajta, nem régen support nélküli, mint egy WinXP.Max. azoknak jó ez, akiknek a Linux azért nem jó, mert nem windóz, de mondjuk ez sem az.
@Dezsike : A 10 éves gépeket is a winyó lassúsága fogja igazán meg, tapasztalat
@jacint78 : Aztán engedd ki netre. A botnet-gazdák előre fognak köszönni!
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
edward2
addikt
válasz Stauffenberg #12 üzenetére
Annak meg biztos meg van az oka.
Pl én már rég kikukáztam volna a windowst Chromebookokat is néztem de végül kicsit drágábban lehet venni jó windowsos laptopot akkor meg minek szenvedjek chromebookon.
És a ritka alkalmakkor azért szívesen felteszek egy játékot a gog galaxyből... azt meg mindenféle gondolkodás és trükközés nélkül szeretném tenni.
-
jacint78
addikt
válasz #33253120 #40 üzenetére
Te beteg vagy... Épp a vérpistike megoldás tenni egy ilyen biztos nagyon jól sikerült és optimalizált rendszert és várni a csodát, hogy majd gyorsabb lessz... Az XP bőven aktív volt amikor a gép készült, van rá mindenhez driver, minden rendesen működik, fel kell rá rakni az össze frissítést és kalap kabát. Ez nem vérpistike, hanem ésszerű megoldás.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
törölt tag
Kenyeret se dobod ki ha már penészes? El van avulva.
Nincs lakossági support az xp-re. Nem kap biztonsági frissítéseket. A vasnak lehet jó, de a felhasználók szívni fognak vele, mert nem biztonságos. Max akkor van létjogosultsága ha soha nem raksz bele pendrive-ot, cd-t, vagy bármilyen külső adathordozót, és soha nem kap netet, és semmi máson nem fut az adott program.
Ha ez a 3 dolog fennáll, akkor mehet az xp, ha csak 2 van meg belőle, akkor alternatívát kell keresni.És köszönöm jóleső érdeklődésed, de nem vagyok beteg.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
-
jacint78
addikt
Ez nem makacsság, csak ökörség az összes érv., nem igaz, valótlan, baromság. Mit jelent az, hogy elavult? Mi nem megy rajta, ami az ilyen csodarendszereken megy? Biztos, hogy többminden megy rajta, mint a cikkben lévő rendszeren..
Minden érvetek valótlan.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest