Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Milyen program, ami...?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- JavaScript topic
- Videó stream letöltése
- Sony Vegas
- Mikrotik routerek
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ughhh
senior tag
" játékdivízió árbevétele éves szinten 33 százalékot csökkent" a mai napig nem mondják ki a bányász, eth, coin szavakat. Nevetséges.
-
Z_A_P
őstag
Jo! Nagyon jo!
OK
-
LK
addikt
Kár hogy az Intel Arc nem sikerült túl acélosra. Reméljük jól árazzák be őket. ETH átállás következményeivel együtt remélem jól megizzasztják őket. Egyszer fent, egyszer lent. Ilyenkor mindig eszembe jut amikor ugyanazt a hardvert háromszor nevezték át. Nem sajnálom őket.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LoL, és persze ehhez semmi köze az energiaárakba és lufidurranásba belefulladt bányászatnak
.
Ha csak ez az egy haszna van az energiaárak globális elszállásának, máris megérte.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
1dude
aktív tag
Magas lóról jó nagyot esni.
-
Jagon
tag
"Huang Zsen-hszün vezérigazgató maga is elismerte..."
Hogy kicsoda?
Ja, hogy Jensen Huang..."Mit jelent a rendszerváltás? ... Például Windows telepítés?" - Molnár Krisztián, vlogger.
-
BaJaZo
junior tag
Stop!
Az Nvidia ugyan megéri a pénzét, (pl. a meghiúsult Arm felvásárlás, aminek én is örültem, mivel tuti hátsó szándékai voltak a zöldeknek) de VGA ügyben nem ők a főbűnösök... Az Nvidia nem gyárt kártyákat. Megtervezi a GPU-t és a referencia kártyát, a többi a gyártók dolga. Nem az Nvidia gyárak kapuiból vitték teherautószámra a videókártyákat a bányászok, hanem az ASUS, Gigabyte,MSI,EVGA,stb gyártóktól. Ezek adták el közvetlenül a bányászoknak, ezért nem jutott elegendő (sokszor semennyi) kártya a kiskereskedőkhöz, ezért lett csillagászati ára a kártyáknak. Az Nvidia gyakorolhatott volna nyomást a gyártókra kétségtelen, hogy változtassanak a gyakorlaton, de úgyse lett volna eredménye.
A tajvani/kinai hatóságoknak kellett volna lépni, hogy a gyárak ilyen módon ne értékesithessék a termékeiket.
Az Nvidia elszámolta magát, most ott ülnek egy rakás legyártatott, nehezen eladható GPU-n, ez legyen az ő bajuk. Azt hitték, hogy akinek nem jutott kártya az utóbbi 1-2 évben, még most is venni akar... Tévedtek. Akkor lesznek nagy bajban, ha az új kártyákért se tolonganak majd a gamerek. Ha igazak a hirek, agressziv árazással próbál az Nvidia megszabadulni a nyakukon marad készletektől. Amennyiben valóban jelentősen olcsóbban lehet 3xxx kártyákat beszerezni, akkor ezek a vásárlók biztosan nem cserélik le néhány hónap múlva az új szériára. Ahogy azok sem, akik irreális áron vették az utóbbi 1-2 évben. A jelentős árcsökkenés miatt csak óriási veszteséggel, szabadulhatnának meg a kártyáiktól, érdemesebb megvárni a 5xxx szériát. Ki vesz akkor majd 4xxx-et?[ Szerkesztve ]
-
KROK640
addikt
"a gyengélkedő játékipar miatt látványosan visszaesnek majd a harmadik negyedéves eredményei." - véletlenül sem azért, mert végre lecsengett ez a bányászós baromság
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
atus72
senior tag
el kell adni a bőrdzsekit? .....
-
kpbendeguz
addikt
Az Nvidia fogta vissza a chipgyártás volumenét még bőven a covid előtt, mert a bányászok által magasra tolt árakon többet kerestek, mintha kiszolgálják a magasabb piaci igényeket. Nem a bányászoknak kellett volna kevesebb kártyát eladni, hanem a gamereknek többet.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Cassi
senior tag
Racionális döntést hoztak a gyártók a bányászok kiszolgálásával, de most lesz egy pár hónapos ablak, amíg ők foglalnak helyet a dákó rossz végén. "Figyi, tudsz engedni száz lepedőt a há'hetvenesből? Nem? Ó be kár, akkor inkább porszívót veszek idén, viszlát, csörögj rám jövő nyáron."
-
LK
addikt
AMD-re leszek kíváncsi, remélem ott is lesz árcsökkenés.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
Én is erre várok hogy levigyék az árat, de vedd figyelembe, hogy sokan konzolt vettek ill. notebookra tértek át asztali gépről. Az utóbbi kettő réteg fütyülni fog az árcsökkentésre, ráadásul ha felélénkül a használt piac, nekik annyi. A veszteségeiket tudják csökkenteni, max. tűzoltás kb.
-
opr
veterán
Most jon az, hogy ha a gamer tarsadalomnak lenne egy kis esze, szepen osszezarna, es mutatna az NV-nek meg az AMD-nek egy megfeleloen befeszitett, eres
fas... kozepso ujjat, akkor johetne egy uj aranykor, kb olyan, mint a 4850/70-es kartyak idejeben volt, hogy 150-200 eur korul mar vesz az ember olyan kartyat, ami FHD mellett eleg mindenre IS.Sajnos inkabb az a tippem, hogy bilibe log a kezem, es nem lesz ennyi esze a nepnek, de nagyon remelem, hogy tevedek.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
k-adi
nagyúr
"gyengélkedő játékipar miatt"
bullshit 100%
najó mondjuk valóban kevés jó játék van mostanság az igaz
[ Szerkesztve ]
-
nem Igen tudok olyan játékot amúgy jelenleg amire FHD 60 FPS-re egy 2080S ne lenne elég.( esetleg némi DLSS de abból, sem az agresszív verzió) Nem igen fejlődik itt semmi. a játékok minősége meg ..inkább hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
catlaca
senior tag
válasz
kpbendeguz #11 üzenetére
Kétlem, hogy fékezték volna a gyártást, szerintem nem tudtak eleget gyártatni akármilyen célra is. Eleinte főleg a kereskedők és a kártyagyártók kaszáltak, aztán emeltek árat nv-ék, hogy nekik is jusson az extrából. Most meg kezd valamelyest normalizálódni a helyzet, amit visszaesésként élnek meg. " Van a bótban kártya, vazze recesszió!!!!!"
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Raysen623
addikt
Huang Zsen-hszün is eladhatja a hírös bőrdzsekijét, ha már ilyen kijelentéseket tesz
Túl volt fújva az egész és a normalizálódás ezt hozza magával.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
opr
veterán
Amugy szamomra is ez a legnevetsegesebb, hogy nem hianygazdalkodas == recesszio, valsag, mindmeghalunk! Rofl. Hagyjuk mar.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
fanti
addikt
Most sajnálnom kéne az nVidiát?
Majd sírok értük, ha lesz egy szabad fél órám...úgy látom a pofátlan hazudozások korát éljük.
"Igen, tudom, mindenki videót vág, miközben a háttérben webszervert futtat és sokmilliós rekordszámú adatbázisokban keres, és nem akarja, hogy a Crysis futtatása közben szaggasson a 8K stream" - bteebi
-
Chaser
titán
ez kAmmunikáció, mindenhol ez van, sőt, mindenhol IS
sehol nem mondhatják, hogy elszámoltuk magunkat/elb@sztuk/menjaqrvaanyádba', helyette kimegy valami bullshit, ami valamilyen szinten fedi a valóság kis részét
olyan ez már mint a politika, bár a politika ettől sztem már el van maradva : )
ezzel együtt is orbitális lóvét szakítanak, max nem annyit amennyit ők szeretnének_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nubreed
veterán
Amíg száguldott a kriptopiac és a világ összes legyártott nv GPU -ját eladták olyan áron amennyiért csak akarták durván túl árazva, több mint 2 éven keresztül addig persze nem volt sírás. Remélem azért az nV -nél senki nem gondolta komolyan, hogy örökké fog tartani a száguldás.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Milyen tanulságot vonsz le egy bányászati túlkapásból egy GPU gyártó fele?Most függetlenül hogy Nvidia vagy sem de például mit tudott ellene tenni AMD 2018 ban?
Nvidia nem AIB partner, nem nagykereskedő és nem is kiskereskedő. nem őt tette be 1.3 millióért a 3090 kártyákat boltokba. természetesen ne ártatlan bárány nem ezt mondom,de igazából eluralkodott már az emberekbe a dögöljön meg mindenért is filózófia.
KB olyan hogy most azért nincs Opel Astra mert a taxisok felvásároljak őket a kereskedésekben. MIt tanul ebből az Opel?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BaJaZo
junior tag
Én nem tudom mennyiért adta az Nvidia a GPU-t "durván túlárazva", ha Te tudod légyszives áruld el. Azt se tudom a kártyagyártók mennyiért adták a VGA-t nagykereskedőknek azok meg a kiskereknek. Pedig jó lenne tudni, mert csak igy látnánk tisztán, hogy ki mennyit kaszált az utóbbi két évben a videókártyákon.
Addig felesleges mindent az Nvidiára kenni. -
doooo
addikt
Mármint "jelentős normalizálódásra készül az Nvidia"... de garantáltan nincs meglepődve, hisz mindenki számíthatott és számított is erre, ők végképp.
-
Televan74
nagyúr
Nem nagyon látom azt a játékot ami miatt le kelljen cserélnem a 2070S kártyát 1080p -ben. Amikorra meg lesz addigra kint lesz az 5000 -es széria. A játék stúdiók meg nem igen szeretnének olyan grafikát hozni ami hirtelen a vásárlóbázis 90% -át érintené.
Tudom nálam ez specifikus probléma, hogy hiába tud majd a 4070 kétszer annyi fps -t egy játékban, mint a mostani kártyám. Egyszerűen nem fogok csak ezért válltani. Ha egy offline játékban meg van a 60fps, nekem az bőven megfelel.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Baltazár123
senior tag
Számolniuk kell a használt piaccal is, ami tovább fékezi az igényt új kártyákra. Meg ez olyan egyszerű dolog végül is, hogy még most is nagyon drágák, az ár szelidülés ellenére is, a vga-k. A magas árak pedig normális esetben kereslet visszafogó hatásúak, amikor nincs bányászláz.
Gyakorlatilag egy konzol ára újonnan egy középkategóriának mondható 3060,3060Ti és akkor ez csak a vga, hozzá még kéne legalább ennyiért, inkább többért korszerű gép is. Kb félmillió egy gép, ami középkategóriás, újonnan, de lehet alábecsülöm.
Egyszerűen drága, átlépte a fájdalom küszöböt a pc-s játék hardver ára. Még külföldön is húzzák azért a szájukat, mert az átlagembernek ott is látható összeg az 1200-1500EUR
Ismerőstől vettem egy 1660supert, fél év maradék garival, ami bányászott ugyan, de megbízható az eladó, szóval nem volt széthajtva biztosan.
Nem a legújabb, nem a legjobb, de nekünk a családnak series x mellett full hd játékra elég lesz 3 évig és majd akkor csere. egy ryzen4700g processzorra már fejlesztettem, talán elég lesz csak a vga-t cserélni, esetleg a 16gb ramot bővíteni és még pár évig használható marad utána is.
A nettó üzenet, hogy most tőlem nem látott pénzt se az nvidia, se az amd, ismerősöm meg telefont vett belőle, úgyhogy még abból se lett pénze egyik vga-s cégnek se, most ez így alakult.[ Szerkesztve ]
-
Nem csak az a gond hogy visszaesés lesz, hanem annak a mértéke még annál is nagyobb, mint amit a piac előre prognosztizált. Hamarosan jön az eth váltás proof of stake-re és akkor végleg vége a bányásszezonnak. Na majd ott lesz még egy pofon. Összességében jövő ilyenkorra azt várják, hogy az összbevételük év/évre nézve jövőre épp hogy visszaesik, de egy eddig gyorsan fejlődő cégnek tartott vállalatnál ez elég kellemetlen. Esetleges pozitív esemény lehet, hogy az okosautók piacán is egyre jobban terjeszkednek, abban pedig még bőven van lehetőség, ez a mákjuk.
izé
-
Interceptor
addikt
Mondjuk szerintem ez az Opelos nem jó példa, mert az Astra már a végfelhasználóknak eladható termék, az Opel szabályozni tudná, hogy kinek ad el autót, mert közvetlen a vásárlóhoz jut a termékük, az nvidia nem tudott sokat tenni, mert "csak" chipgyártó, ugyanúgy el kellett adnia a vga gyártóknak a chipekket, hogy azok videókártyát készíthessenek és eladják azokat. Leginkább a vga gyártók a "bűnösök", hogy a bányászoknak szórták ki a termékeket sokszoros áron, míg a játékosok akikből korábban éltek le voltak sz..va.
Viszont az igaz, hogy amit a bődzsekis mondott az nem teljesen fedi a valóságot.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
válasz
Interceptor #42 üzenetére
Jó mondjuk lehet mégis csak igaz, mert ott meg a kereskedések vannak, akkor mégiscsak jó példa sorry
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
martonx
veterán
Játékpiaci lejtő, mi? Kurvára nem a bitcoin árfolyama okozza a piaci visszaesést, ugye?
Azok a szemét játékosok, akikért eddig pedig mindent megtettek, nem vesznek elég kártyát.
Aha, hát persze...Én kérek elnézést!
-
Solten
addikt
A játékipar, ahha...
Saor Alba
-
BaJaZo
junior tag
Valószinüleg mindenki kaszált. Ráadásul a sorból az elsőt kifelejtettem: mennyiért kapta a GPU-t a bérgyártótól az Nvidia? Ha ezt tudnánk,és azt is, hogy mennyiért adta tovább a gyártóknak, akkor kiderülne mekkorát kaszált az Nvidia. Nyilván sokat, azért volt akkora profit 20/21-ben.
Én is drágábban vettem a kelleténél 3060ti kártyát, igy eszembe se jut, hogy lecseréljem. Kivéve, ha az új széria kevesebb fogyasztás mellett nagyobb teljesitményt nyújt. Ez meg ki van zárva, ahhoz túlságosan sokat kellene agyalni az Nv mérnökeinek. Sokkal egyszerűbb teljesitményt növelni a fogyasztás emelésével... -
ttt
senior tag
Az igazi baj az, hogy olyan szinten szálltak el az árak, ami soha nem lesz normalizálódva.
(Nálunk lehet úgy fog kinézni, mert a Forint addig csúszhat, míg senkinek se tűnik fel a többezer forintos kenyér mellett egy videókártya. A szupergazdagoké lehet, a többieknek érzékelési küszöb felett, a napi gondok miatt.)
Azok a kártyák melyek fél és egymillió+ forintéert keltek el fent fogják ezen a szinten tartani a következő generációt, bányász bukta ide vagy oda. (A vinyó árak is kb 25%-nyit normalizálódtak, mikor jött a hír, hogy velük es bányászni fognak. Egyből 150-200%-al kúsztak fel 1-2 hét alatt.)(Már emeli a konzolja árát a Sony, nem véletlenül, megy utána az MS is nem sokára.)
Szóval nagy a valószínűsége, hogy a gyártást fogják vissza, de azt sem tartom kizártnak, hogy 1-2 darabon kívűl nem kerül piacra idén a következő széri - lesz valami istencsapása, ami miatt "legyengül" a gyártói kapacitás.
Gyönyörű tesztek hada fog érkezni, csak éppen kártya nem....[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Már rég itt lett volna az ideje. Kipukkad a lufi, semmi sem tart örökké.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az NVIDIA azt mondja, hogy a gyengélkedő játékipar miatt látványosan visszaesnek majd a harmadik negyedéves eredményei.
- Független Apple Iphone 11 Pro Silver 64GB
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Midnight Green 64GB. K0141
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 13 Mini Fekete 128GB. K0112
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Mini Fehér 256GB. K0113
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone X Silver 64GB. K0115
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest