Új hozzászólás Aktív témák
-
ZnVjaw0K
tag
Hát vadászni már csak ha kifejezett retrofeeling miatt.
Életkorukból adódóan ezek már vagy javításra szorulnak, vagy voltak javítva.
Meg ugye közel se ez a technika csúcsa, vannak már sokkal jobbak is elérhető áron, de elég korrekt kis ládák. Sokan meglepődnek hogy milyen jól tudnak szólni.
De csak az az egy biztos ha meghallgatod. Akkor tudod eldönteni, hogy tetszik vagy sem.
Én konkrét típust nem tudok ajánlani, régen vettem már hangládát. Legutóbb is inkább csináltam(nem sufni, rendes dobozméretezés, hangváltó tervezés, stb, nem online kalkulátorral, hanem rendes számolásokkal papíron, és mérésekkel), de az is régen volt már. -
törölt tag
20-30 éves berendezést több mint biztos, hogy restaurálni, ahhoz hogy "közel ugyanaz a minőség ..." meglegyen. Komoly anomáliát tud okozni 1db lerohadt csatlakozó, vagy fellazult kötés.
Amit linkeltél JBL az beltéri/kültéri install doboz, ennek a kategóriájának jól sikerült darabja. Javasolnám hogy nézzétek át a teljes control szériát és értsétek meg, hogy mire való, milyen szempontoknak kívánt megfelelni vele a gyártó mielőtt vásároltok.
Én se tudok neked ajánlani készüléket, talán csak azt, hogy minél jobb forrást próbáljatok meg eszközölni, amíg egy aktív pc speakeren nincs meg a tiszta, élvezhető hang, addig felesleges komolyabb erősítőt, hangfalat venni mögé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel ebben az "állapotban", valamilyen emlékkép kergetése történik, így "régi" jöhet csak szóba, ami úgy/hasonlóan szol, mint ami nyomott hagyott az ember lelkében x éve.
A legegyszerűbb, legrövidebb a jó út. De ezen, a triviálisnak, megoldottnak hitt problémák alatt vannak a legveszélyesebb csapdák.
[ Szerkesztve ]
-
Annak az Orionnak legfeljebb eszemi értéke van. Valóságban jó ha 20k-ért megér.
A külön erősítőnek én max házimozi esetén látom értelmét. HiFi-nél is csak a hifizmus miatt léteznek még külön erősítők, szerintem elavult dolog a hagyományos erősítő + hangfalpár kombó. Véleményem szerint az aktív hangváltós stúdió monitorok a legjobbak, mert ott az erősítőket kifejezetten ahhoz a doboz és hangszórótípusokhoz készítik, nem kell próbálgatni meg cserélgetni. Két dobozt kell csak venni meg egy jó DAC-ot (ez utóbbin szabályzod a hangerőt) és meg is vagy. S a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül unalmas, élettelen a hangjuk, főleg az alsó kategróiában (100-200k / pár). Ja és ide még nem költözött be az ezotéria.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
ZnVjaw0K
tag
Behringer A500-at kapsz 70ezerért újonnan. Nyilván használtan az is olcsóbb.
Gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az SE260-nal. Felépítése, működése, minősége kb ugyanaz. Ebből se spóroltak ki semmit. Táp oldalon vannak csak apró eltérések: az Orionnál külön szekunder tekercs az audiónak középső kivezetéssel, a Behringeren csatornánként is külön szekunder tekercs van, de nincs középső kivezetés. Kicsit újabb, modernebb alkatrészekkel, kicsivel nagyobb teljesítmény, egy lehelettel kisebb torzítás, bár az Orion 0,04%/0,08% THD (1kHz/20Hz-20kHz) és 0,09% IMD is tökéletes a legelvetemültebbek kivételével mindenkinek.SE260 böszme állat Nekem is van egy, én nagyon szeretem. Nem cserélném le újabbra, mert tetszik. Hangulatos.
-
Jó, azért az aktív hifis szemmel nem olyan jó, mert:
1. Nincs meg a feeling (erősítő + hangfalak)
2. Általában elég részletező, ezért nem túl megbocsájtó a hangjuk (a szar felvétel szarul is szól)
3. Nem a megszokott elegáns design, hanem inkább modern (persze van kivétel)
4. Nincs álló kivitel, általában kompaktak (persze nagyot szólnak)
5. Nincs rajtuk hangerőszabályzó, egy mixer vagy olyan DAC kell hozzá, amin van potméterMake Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
Hangkártyát, Raspberry Pi-hez ? (Lehet nem értem a kérdést).
A Pi-re érdemes egy Allo Kali I2S Reclocker-t tenni, egy kézileg, vagy valahonnan előre félkészen megcsinált HDMI kimenetet tenni (PS Audio szabvány szerinti bekötéssel, semmi köze a HDMI szabványhoz) és így átvinni egy jó minőségű HDMI 2.0 kábelen egy külső, I2S/HDMI bemenetű DAC-ba.
Csak ez nem hangkártya. (Annál sokkal jobb). Illetve a lánc egésze tulképpen aként is értelmezhető.
PC, HTPC esetében meg a Pink Faun PCIe csatlakozós I2S kártyája, tetszőleges kimenettel (van többféle kimenet illetve 2 és 8 csatornás verziója is, én a 2 csatornásra lőnék a HDMI verzióval, természetesen itt is a PS Audio féle HDMI bekötésről van szó, semmi HDMI szabvány elektronika).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...