Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Üdv mindenkinek! :)

    Ma délután igen tevékeny voltam és készítettem 5 db új csomagot a 3** szériához, illetve frissítettem a csomaglistám leírásait tartalmazó HTML-t, tehát most remélhetőleg minden renben van.

    Ha megengeditek, pár szót megejtenék az új csomagjaimról "gyártási" sorrendben. :))

    1.) megatools

    Ahogy a neve is mutatja, ez a csomag a híres táhely, a mega.nz elérését szeretné megkönnyíteni. Képes kezelni a fiókunkat, tehát ha bejelentkezünk, akkor tudunk feltölteni, törölni, másolni a felhőnkben, de képes publikus mega linkek letöltésére is. E mellett gyors és jól optimalizált, tehát kis csomag.

    2.) darkstat

    Segítségével valós időben tudjuk követni mindenféle grafikonon, táblázaton az internethasználatot, tehát egy jó kis nethasználat monitorozó eszköz.

    3.) Icecast2

    Kiváncsi voltam, hogy milyen internetrádió szerver lenne a nasomból, így összehoztam egy komplett szettet, melyet az Icecast szerver "működtet". Egyébként pozitívan csalódtam, mert a CPU-t alig eszi (top kimenetben nem is látszik) és rengeteg hasznos funkciója van.

    4.) libshout

    Az Icecast szerver mit sem ér akkor, ha nem tud streamelni semmit... Ezért kellett lefordítanom még a libshout csomagot, mely majd pár stream csomag függősége lesz.

    5.) ices

    Ezzel a csomaggal lehet mp3-at streameltetni az icecast szervernek. Sokáig keresgéltem egy ilyen tool-t, hiszen nélküle nem megy a rádió, de az internet alapján csak ezt találtam először. Viszont a probléma az a csomaggal, hogy rég nem fejlesztik, így konkrétan elhasalt a fordítás... Úgyhogy átrágtam a kódot és átírtam elég rendesen a problémás részeket. Így lett belőle ez a csomag a repómban, mely tökéletesen működik.

    6.) ezstream

    Na, ezt a csomagot eléggé elrejtették az icecast készítői és csak az ices-es szenvedés utan bukkantam rá. Ő is tud mp3-at (sőt talán más formátumokat is) streamelni, viszont frissebb, mint az ices és sokkal jobban konfigolható, illetve tudja frissíteni az adásunk címét, a hangfájlból kiolvasott cím/előadó alapján. :C

    Nah, ma ennyi fért bele, még jönni fog egy jpeg-8d és kiürül a listám! :)

    Minden csomag elérhető a slacker repón keresztül is, ha a repóm hozzá van adva.

    Egyébként ez a netrádió igen jól fut a nason, lehet, hogy írok róla egy cikket is, ha az időm engedi! :D

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák