2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Kár lenne lemondani a régi vasról

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A 2007-ben gyártott gépek között már bőven akad olyan darab, amit feltámaszthat ez a megoldás.

Elkanyarodott a beszélgetés a Windows 10 Spotlight hírünk kapcsolódó fórumában, felmerült többek között, hogy mi történik amikor az utolsónak kikiáltott Windows alatt gépet kell cserélni annak kora miatt. Erről jutott eszembe a Neverware kezdeményezése. Tegyük fel, hogy most is vannak elfekvőben itt-ott régi vasak, amiket pusztán azért nem használ már a gazdájuk mert elavultak, egyébként fizikailag rendben vannak.

Hirdetés

A Neverware azt állítja, hogy ha ezek (asztali PC és laptop) 2007. május, vagy netbook esetén 2009. június után kerültek legyártásra, akkor érdemes foglalkozni velük. Az ennél korábbi modellekkel abban az esetben van értelme próbálkozni, ha legalább 1 GB RAM, Wi-Fi vagy ethernet, minimum 8 gigás merevlemez lapul bennük, és lehetőség szerint nem Intel GMA 500, 600, 3600 vagy 3650 grafikus processzorral szereltek. Itt van egy részletes lista a hivatalosan támogatott eszközökről.

A CloudReady egy operációs rendszer, ami szinte pont olyan mint a ChromeOS, viszont a nyílt forráskódú Chromium projektre épít. Az OS-t iskolákba szánta eredetileg a Neverware, az oktatási intézményeknek támogatás és Google Admin Console is jár, bár ez 59 dollárt kóstál. Az otthoni használatra szánt verzióból ezek hiányoznak, cserébe ingyen kelthetik életre vele a gépüket a kísérletező kedvűek. A kezdéshez szükség lesz egy 8 GB-os pendrive-ra a telepítéshez. Lehet DualBoot vagy Solo módban is használni a rendszert.

Azóta történt

Előzmények

 • Diákok követésével vádolják a Google-t

 • Zorin OS – nem csak Windows XP helyett

  A Core változat meglehetősen jól sikerült és vannak Windowsra emlékeztető vonásai, de persze nem épp ikertestvérek, bár a Zorin OS egyes területeken talán még jobb is. Hogy mégsem lesz tömeges áttérés, az leginkább nem a Zorin OS hibája, amelyik magához vonzhatja a linuxos világban még tájékozatlanokat, kezdőket is.

 • Bemutató: Bodhi Linux

  Még egy Linux csupán, vagy valamiben kiemelkedő is a Bodhi? Elég-e a szépség és gyorsaság, avagy az, ha az Aerót pingvinre szabták? Vannak hátrányai, de nem rossz kis rendszer, és várhatóan pár éven belül igazán jó lehet. Egy próbát mindenképp megér.

 • Régi gépre új Linuxot

  A porosodó-korosodó PC könnyen válhat újra hasznos munkaállomássá egy megfelelően kiválasztott Linux telepítésével. Ezekből szemezgettünk.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.